Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Discussion in 'Мовне питання' started by Zigfrid, Mar 3, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Капітан

Капітан Well-Known Member

Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Степанич, а Ви приведіть думки. Треба-ж щоб народ знав своїх героїв, і ту дурь яка час від часу лізе їм у голову :)

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

И где там хоть что-то неуважительное сказано об украинском языке?

3. Капітан

Третя сторінка, 2-й абзац.

4. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Та то, видно, трохи не то, бо Левченко висловлювався покрутіше, шо української мови нема, шо в Україні тільки одна має бути державна - російська... То він видно усне мовлення вів, і воно в офіційний документ не попало...

5. Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Есть мнение, что язык не менялся? Или что до изменений он не был русским (роуським)? Формально тут нет ничего. Он менялся, конечно, везде, но использование одностороннего подхода - обычный риторический приём, и не "западникам" считать его криминальным...

6. Капітан

С явными нотками сочувствия донетчане объясняют глупым бандерам (или бендерам, как большинство из них уверено), что именно русский язык под влиянием наций, которые завоевывали в свое время ЗУ, изменился и стал украинским...
    Ну очень приятно.

7. Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

"Именно русский" он в Вашем восприятии. В "документе" не написано ни "именно русский", ни "литературный русский" ;), ни "великорусский". В документе не написано, что язык стал украинским в результате изменений. Это всё в Вашей, Кэп, голове (не говоря уже о самоидентификации в качестве "бендеры"). Не исключено, что авторы отдавали себе в этом отчёт :) (Я ведь не говорю, что им надо было так писать). Очевидно, что целью авторов "обращения", кем бы они ни были (!) не было доставить удовольствие адресату (кем бы он ни был). Но они вроде и не обязаны? Если авторы - депутаты донецкого горсовета, то об их-то удовлетворении мало кто думает в Ваших краях...

8. Капітан

Вроде бы и нет. Не обязаны. Невстранец, мне эта ситуация немного напомнила ситуацию с ЛФ-УЖ. Правнык тоже не обязан был тупить, но тем не менее :D

9. zenyk

zenyk Well-Known Member

шось десь поміж дискусії не видно пана "Читача". Хотів би йому відповісти на його неавні постер, де він запитував звідки я "таких динозаврів" беру, які незважаючи на свою рускомовність вважають україські землі своїми рідними. Відповідаю: прошу дуже подивитись коментарі, прошу подивитись рішення Донецької міськ ради!!! за шо ж вас наглющих любити чи поважати, якшо ви більше нікого не поважаєте?!!!!

Пустили виродків в країну (чи то пак - вони захопили цілу країну військовим шляхом і підступом), дали можливість робити тут бізнес і гроші заробляти, а вони хвіст піднімають!!! Пусти свиню під стіл, а вона на стіл лізе! Жах!

А сперечатись з ними всіма за якісь подробиці лінгвістики, чи на тему "вірю-не вірю", "не може бути" - я не маю наміру. До такого рівня дискусії опускатись не в моєму стилі.

Тай взагалі, як кажуть в нас на Галичині: з голодним не наїшся, з дурним - ненаговоришся

• Подобається Подобається x 1
  10. Zigfrid

Zigfrid Well-Known Member

Хочу напомнить вам уважаемый, что в той территориальной целостности, в какой сейчас существует Украина, она была не всегда, и кто кого пустил к себе еще остается вопросом. Ваши уважаемые земли когда, извеняюсь стали частью совремнной Украины, думаю вы и сами посните. Так что "звыняйте" по свински здесь ведете себя вы.

11. zenyk

zenyk Well-Known Member

ви мені ще скажіть, люди добрі, що це за провокаційний форум: ніби називається Львівський, а час на ньому відображається московський?!!

12. Степаныч

Це що під впливом завойовників змінилася українська мова і т.д.? Ну це ж оціночне судження, навіть суд до відповідальності не притягне.:) Якщо вже по великому рахунку, то мені більше не сподобався сам факт, що і рішення, і звернення написані російською. Переконаний, що це неправильно. З іншого боку, я ж не читав, що написали тернопільські депутати. Але у будь-якому випадку донецьких це не вибачає, я маю на увазі, що вони написали не на державній. Поки закон є, його потрібно виконувати. Подобається це чи ні.

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

ваша наглість немає меж......це ваша національна риса - чого ви дивуєтесь що вас ненавидять інші народи?

14. Zigfrid

Скажите товарищу Сталину спасибо за то, что вы сейчас имеете возможность нам мозги полоскать.

15. Степаныч

Витрачати час на ЦЕ?:eek: Зрозуміло ж про які думки і про яких одіозних особистостей іде мова. Я підкреслюю: З КОЖНОЇ СТОРОНИ.

16. Zigfrid

Позвольте, позвольте. Почему те, кто находятся в составте Украины меньше 100 лет,больше всех рвут на себе волосы и командуют кому на каком языке говорить? Раз уж вы затеяли эту тему "кто кому пришел" извольте получить: Почему скажем так жители Полтавской области так не ратуют за национальную "свидомисть" как вы, которые без малого еще сто лет здесь не продержались?.

17. ihorweb

А Ви чули про об'єднання УНР і ЗУНР - то і була вся наша країна, а потім більшовики приволокли сюди свої війська і вона стала наполовину Російська (СРСР-івська) і наполовину Польська. А Сталіну ше може подякувати за голодомор? Росія має 0 в порівнянні з Україною у боротьбі з фашизмом, бо саме через українську територію валом прокотилися спочатку фашисти в один бік, а потім Червона Армія в інший бік. Саме українська територія найбільше постраждала від Другої Світової, от так Сталін нашу Україну боронив від фашистів...

18. zenyk

zenyk Well-Known Member

отож.....петро 1-й, 2-й, 3-й, олександри..., миколаї....леніни, сталіни, хрущови і ше багато багато імераторів рускої імперії яким би я хотів "подякувати". А Ви направду змушені ціле життя дякувати їм і ноги цілувати, що за їх загарбницькими планами Ви опинились в цивілізованій країні і маєте можливість вільно висловлювати свою думку. Так що будьте обережні з висловлюваннями, бо якщо вони справдяться, не дай Боже, то і Ви особисто зазнаєте всю повноту "особливості демократії" рускої імперії

19. ihorweb

Сталін так переймався національними чистками в СРСР, шо аж проспав, коли Друга Світова війна почалася. Він був до тої війни так готовий, шо фашисти аж до Москви дійшли. І казати, шо він поборов цих фашистів - це занадто...

20. Zigfrid

И когда это проихошло??? А до того она была 350 лет наша.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)