Чому саме католицизм?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Sukac istini, 16 бер 2011.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Шо в вас тут, теологічний диспут? Не мають ніякого значення цитати з Писання. Правителі обирали віру для своїх країн. Як обрали - так і досі лишилось. Англійський король взагалі вирішив забити на Папу, бо він його розлучати не хотів, і сам став главою англіканської церкви. Тепер розбирайтеся по теології "Чому саме англіканство?"

• Подобається Подобається x 2
  2. Sukac istini

Sukac istini миється в бані

Дивились недавно фільм по ТРК Україна про це?;)
    Я все таки вважаю, що католицька церква заснована Христом на Петрі. Тому я обрав цю церкву. А інші всі розкольники, які відколилися від неї через різні політичні причини.

• Подобається Подобається x 5
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ні

Розкол і відкол - це різні речі. Коли стався розкол церкви Західна Європа погружалася в морок Середньовіччя, а Візантія стала центром світу і Другим Римом. Одні Хрестові походи скільки бід принесли.

Щодо мене, то в католицькому храмі (принаймні з тих що у нас є) я себе відчуваю не в своїй тарілці. Якось холодно все, аскетично, байдуже до людини, наче в бетонний склеп зайшов.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага, під чуткім впливом турецького султана.

• Подобається Подобається x 1
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Якого ще нафіг султана?

6. nixto

nixto Well-Known Member

Невже аскетизм пороком став?
    Одні звинувачують Церкву, що в пишнотах, другі в аскетизмі, правильно говорить приказка: що такий ся не вродив, щоби всім догодив. Де то такий храм збудувати, щоб і білим, і синім, і класикам, і ультра-сучасним ся в ньому подобало.
    А Ви , пардоньтє - "затятий православний"?:)

• Подобається Подобається x 4
  7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви на базарі, чи що? Прочитайте ще раз - йшла мова про пороки, чи ні, а то вам ковбасний дух памороки забив.

8. Sukac istini

А мені подобається костел. Білі стіни, світло, орган грає, красиві образи, статуї, духовний спів, можна розслабитись на лавці. А от в православному храмі темно як в гробі, поки вистоїш службу, то вже нічого не хочеться.

---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

Цікаво, а серед козаків були прихильники унії?

• Подобається Подобається x 2
  9. Levko

Levko Well-Known Member

1Кор.3:16 Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває?
    1Кор.6:19 Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої?

Головне, щоб в цьому храмі було "світло, білі стіни і грав орган", тоді Вам буде комфортно у будь-якій храмовій... і нехрамовій споруді:)

• Подобається Подобається x 3
  10. Saszko

Saszko Well-Known Member

Далнєвосточнік з Луганска завів про запорожців. Яка в тих хлопців могла бути прихильність до того, що їх не стосується і не входит до кола їхніх інтересів?

11. ovod

ovod Well-Known Member

не тре формально до цього відноситися....
    ви не в музей прийшли....

---------- Додано в 15:52 ---------- Попередній допис був написаний в 15:47 ----------

я маю на увазі, що споглядати можна і в музеї, а посидіти можна і в дома перед компом чи книжкою...
    не це важливо....
    не у формальностях, не в обрядах, не в словах справа....
    а в тому що мало б бути разом з ними....

• Подобається Подобається x 3
  12. Sukac istini

Цікаво, а всюди по Україні співають про козаків чи це міф?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чому ж ні?

Звідки взялася запоріжська Січ?

Майже всі козаки - біженці з захіжної України від польського гніту. То чому вони не могли бути прихильниками унії?

14. Sukac istini

Ви так думаєте? Козаки чорноброві і з оселедцями на голові...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звідки родом перший гетьман України? Волиняка, нє? Байда Вишневецький...

16. Sukac istini

Основна маса козаків сформувалася в Подніпров"ї в районі Черкас. Не чув козаків-уніатів.

17. Saszko

Saszko Well-Known Member

яке відношення тема має до джентелменів удачі?

18. Sukac istini

На мою думку, козаки були противниками унії і католицтва. Вони добились того, що в Брацлавському, Київському, Чернігівському воєводствах та на Запоріжжі було повернуте православ"я. І як козаки можуть бути героями для католиків? Це нонсес.

19. Saszko

Saszko Well-Known Member

Це вже в тему про козаків.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну так, як католик може любити православного, чи православний католика? Це ж нонсенс.

А може козаки не переймалися тими дрібницями?

а де твій аватар? :)