Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Zigfrid, 3 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. OldMan

OldMan Well-Known Member

Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Очевидно мы видели разные передачи. Первую передачу, собственно и поднявшую шум, я не видел. Видел дискуссию Левченко со "свободным" Однороженко (в Донецке) и на следующий день прямой эфир (кефир) пресс-конференции на 5 канале.
    Выяснили. Это Вам было видно.
    Я выразил своё отношение к тому, что видел. Или мне надо было согласится с Вами самому не видя?
    Зачем? Вы хотите меня увидеть? Лучше я фотку вышлю.

П.С. Кстати, Вы слышали, он действительно говорил, что русский должен быть едиственным гос.языком в Украине?
    Что-то мне кажется, что это журналисты доработали.

2. OldMan

OldMan Well-Known Member

Вы не так поняли, очевидно я недостаточно однозначно сказал.
    Я лишь хотел сказать, что тему отношения чехов ... начала Виктория, а мой пост был именно об этом. Не более.

И, честно говоря, я не понял, что Вас задело?

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не турбуйтесь - не зачепило (я голову нахилив).

4. zenyk

zenyk Well-Known Member

давненько я на форум вже не заходив, але хотілось би відповісти Степаничу: вислів про гостей і окупантів Вам томі і сподобався, що висловлений він був вперше генералом де-Голем. Нажаль, поки будуть існувати Степаничі, які знають не більше ніж твориться в їхньому "городі" доти будуть такі вперті твердження, і зневажання інших думок.....

5. Монархист

Монархист Well-Known Member

Відповідь: Почему не говорят по-украински, как бы этого не хотелось.

ну зачем именно за язык, это не демократично… за марганцовку как элемент создания взрывчатки. Так что народ проверяйте аптечки.

6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Прес-служба кримського уряду почала «розмовляти» українською

proUA / 21.03.2007 09:57
    Прес-служба Ради міністрів Автономної Республіки Крим з 20 березня почала розсилати свої повідомлення не тільки російською мовою, а й українською.
    Зокрема, у повідомленні прес-служби уряду Криму йдеться, що підготовка і розсилка матеріалів на двох мовах - українській і російській - проводиться для «поліпшення інформаційного забезпечення потреб кримських ЗМІ і всіх кримчан».
    Прес-служба Ради міністрів АРК просить надсилати на її адресу пропозиції і зауваження щодо розсилки матеріалів двома мовами.
    Нагадаємо, прес-служба кримського уряду свого часу вже «говорила» українською. У той період, коли прем’єром Криму був Анатолій Матвієнко, розсилка повідомлень проводилася як російською, так і українською мовами. Потім ця практика припинилася, і повідомлення розсилалися лише російською мовою.
    За матеріалами «УНІАН».

7. Монархист

Монархист Well-Known Member

Да, тут палка о двух концах. С одной стороны русских убедили что они украинцы, с другой добить то что они не русские не всегда удаются.

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

:D
    а рускіх в том, что оні нє рускіє?..
    может фіна-татари, как нєкатариє заявляют?..

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Нажаль, поки будуть існувати zenyk-и, які знають не більше ніж твориться в їхньому "городі", доти будуть такі вперті твердження, і зневажання інших думок.....

Перечитайте свій допис, можливо зрозумієте... а може й ні...

"zenyk
    російськомовні люди! (так незручно говорити слово "російськомомовні" - дуже схоже на афроамериканці, а рускими словами "ні родіни, ні флага", але сказати більше нема як - не всі з вас етнічні росіяни.....) на Україні була, є і буде тільки українська мова - іншою мовою тут можуть говорити тільки гості або окупанти. Для Вас, російськомовних є прекрасний альтернативний варіант: чеомдан-вокзал-Росія і плекайте свою (чи то точніше кажучи для більшості з вас - чужу) культуру, мову, націю....

не морочте чесним людям голову...."

Цей Ваш вислів не є зневажанням людей, які мають думку, відмінну від Вашої?

10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Вислів "Чемодан-вокзал-Россия" в такого плану полеміці - удар нижче пояса. Галичанам бажано утримуватися від таких висловів.
    Стосовно тотальної русифікації східноукраїнських "городів" - зазначу лише, що ростки, посаджені Катериною Другою, та плідна праця "пролетаріату" впродовж останніх 70 років дали настільки значний "врожай" бур'яну, що навряд чи за три покоління виполоти вдасться.
    ---
    І ще - з того, що я чув на східнянщині - це рідко є російська мова. Тобто то точно не мова Толстого, Пушкіна, Чехова. Це - жахливий жаргон плебсу, побудований на основі російських слів з місцевими особливостями вимови (тобто тінню українського діалекту). Так6 трапляються і росіяни - і вони цілком нормально спілкуються/сприймають українську мову. Вони не агресивні.
    --
    З обох сторін є агресивними рагулі. Тобто в нас так називають обмежене, зазвичай з глухого села, ніц не варте в ні інтелектуальному плані, ні, зазвичай, в своїй основній роботі. Тільки й вміє, що галасува, сякатися на хідники тощо.
    --
    У вас їх зазвичай називали пролетарьятом (колись) - як тепер - не знаю.
    І більшість ваших "русскіх" родом з якогось глухого села, де говорили на мові батьків, а "рускімі" стали після поступлення в ПТУ чи технікум.

