Пропоную повернутись до теми святкування православного Різдва 7 січня. У поданій на обговорення статті (Чи може 25 грудня вважатись православним Різдвом? | Львівський Форум ) мова йде про визначену Творцем (у момент заселення людьми Землі) прив'язку головних циклів православних свят (як і окремих свят) до астрономічних подій у річному русі Землі навколо Сонця. Ця астрономічна основа десятками тисяч років є, і буде, незмінною! Бо така воля Творця і Прави! Перед обговоренням варто прочитати всю статтю та вивчити календар КОЛО РОКУ (у ньому давні православні свята зумисне покладені на григоріанський календар). Скачати календар КОЛО РОКУ у хорошій якості можна тут: Частина 1 - Православний календар_1.jpg Частина 2 - Православний календар_2.jpg До того ж календар КОЛО РОКУ можна здрукувати на форматі А3 для власного користування.
Я спостережливий, а не те що ви собі вигадуєте. Якби ви читали Шкляра "Залишенець. Чорний ворон." Ви б помітили, що оте "ґ" зустічається тільки у розмові москалів, а не в тексті і розмовах українців? Чи ви гадаєте, що Василь Шкляр, український патріот глупіше за вас?
@Kozak z Dibrovi, може давайте по порядку? Бо ви навантажуєте форумчан великим об"ємом інформації, а розгляду і аналізу не пропонуєте Пропоную розглянути ваш допис по пунктах з самого початку вашої теми в світлі сучасних подій Так от, ваші тезиси - Українська віра, - український світогляд, - українська історія, - українська мова та абетка - Українська віра @Kozak z Dibrovi, яке ваше ставлення до релігійних подій, які зараз відбуваються в Україні? Я про перехід віруючих МП у ПЦУ.
Spoiler: Для Коммунарец Я читав Шкляра. І не тільки "Залишенець. Чорний ворон." І оте "ґ" в українській абетці, а не у розмові москалів, було задооооовго до появи Шкляра на білий світ. Але зараз розмова за релігійнї події, які відбуваються в Україні
Я подивився дві попередні частини, але тут третя ще була. От не знаю, чи то правда, чи лукавство, але занятно.
То не таке вічне, щоб на то витрачати час, бо скоро це питання не буде нічого варте. Прийде істинне і неповоротне.
1. ВІРА - Відання Ірійних Рівнів Атману/тобто Духовних Це розуміння Прави (Законів і структури такої). Це відання Прави, життя у Праві, славлення Прави. Це розуміння світоглядних основ світовлаштування. Бо Права це: - вища управляюча структура Всесвіту, яка створена Творцем (Отцем Господом-Сварогом-Інтрою-Сваотом); - закони та правила вищої частини Ірію; - ієрархія духовної влади в ній. Українські Рахмани (Святі Отці) були хранителями знань Прави та тими, хто мав контакт з Правою (з Отцями та Духами Прави). Розуміння та шанування Прави, несення її знань у народ - і є основа справжньої української віри! Фото: Давній слов'янський православний велесовичний знак світоустрою (ПРАВА, ЯВА, НАВА, Хрест Отця Господа та знак Трійці - Син в Отці в Дусі святому - ОСД). 2. Процес створення єдиної помісної православної церкви України є позитивним. Як і перехід вірян РПЦ в ПЦУ. Бо РПЦ - державна структура Москви яка начинена (головно в клірі) агентами та п'ятою колоною Кремля. Московське "православ'я" - лишень прикриття псевдослов'янської політики Москви та механізм імперського впливу на Україну ( Псевдослов`янізм - отрута в обгортці московського лукавства — Последние новости Украины и мира vremya.eu ). Крім того, ПЦУ має шанс стати найбільшою православною церквою на Землі та поступово змінити ставлення до основ православ'я - повернути православ'ю давні, тисячолітні знання Прави, які, за останні тисячу-дві тисячі років, були поступово сховані від нас (з таким приховуванням правди, тобто знань Прави, у свій час боровся Син Божий - Хрест Отця Господа). 