А який зв'язок багатоетнічності з успіхом? Росія багатоетнічна? А де успіх? В любій багатоетнічній країні є одна домінуюча культура. В Швейцарії - німецька, в Канаді - англійська, в Штатах - англійська.
Вони завоювали половину світу, і ви думаєте, що це не успіх? Я тоже не в захваті, але вони горді з того Має бути половина на половину - з точністю до громадянина? Не може бути.
До речі... Натрапив на таку-от інфо: "У польському Сеймі створено парламентську групу "у справах Кресів, кресов'яків і спадщини Східних Земель давньої Речі Посполитої". Одна з причини - "сліди польськості зникають через організовану діяльність спадкоємців бандерівщини й українських націоналістів". Про створення групи повідомляє офіційний сайт Сейму (нижньої палати парламенту Республіки Польща)." http://www.istpravda.com.ua/short/2013/03/29/118231/
Что же, украинские работники конкуренты, не нужны даже "братскому" польскому народу. А уж про ЕС и говорить не чего.
kjk, а шо кацапня взагалі розуміє? Мета в них одна, доказати нам шо ми недоумки, шо совкосаюз краще ніж цивілізований світ де править ЗАКОН, і т.д.
Вы себя, со всеми украинцами, не ассоциируйте пожалуйста. Большинство украинцев умные и порядочные люди.
Карабіне, ну ти і загнув. Для асоціативного мислення треба багато звивин і вміння ними користуватися. Ти явно не за адресою
трохи по-іншому, ніж пише в статті. http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=ZESPOL&Zesp=224 см. 'Regulamin zespołu' Kresy.pl це не офіційний сайт Сейму. (Для тих, хто не говорить на польському - "Google Translate" Ваш друг)
Я б не стверджувала, що Польщі дуже все вдалося. Інакше б поляки так масово не виїжджали на заробітки в Англію та Ірландію.
у нас звичайно свої оцінки, але цікаво б було почути, що сразу іноземцу відно, що НЕ вдалося... цікаво тому, що найбільш болячі проблеми , більшість гості не відчуває взагалі, або в незначної мірі (податки, організація медицини, щорік гірший рівень навчання в школах, стан армії.... ітд). Але напевно відно щось йншого...
Я в Польщі працювала на проекті деякий час. Якщо там живеш, а не буваєш, як турист, то бачиш країну зовсім по-іншому. Поляки дуже багато отримали субсидій від ЄС (дороги, вокзали) + дотації на сільське господарство. Але сам менталітет людей дуже мало чим відрізняється від совкового... постійно намагаються обманути систему на свою користь.
Якби мені вистарчило розуму вирватись в Польщу у 2001 році,не надіятись на наших недолугих лікаріві ту печерну "медицину",моя дитина не мала б років болю і не була б приречена. Може,на фоні Німеччини,чи Англії,Польща,в дечому і відстає,але смердячій постсовдепії їх ніколи не догнати.