Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Zigfrid, 3 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Ой, да, да, что это Я?
    Ну, а английского я не знаю:ireful1:
    Вот и пообщайся с mota_boy !

2. paschenkomax

paschenkomax миється в бані

Чим більше людина знає мов,тим вона розумніша.Мені шкода тих тупих чиновників,які не знають мови держави якій вони служать і яка годує їх.Знання мов - Це великий вам плюс,незнання своєї - великий мінус.Шовінізм - хвороба.Патріотизм - шанування і розвиток своєї рідної мови

3. OldMan

OldMan Well-Known Member

Если этот документ получен Вами от государственного учреждения, Я думаю Вам следует написать жалобу в горисполком или вышестоящую городскую организацию и приложить копию документа, выданного на неукраинском или неграмотном украинском языке. Я уверен, что по ленивому или тупому будут приняты меры.

4. paschenkomax

Мені здається,що на Східній Україні ніхто твою скаргу не розглядатиме, а лише посміються з тебе.Трохи маю практики поїздок спостерігачем на виборах.Коли ми розмовляли принципово українською.На нас дивились як на інопланетян.З якимось обуренням і підозрілістю.Я наприклад спокійно сприймаю російськомовну людину як свого співрозмовника,клієнта,але з обуренням ставлюсь як до мене російською говорить чиновник.

5. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Мені також так здається, хоча не пробув тому впевнено констатувати не можу.

Ось про відношення до мови: в ТСН колись показували одного пана який живе в Харкові, і який (здається вже 2 роки) ходить по судах і вимагає щоб рахунки на оплату комунальних послуг приходили до нього державною мовою, а віз і нині там.

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

І багато Ви бачили державних чиновників, які не знають державної мови? Одна із умов прийняття на державну службу - знання державної мови.

7. paschenkomax

Багато

8. Монархист

Монархист Well-Known Member

Відповідь: Почему не говорят по-украински, как бы этого не хотелось.

Сначала им забили байки что они украинцы. А вот теперь и результат почему люди официально украинцы говорят или на южнорусском или на малорусском говоре, который вы суржиком или русским называете.

9. OldMan

OldMan Well-Known Member

А мне кажется не так.
    Будем спорить чьё "кажется" является истиной? :)
    Я ни разу не сталкивался с инопланетянами, поэтому не уверен, что на них надо смотреть с возмущением.
    Люди, разговаривающие на украинском в Донецке, привлекают к себе внимание, это очевидно. Но возмужение? Может дело не в том, на каком языке вы разговаривали, а в том как Вы это делали. Может Вы ругались или навязчиво агитировали, или поучали?
    Впрочем, соглашусь с подозрительностью. В последнее время украинский язык ассоциируется с агрессией.
    Возмущены? Напрасно. Попытайтесь незашоренно послушать пламенную риторику штатных революционеров Тимошенко, Кириленко, Лученко и пр.
    Хоть одно доброе слово они сказали за последний месяц? Хоть раз они говорили нормально? Только возмущение, только оскорбления, только прызывы всё ломать. Разве это не агрессия?
    Так отож.

10. OldMan

OldMan Well-Known Member

А платить он платит? Или удобную отмазку придумал? :)

11. paschenkomax

Мене вже нудить від тієї політики.На виборах я працював в чотирьох виборчих штабах.Тепер я навіть новини не дивлюсь і став набагато більше задоволений життям і спокійнішим.Стосовно мов:-я просто хочу щоб до мене не ставились вороже,а так воно і є,на східній Україні коли я говоритиму українською.

• Подобається Подобається x 1
  12. paschenkomax

Ще в мене сестра навчається в Одеській юридичній академії,то вона стільки історій розказує стосовно мов,що мені аж очі кров"ю наливаються від такої ситуації в нашій державі з мовами.
    Одну розкажу: Водій в маршрутці коли йому вона сказала зупинитись на якійсь там зупинці(чистою українською),запитав з якої вона країни і на якій мові розмовляє.Чи бува не з Польщі і чого приїхала до Одеси.

