Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Zigfrid, 3 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Почему не говорят по-украински, как бы этого не хотелось.

Може тому щоб опонувати на зрозумілій росіянам мові.аА то вони хоч вихваляються ,але часто не розуміють нашої мови.Вони то думають на російській . Відповідь: Потому не говорят по-украински, как бы этого не хотелось.

2. Оля

Оля Старожилка форуму

А я спеціально не говорю, хоча російську добре знаю, щоб вони вчилися української мови, раз на львівський форум приходять. ;) Нам вчителька з англійської говорила, що чужу мову краще опановувати від співрозмовника, який є її носієм. :)

• Подобається Подобається x 4
  3. mavka

mavka Well-Known Member

Видители, Оленька, в странном вопросе, поставленном Zigfrid, заложен простой ответ удивительным образом. :) Я не могу представить русскоговорящего человека у которого сильное желание говорить по-украински. Но он не говорит!... Ведь желание формирует потребность. Потребность вызывает действие.
    Правда, иногда человек действует вопреки своему желанию. Но тогда он тратит ценную енергию на подавление оного, не направляя ее на действие.
    Тогда встречный вопрос автору ветки : "А зачем ?" ;)

4. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А на российской мове.... это так..что бы Zigfrid-у понятней было?
    Или просто...блестнуть захотели?;)
    Лично я что то не заметил..что бы Zigfrid...не зрозумел украинскую мову...:)

5. mavka

mavka Well-Known Member

Отож. Було нестримне (дике просто) бажання поспілкуватися російською. Пройшло ;).

• Подобається Подобається x 1
  6. Читатель_Обкома

Бывает-с...слава Богу что прошло...Вы уж не забывайтесь пожалуйста... ;)
    А то как же мы москали учит мову то будем-с... :)

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Читатель, харош прикальіваться! Пока Вьі украинский вьіучите, так мьі раньше обмоскалимся! :rolleyes:

8. Читатель_Обкома

:confused: :confused: :confused:
    Не фига себе...и Оля по русски стала писать...;)
    Как грится..."С кем поведешься.....":cool:

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Це я Вам показала, як в тому анекдоті, що ми з Мавкою - трілінгуал, а Ви - ???????!:D

10. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Шреку,
    тут я з Вами не можу погодитись. На мою думку немає значення на якої мові людина думає. Ви ж на української думаєте, але ж російську розумієте прекрасно. Чи мо’ Ви думаєте що у росіян мозок по іншому влаштований? :) Ні. От я наприклад розумію навіть те що Пай пише (ну, майже все ;)), хоча, як казала Лілія, деякі його дописи для порозуміння треба пропускати крізь фільтр польської мові.
    Тому прохання – якщо в Вас виникне бажання поспілкуватися особисто зі мною, будь ласка, пишіть українською, бо я Вас поважаю й тому не хочу щоб Ви будь-яким чином напружувалися. :) ;)

11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Мого діда по материнській лінії, корінного росіянина, який про Україну мабуть тільки чув, але ніколи тут не бував, у 30- роки минулого сторіччя теж забрали і куди він подівся невідомо. Підкреслю, він української взагалі не знав, а може і не чув її ніколи. А забрали його... тому що він був священослужбовцем.

12. Полковник

Полковник миється в бані

Вы же сами ответ знаете!:cool:

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

А мого сусіда на початку 80-х вислали за те, що він вбивство вкоїв:cool: Але я вважаю, що це не привід прирівнювати мою бабцю до нього чи до Вашого діда. Я не маю наміру сперечатись про те, за що людей виселяли в людиноненависницькій рускій імперії. Я хотів нагадати людям той факт, що до злочинів, за які засуджували до кримінального покарання в рускій імперії належало також прагнення людини мати свою національність і бути гордим за це, відстоювати свою національну автентичність чи навіть допомогти іншим відстоювати свою національну автентичність!!!

14. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Почему не говорят по-украински, как бы этого не хотелось.

Не говорять українською, бо умов не створено. Якщо начальник організації, байдуже якої - вузу, бібліотеки, якогось відділу при міськраді -говорять російською (а саме таке начальство туди спеціально і призначається такими ж росієлюбами, але ще вищого рангу), то і секретарка до начальника говоритиме зрозумілою для нього мовою, і хто зайде в кабінет, то до секретарки буде нею говорити (особливо якщо начальник стоїть збоку і слухає) і так ця ниточка тягнеться...

Але зустрічне питання: а як то так може бути, щоб люди рідною називали одну мову (67% населення назвали рідною українську), а говорили іншою (тут хтось писав, що пів країни говорить російською)? В моїй голові це не вкладається... :confused:

Вчора Левченко по телевізору каже: "Вся країна крім 3-ох областей говорить російською, бо Хмельницька, Вінницька - там же не українська, це суржик, який більше схожий на російську..." О чувак аргумент знайшов!.. То давайте зробимо СУРЖИК ДРУГОЮ ДЕРЖАВНОЮ, закріпимо безграмотність законом!

• Подобається Подобається x 3
  15. Доброчин

Доброчин Well-Known Member

намагаюсь без перекручень:p

PS дивлюсь під моїм дописом з"явився напис, що двом учасникам не сподобався мій допис, а карму додано:confused:

16. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

І в мене шось сьогодні так пише - все навпаки :sad:
    О! Вже виправили... яка оперативність :)

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

і ще в продовження теми: а на сьогоднішні час деякі (доволі численні) співчуваючі розваленій імперії намагаються створити в українського народу відчуття сорому за публічне вживання мови, критикують чесний український нарід, вимагають припинити українську мову у всіх державних (!) інстанціях України!!!! це жахливо і не викликає нічого крім якнайменше обурення а як найбільше бажання сатисфакції за такі образливі слова!

18. zenyk

zenyk Well-Known Member

вимагаю в етнічних росіян закликати всі інші національності перестати ганьбити руський нарід і припинити дискредитуючі розмови руською!!! :haha:)

19. Оля

Оля Старожилка форуму

То форум глючить! :) Треба дивитися, чи є віднята репутація. Якщо ні, то значить сподобався Ваш допис, а форум перекрутив це! ;)

20. Оля

Оля Старожилка форуму

От ми зі Зеником Ігореві додали за 54-й пост, а внизу пише, що нам не сподобався його допис! :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)