Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Zigfrid, 3 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Монархист

Монархист Well-Known Member

Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Естественно в вашем изложении. К примеру древность украинской державы и наличие в ней правовых норм можно увидеть по таким примерам как «Русская Правда» ой простите «Украинская Правда» и «Повесть временных лет» тоже ошибся «Часопис рокiв» (Или как правильно?) ну и так далее.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ашиблісь...
    немає "ять"...
    і шрифт не той...

3. Pushystik

Pushystik Well-Known Member

Навіщо на форумі стільки разів піднімати це мовне питання??? Тільки одні других брудом поливають і все... нічого доброго з того не виходить. Кожен повинен сам своїм розумом дійти до того, якою мовою говорити... в кодного є своя голова і совість... Цього насадити майже неможливо...

4. Sasha

Sasha Well-Known Member

Pushystik, 100%

На форуме (тем более на Львовском) безсмысленно обсуждать проблему языка. Почемуб не провести форум на государственном уровне:rolleyes:
    Референдум.. Каждый в кабинке проголосует. Вопрос поставить такой: имеет ли право язык, на котором разговаривают половину страны стать вторым государственным? Вот после этого и спорить... Цыфры, господа, цыфры:p Как по мне, так знание двух языков в совершентсве никому не повредит;)

5. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Було б безмістовно якщо б в правилах форуму була тільки одна мова дописів - українська а за російську б банили тоді справді був би дибілізм.

Та я і сам не проти.

От з питанням не згідний, краще щоб звучало достовірніше
    "чи має право мова яка є рідною для 29,6% населення держави, стати другою державною"

джерело тут
    http://www.ukrcensus.gov.ua/rus/results/general/language/

Скільки мов ти знаєш стільки разів ти людина, не згадаю хто сказав, але як на мене дуже влучно.

6. mota_boy

Звичайно в нашому, хочете знати мову і історію тільки іноземної держави, відмовляйтесь від українського громадянства, подавайте прохання на набуття громадянства сусідньої держави

7. Sasha

Sasha Well-Known Member

mota_boy
    Я написал "половина" имея ввиду восток и юг. Да и центр тоже можно делить пополам. Хотя из практики из 100 моих знакомых Киевлян, может 5-7 говорят на украинском.
    а вот 29,6% - это, уверяю, не правильная цыфра. Почему? Да потому что в 2001 году, лично у меня никто не спрашивал, какой язык для меня родной... Так же не спрашивали у моей супруги. У моего отца и матери. И вот только что, обзвонил знакомых с таким вот вопросом: пока что из 15 человек ни у кого НЕ СПРАШИВАЛИ.

8. mota_boy

Я особисто вже й не згадаю про що мене тоді питали, АЛЕ як вам такий варіант: рідна мова та якою відповідали на питання (це звісно припущення).
    Цифра звичайно ж невірна, бо в будь-яких опитуваннях присутня похибка (2-5:wacko: але ж вона може бути як в одну так і в іншу сторону )

9. Sasha

Sasha Well-Known Member

Абсолютно не згоден!
    Я могу ответить на украинском.. Особенно, если в Львовском трамвае меня спросят, который час. Могу на английском. Если меня спросят при переписи населения на украинском - отвечу на украинском (если настроение будет:p ). Но родной мой зык - русский (не Российский). Да и суржик куда чаще встречается украинского, как такового. Разьве когда украинские местоимения - это уже украинский? Пример: Я хОчу, шоб ти мені сделал кофе. Такой человек скажет (задумавшись), что его родной скорее украинский - но разьве он будет прав???
    Да, и работая в СМИ, искренне не советую доверять цифрам, тем более в таком вопросе;)

10. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

IMHO, дело не в процентном соотношении (в Финляндии, например, при 7 (семи) процентах шведоязычных шведский является вторым государственным языком), а в отношении к языку (и к его носителям, соответственно) как к таковому (позитив - негатив). Ну и в проводимой руководством политике в этом отношении, конечно. В любом случае, обществу нужно дать возможность самому определиться, нужен ему второй гос.язык или нет. Но если этот вопрос становится камнем преткновения и фактором раздора, то лучше всего попытаться его вообще снять.

11. mota_boy

А держслужбовці в місцях компактного проживання шведів знають фінську? Я думаю що так. А у нас?

12. Sasha

Sasha Well-Known Member

у нас тоже знают украинский. Не все еще. Но это не их вина. А чем больше их застовлять разными способоми - тем меньше у них желание его понимать...

13. Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

А это что за зверь ("российский", который не русский)? :)

14. Mattilainen

Не знаю как у Вас.
    Вот беру газету с объявлениями. Читаю:

"У відповідності до Закону України «Про державну службу», Головне управління юстиції у м. Севастополі, оголошує конкурс на заміщення посад:

(перечисляются)

Кваліфікаційні вимоги:

Освіта юридична, знання державної мови, ПК."

15. Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Снять решив или снять забыв?

16. mota_boy

Ваш регіон російськомовний, люди що проводили опитування були місцеві, який їм зміст говорити до вас українською?

Це результат русифікації

Коли щось робиться - то комусь це потрібно.
    2001р - помаранчевих ще нема. Кучма - абсолютно проросійськи настроєний президент, кому потрібно було штучно занижувати кількість російськомовних, з якою ціллю?

17. mota_boy

Бугага. І радянська конституція була самою гуманною конституцією в світі )) а толку то.
    А чи перевірить в нього це знання хтось?

18. Mattilainen

Снять в той форме, в какой он поднимается.

19. Mattilainen

Конечно. Квалификационная комиссия.
    Вообще, там телефоны в конце объявления есть:
    63-76-52. Код города: 0692.
    Позвоните, поинтересуйтесь. :)

20. mota_boy

цікаво виходить ))

В США не всі громадяни знають англійську
    В Франції не всі громадяни знають французьку
    В Росії не всі громадяни знають російську
    ...........
    В Німеччині не всі громадяни знають німецьку
    І це не їхня вина.

Ви готові під цим підписатись?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)