13. mota_boy

Якщо я добре пам'ятаю то цей пан пенсіонер, а в них (по всіх ренгіонах) проплата за комунальні послуги майже 100% на відміну від працюючих громадян.

14. Монархист

Ага, а нам и пожаловаться на насильственную украинизацию некому, так как якобы и нет такого вопроса все всем довольны, а кто не доволен тот предатель маргинал и оккупант.
    И когда уже идёт ответная реакция сразу сопли, глаза кровью наливаются: «как это нас не любят? Ведь мы хорошие нам нечего не надо, только - чтобы все были такие как мы и признали наших героев, говорили на нашем языке и построили наше государство в котором мы возможно и позволим жить тем кто пока проживает на «нашей земле. А так пока только маленькое требование читать плакаты «чемодан вокзал москва».»

По сравнению с вами у нас совершенно мизерные требования: не лезьте к нам со своими поучениями, дайте нам самим благоустроить собственный дом сохранить собственную культуру и традиции. Ведь мы не едим к вам рассказывать на каком языке вы должны говорить, в какую церковь ходить, каких героев почитать. Вы вламываетесь в наш дом и пытаетесь перестроить его по собственному образцу и подобию а затем возмущаетесь что к вам потихоньку отношение портится.

• Подобається Подобається x 2
  15. paschenkomax

З вище сказаного віє якоюсь узагальненою войовничістю.Ти вважаєш, що в конкретній ситуації водій маршрутки був правий?І я не ксенофоб.Мені прикро за таке нахальне поводження.А що в Одесі є примусова українізація?Я думаю навпаки, що україномовна людина попадаючи в Одесу мимоволі переходить(може й не одразу, а з часом) н російську говірку.

16. OldMan

OldMan Well-Known Member

Майже это не все.
    Меня интересует именно этот принципиальный пенсионер. Именно он платит или нет?

17. Монархист

Ну конечно , это у нас глаза кровью наливаются. И это мы возмущаемся с того что нам не отвечают по-русски. Мы у себя дома и говорим как нам удобно а не на тех языках которые используют гости Города.
    Действительно какая украинизация? вот делать нам нечего проводить акции «Я говорю по-русски», собирать подписи за референдум о двуязычии, требовать отмены законов и постановлений ограничивающих использование русского языка как на теле радио вещании так и банально на рекламу и городские надписи. Хотя какая разница в стране нет вопроса прав языка и культуры. Это всё надуманно, вот только вопрос: почему приходится слишком часто об этом говорить как аутотренинг или самовнушение?
    Что-то сестра много рассказала о притеснениях украиноговорящих в русскоговорящей Одессе и не слова о том как притесняют по языковому признаку самих одесситов.

• Подобається Подобається x 1
  18. paschenkomax

Цікаво, як вас там ущемляють?Невже Одеса не є русифікованою на 99% ? Ущемляють і намагаються висміяти україномовну громадянку я тобі конкретно сказав.Ну не пригадаю,чесно,щоб я чи моя родина,коли-небуть ображали чи ущемляли російськомовного українця.Я навіть співчуваю,адже причиною незнання і небажання говорити рідною українською державною мовою є історія.Тобто тотальна русифікація українців і не тільки ,на території України.Я добре знаю і українську і російську і англійську і трішки польську.Дякуючи Богу не став жертвою русифікації

19. mota_boy

Не можу сказати, предеча давно була, чи й шла мова про оплату чи ні уже й не згадаю.
    Але якщо суд є принциповим і його цікавить тільки законність то людина без проблем мала б виграти такий суд (незалежно від факту оплати, я б в такому випадку посилався на те що я рахунків не зрозумів), вона МАЄ ПРАВО отримувати рахунки державною мовою, не дивлячись на тещо більшість населення Харкова воліла б мати рахунки іноземною.

А ось Вам ще один факт наглості і хамства носіїв общєпонятного

http://www.domivka.net/forum/showthread.php?t=6278

20. Salata

Salata Well-Known Member

У меня к Вам вопрос: чем по-Вашему является реклама на украинском языке в русскоязычных городах (раз уж Вы признали их существование)?

И не слишком ли много берет на себя государство в этом случае (если смотреть с позиций демократии)?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)