Чому так важко падають мури догм і стереотипів?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Окультист, 25 гру 2008.

?

Чому важко відмовитися від загальноприйнятого (зокрема у релігії)?

1. Через страх перед новим.

17,6%
  2. Через страх перед осудом суспільства.

8,8%
  3. Через страх "небесної кари".

8,8%
  4. Я можу критикувати і аналізувати все без остраху.

64,7%
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ясєн пєнь, що людський, а не машинний!...

• Подобається Подобається x 3
  2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

а це ж Книга Буття, основа з основ, самий початок!..
    -------------------------------------------

пупере, але це не єдине святе письмо
    в різних релігіях воно своє
    що ви про це думаєте?

а чому не веди, наприклад, основа основ? вони найдавніші в світі
    індуси теж вважають ці писання богонатхненними, мудрецями записані

чому саме Біблія в трактуванні свідків Єгови є істина?
    ви навіть не допускаєте, що вони можуть помилятися...

Останнє редагування: 26 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  3. Lents

Lents Well-Known Member

Є люди, у яких переконання міняються як тапочки. Десь щось прочитали одне, десь щось друге... Про них ще кажуть, що вони не мають своїх переконань. По-моєму краще бути твердим у своїх переконаннях і вміти їх відстоювати, чим погоджуватися з усім.

4. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

А якщо чиїсь переконання істинні і я їх підтримую. Нового нема нічого-все повторюється(Екклізіаст)

5. Гелена

Lents, ми обговорюємо питання на які є по кілька відповідей одночасно
    яка відповідь істинна знати стовідсотково, імхо, неможливо
    може лише вірити в якусь більше, а в якусь менше

6. Lents

Lents Well-Known Member

Те, що ми не знаємо істини, не означає, що її нема.
    Часто зустрічаються суперечні відповіді і тоді приходиться вибирати, а не вірити в якусь більше, а в якусь менше.

• Подобається Подобається x 1
  7. Гелена

цікаво як ви вибираєте?

8. Lents

Lents Well-Known Member

У мене є догми :crazy:
    Тобто я зупинилася на християнстві. Звичайно, не на все я маю відповіді, але в основному курс на Біблію.

9. duncan

не буду ні заперечувати ні погоджуватися з тим, що є інші книги, які можна порівняти з Біблією, бо не настільки добре знаю цей предмет...

те, що я читав про веди -- історія про різних людей, які жили давним-давно, про Бога щось я там не знаходив, тільки про божественність різних людей.

індуїзм ділить людей на класи -- я вважаю, що всі люди рівні перед Богом, тому така позиція мною не сприймається....

ну, і так далі.

що стосується свідків Єгови, то головним аргументом на їх користь для мене є їх поведінка:
    - не злі,
    - не нарвані,
    - антимілітаристи,
    - не крадуть,
    - не курять,
    - не впиваються і так далі;
    - діють словесним переконанням, що базується на словах Біблії;
    - ніколи не тиснуть на інших і знову "так далі";
    - не роблять культу людини, бо людина це порох -- 100 років і про людину не згадають!

10. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

пане пупер зі всієї поваги до вас - якесь воно неправдиве,непорочне.щодо людей то одного згадують а другого ні бо нема кому(крім Церкви-....за всіх наших отців,братів і сестер наших....)

11. Гелена

ну от вам про розуміння Бога в індуїзмі:
    Индуизм — это монотеистическая религия, последователи которой верят в то, что Бог проявляет Себя в различных ипостасях. Человек может поклоняться той из ипостасей Бога, которая наиболее близка ему, при этом относясь уважительно к другим формам поклонения

12. duncan

скажіть: а нащо людям згадувати людей (давно померлих)?
    от я цього не розумію...
    я пам’ятаю, і впевнений, що буду пам’ятати до смерті (хіба якась болячка завадить) про всіх, хто лишив у моїй душі слід, а чому я маю пам’ятати про когось, кого я навіть не знаю?

чому я маю пам’ятати про александра македонського, цезаря, карла капетінга, наполеона, вашингтона, гітлера і сталіна?!!
    чому?
    тому що вони влізли в історію?

