Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Zigfrid, 3 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сталкер

Сталкер Well-Known Member

Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Что почую?! Я не о том говорю, что кто-то привлекался к ответственности за это! Я беру Гражданско-процессуальный кодекс Украины, например, и вижу там, что судопроизводство ведется только на государственном языке. Мне ехать никуда не надо, я и без этого знаю, что судья, говорящий по русский - нарушает закон. Другое дело, что его ПОКА к ответственности не привлекают, но закон-то все равно нарушается!

2. Сталкер

Да потому что в РФ нет причин, чтобы не владеть русским. А на Украине такие причины есть - дискриминация русскоязычного населения, лишение права говорить на родном языке.

3. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

перший віце-прем'єр та міністр фінансів Азаров Микола Янович

4. mota_boy

В ЖОДНІЙ державі світу НЕМА причин не володіти ДЕРЖАВНОЮ мовою.

5. mota_boy

Ну я ж просив, конкретніше, дата, час, місце, опис ситуації і т.д. А от україномовні громадяни на сході інколи потерпають за те що говорять українською. Приклади я приводив, пошукайте на форумі

6. Полковник

Полковник миється в бані

Просто вы...ся! Могут не владеть, как Вы их называете - оккупанты - переселенцы первой волны, а , опять по Вашей терминологии "нащадки" уже все учили Мову в школе в обязательном порядке, как и Ваш покорный слуга!

7. Сталкер

Да Вы рассказывали на том форуме еще, я помню, как были на Востоке и Юге Украины и встретили там агрессивное отношение. Кстати, а как Вы думаете, откуда это агрессия возникает?
    А по поводу примера - уже приводил, судья, говорящий во время гражданского судопроизводства на русском. Это незаконно, законом запрещено.

8. mota_boy

Ну так якись суддя поніс за це відповідальність????

9. Сталкер

А при чем тут понес он ответственность или не понес? Пока не понес, но ведь может же понести! Говоря по-русски, он нарушает закон.

10. mota_boy

Це ще нічого не означає, в нас і іноземну (англійську, французьку і т.д.) в обов'язковому порядку вчили всі, так що її всі знають ???

А взагалі мені приємно спілкуватися з росіянами (коли кожен говорить своєю мовою), і ми одини одного розуміємо, це ж свідчить про наш високий інтелектуальний рівень, нє ? )))))
    І водночас мені противно і огидно коли одеська офіціанка довго думає що таке "пиво"

11. mota_boy

Що не говоріть у нас дуже недосконале законодавство. Треба було приймати такі закони як в Латвії:

необхідна умова набуття громадянства
    1. Знання мови
    2. Знання історії

Був би чистий спокій, нє?

12. Сталкер

Угу, у Вас и с такими законами покоя нет, а если бы как в Латвии приняли, просто до гражданской войны бы довели. Нужно было как в Белоруссии делать. Вот странно, человек пишет такие сообщения, одобряет дискриминацию, оскорбляет россиян - а потом удивляется, чего это Восточная Украина недовольна. )

13. mota_boy

Шановний якщо Ви не погоджуєтесь з Латвійським законодавством, я роблю висновок що для росіянина - глибока образа вивчити, мову та історію тієї країни де він живе, а де б не жив росіянин держава має створити йому комфортні умови життя, та спілкування, щоб росіянин відчував себе як в РФ, я правий?

14. Сталкер

Да Вы не сравнивайте Украину с Латвией, там тоже другая ситуация. У нас в 90-е гг., при Ельцине, когда в России совсем жить было невозможно - в Прибалтику даже эмигрировали, коренные русские. В Латвии хотя бы уровень жизни высокий, ради этого можно и язык с историей выучить. А на Украине что? Не уму, не сердцу - уровень жизни низкий, постоянные катаклизмы - а зато гонору на всю Прибалтику хватает, такие законы принимать. Не можете уровень жизни поднять, так хотя бы законы нормальные принимайте.

15. mota_boy

Ситуація в тут і в Прибалтиці різна, однозначно не в нашу користь. Але ж стартували з однакових позицій. Я б навіть сказав що ми стартували з кращих. Але в нас бігали 15 років то в одну то в другу сторону. А там були чітко визначені національні інтереси (куда рухатись, що робити, з ким дружити) і врезультаті виявилось що прибалти живуть добре (а газ вони купляють по цінах вищих ніж ми), а ми чомусь погано. Вони 15 років працювали на благо держави, а у нас багато хто 15 років сидів і тужив за "неделимой" і чекав манни з неба. А результат самі знаєте.

P.S. На питання щодо Латвійського законодавства Ви так і не відповіли

16. Сталкер

Да прям... Разве Вы с одинаковых позиций стартовали? В Советской Прибалтике уровень жизни был даже лучше, чем в Москве, а чем в Украине - тем более. Да Вы тоже их догонете, если к компромиссу придете. А по поводу латвийского законодательства я ответил. Если государство обеспечивает высокий уровень жизни, то ради этого можно и язык с историей выучить.

17. Полковник

Полковник миється в бані

Вот, завтра, в честь Воскрешения Господнего, все бы на (в) Украине ВДРУГ бы стали разговаривать исключительно на Мове, то что бы в экономике Украины бы изменилось? :cool:

18. mota_boy

В нас різний погляд на речі. Ви вважаєте що спочатку держава Вам повинна щось дати, а потім Ви її любити почнете (зажрались Ви, шкода що Наполеон у вас хіба перезимував і додому вернувся, якби затримався Ви б думали інакше). А я вважаю що потрібно любити свою країну щоб вона любила тебе.

19. mota_boy

Нічого б не змінилось. Мова це тільки одна із складових довгого ланцюга

20. Оля

Оля Старожилка форуму

mota_boy, і я ще раз хотіла тут щось написати, але все стерла, бо завтра ж Паска, і хіба не видно, що треба ж людей добре рознервувати, вивести зі себе?:sad: Не пишіть більше сюди, бо їм Ваші докази, як торішній сніг потрібен. У них своє завдання - конфлікт спровокувати! Їм за це гроші платять, от і відробляють! :cool:

П.С. Полковнику, я ще Вас поважаю. Не будьте "подпевалой" провокатору! :cool:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)