Давайте. І що? Чим, крім робочих рук беде продавати Львівщина в Європу? Гадаю, Ви не вірите, що зі вступом в ЄС нас хтось почне годувати на шару...
В мене заробітчани часто купляють по 2-3 кг. кропу на Італію...кажуть там не росте. Чого б не налагодити експорт...тазіків по 10-15 в день можна було б передавати маршрутками
Можна і кріп. 2,5 млн мешканців Львівщини. по 3000 грн в місяць > 7,5 млрд гривень. 20 г пучок по 1 гривні = 150 тисяч тон кропу. Врожайність - 1,5 кг/кв.метр= 10 000 га. 10 000 га. На рік урожай кропу можна збирати двічі-тричі. тобто від 40 000 до 60 000 га кропу І це не враховуючи затрат на транспортування, зберігання і міністерство с/господарства...
Вузько Ви якось мислите...Я просто привів приклад готового і досить конкурентноздатного продукту. І не такий він смішний як Вам здається...Знаєте звідки зимою зелень до Львова возять- з Ізраїлю. Ну а якщо про промислову продукцію, то в Сокалі і зараз працює українсько-бельгійське підприємство 100% продукції якого йде на Європи...
Я не сміявся. Я досить серйозно поставився до цього питання. З розрахунками. І не тільки в Сокалі. Але підприємство і зараз працює. І зараз платить зарплату. Пропорційну тутешнім заробіткам населення. Увійди ми в ЄС, чи погодиться працівник того ж заводу працювати за теперішню плату, на фоні європейської? От питання? Звісно я, як і Ви, за вступ до ЄСу. Але не в якості бідного родича, а рівноправного партнера.
Я думав, ви вже зрозуміли, що в Європі не будуть шантажувати ціною на кріп, якщо НАТО не розташує свій флот на березі Криму, нє? Чи будуть шантажувати: віддайте газову трубу, тоді вам знизимо ціну на газ?
Будуть, Миху. Маємо перед очами приклад і Румунії, і Болгарії, і Литви... Чудес не буває, і Вам це добре відомо. Під лежачого Водолія вода не потече...
1) поляки знали хто вони (на відміну від значної частини насєлєнія України), 2) не сумнівалися в який бік рухатися, щоб жити було краще. згрубша, думаю, це й уся різниця між ними і нами станом на кін. 80-х - поч. 90-х. але яка, виходить, принципова різниця!