мені симпатичні люди, які не пхають свою дупу всюди, щоб їх бачили, ними милувалися, їх обожнювали...

13. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Але Біблія - це ті ж перекази життя давно померлих людей які своїми діяннями доказували існування бога, жили з Ісусом і після його воскресіння проповідували християнство - і на шо тоді вони нам???
    не розумію вашої логіки
    А щодо свідків і перелічених вами чеснот, то гииии, не ображайтесь, знаю вашого брата багацько, то на рахунок:ненавязливі, не палять, не пють, культурні і взагалі кращі за інших християг - то ви "зря",
    сайентологи говорят те саме,та і всі інші, а то є, погодьтесь, не гарно, як мінімум...

• Подобається Подобається x 6
  14. Гелена

по всіх пунктах не скажу, але більшість підходять віруючим різних релігій

про касти - вони були всюди, гласно або негласно
    були і є :)

• Подобається Подобається x 4
  15. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Всі тут такі сміливі...:) Критикувати, аналізувати, недовіряти... Оно племінник одного з голів організації свідків Франц (член керівної корпорації СЄ, мабуть відповідає не менше як архієпископу) почав почав недовіряти, згодом аналізувати, потім ще й критикувати,книгу написав, а шановний Пупер його й осудив... А йшов би за течією, то й залишився б непогрішимим... Батьки свідки, а синок взяв і поламав стереотипи з догмами... Мо, краще не ламати? Страх не завжди є негативним почуттям, деколи він є корисним... Мт.16:
    Яка тоді користь з усіх релігій,які зараз у нас активно пропагуються? Всі вони закликають стереотипи ламати з догмами, хоча мають на увазі виключно християн і християнство, свої ж стереотипи з догмами чомусь називають "новими", нетрадиційними... Нічого нового тут не бачу... І окультні, і язичницькі, і атеїстичні ідеї старі, давні, і повторюються...:)))

16. D.M.

D.M. Well-Known Member

І кожен може вибирати з них ті, які уявляються йому найбільш переконливими. Справа не в ламанні стереотипів, а у спокійному обдумуванні.

17. Окультист

Окультист Well-Known Member

Я вірю в існування Абсолюта, але я не вірю в догми. Життя кожної людини складається так, що у щось вона вірить, а у щось не вірить. Більшість християн не вірить у деякі догми, або навіть не здогадуються про їх існування, але при цьому залишаються християнами.

• Подобається Подобається x 4
  18. bora

bora Well-Known Member

Відповідала не за себе, а виходячи з спостережень за темами на форумі. Бачу купа питань розбиваються об осуд громадськості. Якщо питання неважливе - я теж буду просто мати свою думку, не доводячи її тим, хто того не хоче знати чи розуміти. Може потрібен ще час. Суспільна думка зручна штука для тих хто не готовий ніколи бути абсолютно самостійним, нести повну відповідальність за свої вчинки. Така собі знайома зрозуміла сфера. Проте вона ІМХО розслаблює людей, заваджає вникати, аналізувати, шукати справжні істини, а звідси й розвиватись. Для чого якщо все вже придумано і доведено. Тим не менше суспільна думка з часом зазнала колосальних змін, що говорить по те, що не зламай її все-таки людство застрягло б в печерах або в епосі інквізиції. Отже, однозначно не можна говорити, що вони важко падають, люди за них просто люблять ховатися. Решті умовних нігілістів догми та стереотипи на щастя байдужі.

Останнє редагування: 30 гру 2008
  19. duncan

чергова трійошниця... :wacko:
    якщо вам забракло бажання трохи почитати форум, повторювати вам те саме бажання не маю...
    я так розумію, що за слова, які я виділив, вам плюсики поставили...
    ну-ну... :)))
    як показує тисячолітня практика: люди скоріше втішаться, коли почують гидоту про якусь людину, особливо, коли вони бачать, що ця людина в рази ліпша за них.
    Христа розп’яли такі люди.
    а хто ж тоді курить, валяється п’яний на вулиці, краде, бреше в очі, лупить свою жону тощо? о_О

20. Гелена

відповідати обов*язково?

а де твій аватар? :)