Чому саме католицизм?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Sukac istini, 16 бер 2011.

1. Saszko

Saszko Well-Known Member

To DIDIO!!!
    мАРУСЯ МАМА в одный зх тем писала, і це стосується не лише її - багатьох, спочатку не зрозумвіло, потім приходить осягнення! Самі згадайте, так не лише на молитві!

2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ця відповідь нагадує відповідь вчителя учневі.

Учень: Вчителю, скільки буде помножити 6х8?
    Вчитель: Скоро до тебе прийде осягнення і ти знатимеш все сам.

• Подобається Подобається x 2
  3. Saszko

Saszko Well-Known Member

СлАбий приклад. Ну, правда?

4. nixto

nixto Well-Known Member

Вважайте на те ким хочете стати, "обрядовцем" який милується обрядами своєї конфесії чи християнином який покликаний вдосконалюватись у любові і терпеливості не тільки до однодумців, але і тих, що з ним ворогують. Обряд - це інструмент поклоніння Богу, зовнішній вияв християнства, але без внутрішнього- християнином не стати.
    Що до православних, то і їм Бог дав славних мужів у яких є чому повчитися і через них Бог чинив чуда.
    Колись (коли був молодим і не жонатим:) ) я мав подібну ситуацію з вибором і не хотів бути перекоти-полем, біткався між православ'ям і католицизмом. Вирішив належати до греко-католицької громади, бо є (на мій погляд) чимось на зразок моста між православ'ям і католицизмом.
    Так що бажаю Вам успіхів і і пам'ятайте, що християнство це не тільки обряд. З Богом!

• Подобається Подобається x 8
  5. Levko

Levko Well-Known Member

100%! Підтримую!
    Я би сказав, що християнство це взагалі не обряд- це живі стосунки з Самим Богом!
    Ціль обряду допомогти людині зберегти і розвивати ці стосунки...

• Подобається Подобається x 10
  6. Sukac istini

Sukac istini миється в бані

Дякую всім за поради. Я хочу бути справжнім християнином!
    Поясніть, будь ласка, то хто є основа - камінь Церкви Петро чи Ісус?

• Подобається Подобається x 3
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Церква - тіло Христове. Ісус зробив каменем Петра, але порівнювати, типу Христос, чи Петро є некоректним навіть.

• Подобається Подобається x 1
  8. Sukac istini

А як тоді зрозуміти на кому збудована Церква?

9. ovod

ovod Well-Known Member

для вас це важливо? слова і лишаться словами.....

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сказано - на Петрі.

• Подобається Подобається x 4
  11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Бог дарував людині волю, тому без прохання не пхається з домогой. То комисари загоняли у щасливе майбутнє.

Доброчинство настільки близько до "розмови з Богом". Роблячи добро ми деяким чином молимось, Молячись за інших, ми робимо їм добро.

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ----------

Ісусом Христом.

12. Levko

Levko Well-Known Member

+100
    Підтримую!

• Подобається Подобається x 3
  13. Sukac istini

Згоден. Але як тоді зрозуміти ці слова?:
    9. Бо ми співробітники Божі, а ви Боже поле, Божа будівля.
    10. Я за благодаттю Божою, що дана мені, як мудрий будівничий, основу поклав, а інший будує на ній; але нехай кожен пильнує, як він будує на ній!
    11. Ніхто бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона Ісус Христос.

14. orfej

orfej Well-Known Member

levandivkaДякую особисто також!
    Я від початку помітив що Ви класний по всіх параграфах, але що аж так КЛАСНИЙ – ну дякую!

15. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ну, сьомий день — Богу. Це така ілюзія, що чим більше робити, то більше щастя. Так, для щастя треба неймовірно багато робити, але є міра. Диявол в особі фараона все сварив євреїв, що вони ще мало працюють — ніяких свят, більше праці, праці, праці. Ілюзія також те, що колись таки можна буде досягти абсолютної і постійної користі для інших, наробити різноманітних ліків, прибамбасів для комфортного побуту, пристроїв для інвалідів. Звичайно, прекрасно, як комусь вдається полегшити своїм винаходом чи будівництвом життя знедоленому, але наступні вже не знатимуть як це прекрасно — нові хвороби, нові проблеми, до доброго привикають, зле не втомлюється плодитись. Людина не робот, весь час не творити корисне. А молитва потрібна і молільнику, і тому, за кого моляться. Тут не пояснити на пальцях.

16. orfej

orfej Well-Known Member

Мт.16
    17 Ісус відповів Йому і сказав: Щасливий ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі це відкрили, а мій Батько Небесний.
    18 Я тобі кажу, що ти - Петро; і на цім камені Я збудую свою церкву, і брами пекла не здолають її.
    19 Я дам тобі ключі Небесного Царства, і те, що ти зв'яжеж на землі, буде зв'язане на небі; і те, що ти розв'яжеж на землі, буде розв'язане на небі.

17. Saszko

Saszko Well-Known Member

а шо?:scratch_one-s_head:

18. ovod

ovod Well-Known Member

19. Saszko

Saszko Well-Known Member

Хех, так і читаємо...
    Понятно:)

20. ovod

ovod Well-Known Member