3. Біда усіх нинішніх церковних православних структур у відсутності знань Прави. Новій церкві треба пройти ще не просту дорогу по поверненню православного (давньослов'янського) духовного скарбу та знань Прави у духовну сферу. Бо церкви - лишень школи Прави, школи розуміння основ світобудови! Як і у давнину, літургійність і молитовність у церквах має поєднуватись з несенням знань про Праву, Творця та світобудову! Лишень тоді до нас прийде Божа благодать та допомога Вишніх Сил! А не так як нині, далекі від відання Прави особи, головно з-за кордону, самочинно встановлюють дати святкувань, і думають, що мають право це робити! Знайте - лишень Творець відає, коли і кому Він дасть Божу благодать і допомогу! В які дні і у який спосіб! Тільки Він! Тому питання святкування Різдва 25 грудня, замість 7 січня, просто блуд! Це стимульована кимось непокора Творцю, яка викличе Божу кару! І наслідки для українців, як народу хранителя знань Прави, можуть бути разючими... Фото: Давній слов'янський православний велесовичний знак Трійці - Син в Отці в Дусі святому - ОСД
Так діло не піде... @Kozak z Dibrovi, я вас питався "@Kozak z Dibrovi , а ви тоже на зарплаті по факту виконаної роботи? Чи на ставці?" Бачу, що вам напевне платять за вал. А мені платять за якість. Ну і за кількість, звичайно. Але ж не СТІЛЬКИ і НЕ ТАКОГО! Веселих свят! Приходіть колядувати!
Сьогодні, 5 січня 2019 року, патріарх Константинопольський підписав документ про автокефалію Православної Церкви України - Томос. Завтра, 6 січня, перед Святвечором, Томос буде вручений главі ПЦУ. Це важливий крок до усамостійлення українського православ'я і його відриву від проімперської РПЦ - структури, яка є ідеологічною структурою Москви. Важливий крок, але тільки перший... Надалі важливо не розгубити тисячолітніх православних основ, які є, в першу чергу, давньослов'янськими та українськими! Тому українцям треба відстоювати цілісність православного Різдвяно-Колядного циклу від зазіхань Ватикану та носіїв єзуїтських ідей... Нова церква має ще багато попрацювати, щоб насправді стати загальнонародною та глибоко українською. Вона сама має поновити втрачені знання Прави і давнього православного світогляду, та почати нести їх у народ. Так, як це робили наші славні предки - Рахмани та Волхви! А Різдво і далі має відзначатись у дні, як це робилось колись (напротязі десятків тисяч років !!!), тобто за астрономічним календарем, переданим предкам Творцем і Правою - через 16 днів після зимового Сонцестояння, що відбувається 21 грудня! Тому, у наш час, Різдво настає тільки 7 січня! А за ним крокують, пов'язані з ним, усі свята Різдвяно-Колядного циклу та свята першої чверті Кола Року! Дотримання дати Різдва занадто важливе для праведного та належного шанування волі Творця та подяки Йому за любов до нас!
Ще раз попробую... Бо заяву не підписують... @Kozak z Dibrovi, вами вже цікавиться Москаль. Він читає ваші дописи і злоститься. Просив передати його запитання до вас тик @Kozak z Dibrovi, от ви написали Яке десятків тисяч років??? Ісус народився 2019 років тому Пане Козак, скажу вам прямо - мені сказали за вами пильнувати. І виводити вас на сучасний рівень, щоб розібратися в теперішніх процесах. Нішу про всякі катаклізми вже зайняли до вас. Так що вам лишилося говорити все по факту. Справді, зараз в павутині гуляє такий алгоритм: створюється ПЦУ - до неї приєднуються вірні МП - ПЦУ зближується з УГКЦ - православ"я розчиняється в католицизмі - Ватикан виграв, а Третій Рим програв. @Kozak z Dibrovi, відкладіть поки в шухляду тамтих Рахманів та Волхвів. Бо треба жити нинішнім.
Аж фляґувати почав ( Ви ж писали, що христіянство знищило право на Праву і слов'янску ідентичність? Після хрещення почався розбрат і безлад, що знищив прадавню Рось? Та й ці обіцяють не відразу, а поступово перейти до нового календаря з різдвом 25 грудня, ближче до Європи... Якось не по впшому йде... Чи ви вже примирилися з новим щастям?
