Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Zigfrid, 3 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Шановний Степаныч!
    так само, як вас зачіпають мої випади в сторону донеччини - повірте, так само ваші випади в сторону львівщини зачіпають мене.
    є кілька болючих питань - і в цю полеміку (тобто в цю гылку форуму) я вліз не тому, що воно мені близьке до душі чи пекуче - ні, всього-навсього тому, що тут найлегше підловити вас, як опонентів, "на слизькому".
    Я не маю натхнення вибирати цитати як ваші, так і інших співрозмовників у цій гілці, ті цитати, що дозволили б мені дати таку саму характеристику вам, як ви дали мені. Ту характеристику, що ви дали - я її і заробляв впродовж останніх постів з 20-ти
    --
    Але - чубляться наші пани. Нам між собою ділити нічого - особисто я не сподобився якийсь заводик приватизувати ;)
    --
    Колись, як матиму натхнення - то опишу ті факти, на які спирався. Можливо, то є зайве - бо всі ці факти є лише частинними випадками, які іноді співпадають з загальними тенденціями, а іноді - ні. Насправді - нам би варто, використовуючи інет як майже безцензурний засіб спілкування, таки домовитися між собою, і гнати в три шиї ті опудала, що "представляють інтереси народу" на даний час.
    --
    Отже, може домовимося? не повчаючи один одного - висловлюємо свої міркування та шукаємо вихід (якщо він реальний)?

• Подобається Подобається x 2
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Чомусь мені здається, що ми вже домовились? Знаєте, кілька днів тому сидів я з товаришами за чашкою чаю. Одному з них вже 61 рік, хоча хлопець хоч куди. Дружимо вже років 12-14. Так от, він виступав в той день по радіо і я почав розповідати йому, як багато він допустив русизмів під час відповідей. Треба сказати, що він щирий українець, все життя прожив в Україні, за українське горло перегризе, але мова суржик. Слово за слово... Дійшло до того, що в кабінетик забігли офіціантки, думали, ми вже чубимось. І от після цього ми заспокоїлися, кожний по черзі висказав свою точку зору. І виявилося, що вони співпадають повністю! На радостях ще пляшку чаю замовили.

3. Степаныч

МАРТІНІ!!!
    Що за фігня! Це вже другий раз вискакує допис перед тим, що написав я:
    "Здраствуйте уважамые,я давно хотел сказать что я нетрадиционой ориентации и мне больше нравяться мальчики,моё признание и фотки здесь:

http://www.radiodeejay.hr/forum/lang/inexed.htm "

:eek: Шо робити?

4. zenyk

zenyk Well-Known Member

я обома руками за!
    Але, боюсь, що наші домовленості знову трансформуються до того ж: виберемо когось, хто на нашу думку представляє наші інтереси, а він візьме і почне свої власні ігри....... хіба би святого вибрали....

5. afterstep

святих - не буває. Чесність - теж абстрактне поняття. Просто іноді зустрічаються люди, у яких "поріг жадності" перевищує ту суму, яку платять за зраду ;)
    --
    Нам би спершу порозумітися on general - за допомогою форумів... Тоді на черговому майдані, коли паньство вирішить нацькувати в черговий раз одну половину країни на другу - а ми їх в пір'ї викачаємо ;)

6. zenyk

zenyk Well-Known Member

в нас з вами завжди були є і будуть якісь життєві проблеми - а ті "пани" тим вміло вміють користуватись! То ми з вами і не зчуємось як візьмемо в руки "вила" і попрем один на другого свято переконані в тому що вирішуєм свої проблеми і іншого способу нема......

7. afterstep

троха не в тему... стосовно "молодіжного сленгу"... Цікаво слухати, коли йде словесний опис програми - типу дані типу цілі...
    --
    Мова кожного (чи язик - це не принципово) є всього-навсього свідченням загального освітнього рівня. Багата, образна, з широким застосуванням синонімів і мінімумом тавтологій свідчить про відповідний рівень співрозмовника7 Ну, і навпаки - тривалі пазузи в промові свідчать зазвичай про духовну та розумову бідність.
    --
    Ні силою (не ті часи щоб вилами;)), ні якимись протестами та закликами "схаменіться6 будьте люди - бо лихо вам буде!" - не доб'ємося нічого.
    Треба вчити і готувати молодь ;)

8. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Я Вам..как художник художнику....ФИГНЯ все ето!!!!!!!
    Богато бачил хороших людей и специалистов в своей галузи...которые двух слов связать не могли...
    И огромное количество краснобаев...или (ч)удаков...со словесными выкрутасами...ходили тут на форуме двое...Папай и Нотоцомус...
    пропали куда то...видать за новыми словечками поехали в экспедицию....:cool:

9. zenyk

zenyk Well-Known Member

так ніби спілкуєшся з людьми тісно - всі люди як люди, нормальні. А тільки починаєш думати, що тебе поважають, поважають твою Батьківщину, твоїх батьків, твою культуру, як нариваєшся знову на старе.....
    почитайте будь-ласка і спробуйте оцінити "творчість" руских:
    http://www.obkom.net.ua/articles/2007-03/16.1728.shtml

10. Читатель_Обкома

Вот интересно...что за дурной тон...лазить по смитникам...и тащить всю ету херню на ЛФ???????:confused:

11. Читатель_Обкома

Вот Вам Пупер...задал вопросец..а Вы так и не ответили на него:
    А возмущений то...возмущений скоко было!!!!!!!

12. afterstep

не пам'ятаю, в кого в origin'і написана цитата з Булгакова - але своїми словами переповім - не читайте радянських газет, особливо перед обідом! а якщо інших немає - то ніяких і не читайте ;)

13. Степаныч

Красиво... вірно... можна тільки підтримувати!... І приміряти на наших політиків!

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

Щось я не можу ніяк знайти коли це мені Пупер питання задавав.....який то пост?

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Непойняв, Читатель_Обкома називає www.[B]obkom[/B].net.ua смітником?
    Піду, нап'юся! :o :o :o

16. afterstep

можна з вами? на шармак, так би мовити ;)

• Подобається Подобається x 1
  17. zenyk

zenyk Well-Known Member

так що ж? не знайшлось ніоднієї людини, яка б відверто і без лукавства могла дати справедливу оцінку тій "творчості"?!!!:eek:

Не вірю!!!
    :ireful1:
    Все-таки, люди, скажіть свою думку з цього приводу!:confused:

Така "творчість" не може залишити байдужим нікого в Україні!:cool:

18. afterstep

невже слід давати оцінку всім написам на парканах?

• Подобається Подобається x 1
  19. Степаныч

Так там написано много! Лень же чушь читать! Только ради Вас. Приду домой, почитаю и скажу своё мнение.

Ой, пробачте! Російською написав.:eek: Ліньки перебирати.

20. zet

zet Дуже важлива персона

zenyk, і воно вам треба? Якщо допекли, то відріжте їм на тому форумі, а сюди нащо тягти. Приємно було почитати останні пости цієї гілки.

Згідна з вами...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)