Чому так важко падають мури догм і стереотипів?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Окультист, 25 гру 2008.

?

Чому важко відмовитися від загальноприйнятого (зокрема у релігії)?

1. Через страх перед новим.

17,6%
  2. Через страх перед осудом суспільства.

8,8%
  3. Через страх "небесної кари".

8,8%
  4. Я можу критикувати і аналізувати все без остраху.

64,7%
  1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

і ще каббала так вважає :)

п.с. але Консультанта це не стосується, він тіло не змінював, тільки нік :)

• Подобається Подобається x 1
  2. D.M.

D.M. Well-Known Member

Так це не інформація, а просто слова. Чи називати напрямом струму той, у який течуть негативні частинки, чи той - у який течуть (текли б) позитивні. У металевих провідниках є лише негативні, але стандартна назва походить від позитивних.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

у металах? позитивні?

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

я з хімії колись знав єдну догму....
    мудру...:cowboy:
    Бо сі попекти можна!:ireful1:

5. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я ж написав у дужках: "текли б".

6. Фесько

Фесько Well-Known Member

Тому що старе перевірено часом, йому довіряють більше, ніж невідомому новому. А нове... частіш не дороблене як слід, не перевірене, тощо. Але час все покаже, наскільки нове ефективно.

• Подобається Подобається x 5
  7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

у вас спектрум в якості персонального комп’ютера, а монітор -- ламповий електрон?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

чим старіше вино - тим краще.

• Подобається Подобається x 2
  9. Фесько

Фесько Well-Known Member

Якщо ви уважно прочитали моє повідомлення, то такі питаня не повинні запитуватись. Я казав щось про час. ;)

10. duncan

якщо шипуче вино буде погано зберігатися -- воно стане оцтом.
    якщо християнську віру нав’язувати силою -- вона перестане бути християнською.

11. Фесько

Фесько Well-Known Member

Якщо з безладністю відноситися до всього, то всеодно - чи то вино, чи то годинник.

• Подобається Подобається x 3
  12. duncan

прекрасно!... :good:
    в Біблії сказано: "йдіть і проповідуйте усім", КП-релігія проповідуванням не заморочувалася, вони просто прийшли і всіх насильно охрестили, а хто був не згоден -- зарубали...

(пригадайте, як відбулося хрещення в русі ;))

і це не поодинокий приклад, це норма цієї релігії, то чому я повинен вірити попам, які є представники такої релігії?

13. Фесько

Фесько Well-Known Member

А ти і не повинен вірити. Релігія сама по собі справа дискримінаційна ;) Вірять ті, хто вважає це потрібним. Кожен має свій розум, смаки і погляди.
    "Норма" кожної ОРТОДОКСАЛЬНОЇ релігії - знищення чи звернення у свою релігію іновіруючих, тому що вони: сатаністи, демони, виродки, тощо. Релігія вся така.

• Подобається Подобається x 3
  14. duncan

Бог дав свободу вибору, це так!...
    але я кажу про те, що віра повинна базуватися на чітких знаннях, а не забобонах...
    у трійошників саме забобони, знань (в тому числі у попів) мізер, звідти і різні "свята": селені, сині, фіолетові, дні народження попів та попадчуків, кумівство, "прощення гріхів" і так далі...
    за виїмком свідків, які переконують виключно проповідями і опираються в своїй вірі суто на Біблію.

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

[QUOTE='пупер]за виїмком свідків, які переконують виключно проповідями і опираються в своїй вірі суто на Біблію.[/QUOTE]
    Тоту...в малюнках?:crazy:

16. Фесько

Фесько Well-Known Member

А що то за така Біблія? Чому ви їй вірите?

17. duncan

бо вона мене не підводила...

а "віруючих" я за своє життя бачив дуже багато...
    це фанатики, їм вбили в голову щось -- вони в це вірять і перевірити бажання не мають, бо така їх природа: бути сліпими.

18. Фесько

Фесько Well-Known Member

Ну... чимало кого що не підводило. Он, можливо, у Миха своє увірювання ніколи не підводило ;)

Ви певно праві. Я, ось наприклад, віру Бога вважаю психічним захворюванням, у психіатрії це зветься індуціюване(наведене) марення, коли людина сліпо вірить в те, що не існує. Мені як бути? Мене те ж, мої знання не підводять :)

19. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

це всього-навсього людська наука, значить є ймовірність помилкових висновків
    наскільки ви довіряєте цій науці? на 100%?

ви мені нагадали, що є накові докази існування Бога, треба пошукати інфу :)

20. Фесько

Фесько Well-Known Member

А всього-навсього людське тут все. Навіть Біблія і вигадки про богів. Науці довіряю частіш, ніж чомусь іншому ;) Помилки бувають тільки у людей.

Будь ласка! ;) Але пам'ятайте, не треба пояснювати щось незрозуміле невідомим.

а де твій аватар? :)