Нинішнім жити - здоровим не бути! Минуле людства - брехливе і не варто збереження, крім того, що несе божественний початок. Всі релігії скомпроментували себе кров'ю і блудом. Всі будуть знищені і повстане нове, істинне. Але шлях проляже через випробування на віру. Буде брехливе об'єднання і заміна всього антихристіянським, після чого багато пожалкують, що вибрали матеріальне за цінності світу і вели блудною релігією до пекла.
Жаль, дорогенькі, що ви так і не читаєте тих статей які пропоную до обговорення. Дуже жаль... А там чітко пояснено: 1. Православ'я має десятки тисяч років! З моменту появи людей на Землі та передачі людям знань про Праву (про вищу керівну структуру Всесвіту на чолі з Творцем) - це віра в силу і любов Творця до нас! 2. Прихід Хреста Отця Господа (Сина Божого) на Землю був спробою навернути людей обличчям до Творця і Прави, особливо ту її частину, яка зайшла в блуд, і де були темні бродіння (таке місце виникло в Римській імперії, та особливо на межі тогочасного православного світу - власне у Палестині). 3. Час Хреста не є часом народженням православ'я. Це час намагань Сина Божого (Хреста-Ясуня) знову повернути заблудших до праведної віри! Що зробили за це з Хрестом блудливі? Знаєте - вбили! 4. Після цього імперії на землях де тисячоліттями до того побутувало православ'я, як могли гальмували і спотворювали процес захисту давньої віри (зокрема на землях Римської імперії). Темні ідеологи цих імперій повбивали багатьох апостолів та їх учнів, знищили їх твори, а писання скоротили та перекрутили. З п'яти десятків евангелій (!!!) нам залишили чотири (!?), які переписали, змінили, доповнили своїм. А історію Хреста знівелювали та закрили... 5. З того часу батьківщину та головний духовний центр православ'я, Дулібію, далі Рось, почали нещадно атакувати та нищити! А православних Отців (Рахманів і волхвів) вбивати або спокушати, вводячи у відступництво. Через півтори тисяч років ці чужинські ідеологи добились того, що сховали базові знання Прави від вірних. А спадкоємницю Росі, Україну, позбавили волі та державності на три століття! Хіба не відчуваємо наслідків цього? 6. Тому у Біблії, пророче, і йде мова про нове пришестя Хреста, про Нові Часи та Апокаліпсіс - велике світле очищення Миру Землі. І цей час очищення припадає на наше життя. Початок є, але це лишень початок... 7. І останнє... Хрест Отця Господа сам святкував давні православні свята, в тому числі Різдво, Паску, та інші. Бо давнє Різдво (воно ж православне Різдво) є святом Творця (якому молився Хрест Отця Господа, його Син), святом покровительства Творця над Землею (це свято астрономічно наступало через 16 днів після зимового сонцестояння). Про нього, Творця, і його свято, і йде мова нині! Крім того... Хрест Отця Господа, Син Творця, не народився ні в грудні, ні в січні... Він народився зовсім в інший час! І ще важливе... Нині, до свята Різдва, українці, та інші православні, готують кутю - давнє слов'янське православне причастя на честь Творця і Прави! Воно, це причасття, зерно, узвар та мед - є тими святими символами, які славлять Творця і Трійцю (зерно - символ Творця, узвар - символ Сина, мед - Духа Святого). Споживаючи їх - ми славимо Творця і усю Трійцю! Так що тисячолітнє, давньослав'янське, православне свято, яке святкуємо 7 січня - це споконвічне, дане Творцем, глибиною у десятки тисяч років, слов'янське, православне Різдво Кола нового Року! Бо вічний Творець постійно оновлює наш Мир! Він дає нову силу і лишень на те, що сам благословляє! Для нас, нашої планети, така подія визначена давно і чітко - по 16 днях після зимового сонцестояння. Нині це 7 січня! Тому у свято говоримо: Слава Отцю-Творцю! Слава Хресту! Слава Духу Святому! Вітаю всіх православних з Різдвом!