Заблокував пропагандистів СЄ. Щоб і духу тут не було. Коментувати не мусово. Прошу повернутися до обговорення теми.
Я віруюча людина. Мене дуже вразила католицька служба. Дуже гарні образи, хор, музика і т.д. Усе дуже світло й гарно.
Дуже цікава тема і дуже цікава стаття, Oxid, дякую. - я і не знала такого, думала, що це все дуже різне. - порада з сайту для Шукача істини
- если мысли о Боге при этом возникли... или хотя бы о родных, то по идее можно просто ходить время от времени на службу. Со временем поймёте, нужно ли Вам предпринимать ещё какие-то формальные действия.
я згодна. Мені подобається ходити на службу до католиків, подобається атмосфера, відчуття, а над іншими тонкощами я не замислювалась. Не знаю, чи правильно це, чи ні -але такі мої відчуття.
Саме з цим треба ходити до церкви. ---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:42 ---------- Переконувати - це не той шлях. Треба переконатись. А якщо хочете пораду... Йдить на Служби Божі до різних конфесій, знайомтесь з настановами і - ГОЛОВНЕ - як вони виконуються насправді. Саме так я особисто прийшов у Католицьку Церкву.
Найповніше про Католицизм отут: http://www.catholic.uz/tl_files/library/books/catechism/ Підкреслюю: 1)виконується все, як воно записано, 2) у випадку сумнівів рекомендується підвіряти беспосередньо за Біблією.
Дуже добре, що Ви выруючий, тобто маэте віру. Але краса Меси і всякі привабливі формальності, то лише прикраса, ну бо людина оточує себе всім красивим. Але то не суть, варто дивитися на суть. До краси Мес Ви звикнете, а життя в Церкві це не лише Меси. Бог Вам у поміч. ---------- Додано в 18:08 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ---------- Задумався над тим, що краса храмів, традицій привертає людей до певної спільноти і згадався один елемент Меси — "передайте один одному знаки миру". Ці знаки миру — такі зворушливі. Можеш стояти понурий, до служби байдужий, а після після знаків миру посмішку запхати кудись далеко назад всередину вже неможливо.
Запитав у православного священника - у них церква не створена на Петрі. ну що ж залишається лише Католицька церква
Щоб спастись. Але ні, основа Христос, а не Петро. Кор.3:11 Ибо никто не может положить другого основания, кроме положенного, которое есть Иисус Христос.
Я так само, з одним виключенням: я замислювався над тонкощами, і зрозумів, що їх потрібно вивчати з дитинства. Принаймні, мені важко все осягнути. Особливо мені важко з символізмом католицької віри і всіх інших релігій. Я, наприклад, ніяк не розумію, навіщо витрачати час на багато повторень однієї і тої ж молитви. Якщо молитва - розмова з Богом, то невже Бог не чує наші думки і молитви з першого разу? Краще витратити додатковий час на щось корисне для інших людей. Можливо, я помиляюся. Але я так думаю.