• Подобається Подобається x 1
  11. zet

zet Дуже важлива персона

Опять стянула с Одесского форума :)

12. afterstep

насправді - є окремі "взірці", коли по російськи читати/писати не вміють. Та й завжди були. Але зазвичай то було пов'язано з тим, що в регіоні жодного москаля не було.
    Але якщо з'являвся хоч один - то простіше було всьому регіону вивчити російську ;)

13. Степаныч

Це ще гірше, ніж чемодан-вокзал-Росія, ІМХО. Називати "бурьяном" мільони людей? Та ще й виказувати намір їх "виполоти"? І якої ж реакції від них Ви чекаєте?
    Після висловленого Вами раніше стає зрозумілим, що західноукраїнською говіркою розмовляють тільки арії. Вища раса, аднака, не хухрИ-мухрИ! Можуть і вчити, і "виполоти"...
    Логічне висловлювання після двох вищенаведених. Самовпевненість зазвичай є ознакою людей, які вважають себе вищими за інших. Куди нам, плебсу і "пролетарьяту", до вас (з маленької, тому що в множині, а не як намагання образити).

Згадалася одна із передач "Свобода слова", коли Шустер на слова Тягнибока про те, що він знаходиться "на своїй землі" і тому його російські співбесідники повинні мовчати, відповів (по пам"яті, але практично дослівно): "Господин Тягнибок! Вот Вы стремитесь в Евросоюз. Я гражданин Евросоюза. И я Н Е Х О Ч У В А С Т А М В И Д Е Т Ь".

Будем ли мы уважать вас, если вы не уважаете нас? Ответ, думаю, ясен.

14. afterstep

ви перектрутили, за доброю радянською традицією, зміст допису в межах свого світосприйняття ;) триколор вам до рук ;)
    ---
    А мова йшла про тих горе-українців, яких і у нас, і у вас багато ;) і власне суржик і ваш городський язик - то є наслідок ;) чи ви заперечуєте існування суржика? базовану на матюках розмовну мову, особливо на зупинках, і надзвичайну агресивність з боку не старожилів чи росіян - а якраз збоку "ліміти", що тільки отримала прописку?
    --
    про вищість і "аріїв" мови не було, але якщо ви хочете вважати нас аріями - було б не погано ;)
    про неповагу - так, особисто в мене є неповага до горлопанів всіх мастей;)
    --
    Але з вами, певно, дійсно нема про що говорити ;) чи пам'ятаєте ви такі рядки:
    "як парость виноградної лози плекайте мову..." - і спершу прикладіть "бурян" до цих слів, а вже потім до того, що у вас в голові ;)

• Подобається Подобається x 2
  15. Степаныч

Не проблема.

16. afterstep

дійсно - для вас це не проблема. Привчені за совка обливати болотом все те, що ви не знаєте, і впадати в агресію тільки тому, що не розумієте співрозмовника....
    Згоден - я некоректно підловив вас на незнанні шкільного курсу. Бо, якщо ви навчалися в українській школі - ви мали точно вивчати Рильського:
    Але, з 1991 року, дивлячись на горе-патріотів та борців за (укр.мову, русс. язик, тощо - необхідне підставте самі) - я помітив одну дивну закономірність - всі ці борці є жахливо неосвічені і безпричинно агресивні люди......
    ---
    До речі - суржик - то технічний термін. В сільському господарстві. То є зерно з половою. І сучасна побутова донецька - то суржик мату (зерно) з російськими словами в якості зв'язки. Хоча я був знайомий з кількома вихідцями з донецького регіону, що народилися та виросли в часи, коли Донецьк ще не був "зоною всесоюзного значення". В них рідна мова - українська, і це дуже наполегливі, коректні та працьовиті люди. І інтелігентні... навіть на виробництві вміють обходитися без мату...

17. Zigfrid

Zigfrid Well-Known Member

Спасибо, за "теплые слова". Как можно с вами говорить дальше, если мы только матом и может выражаться по вашему мнению. Для вас Донбасс как был "Диким полем" так и остался. Если хотите что бы уважали вас с укрианской мовой, культурой, попытайтесь не унижать людей говорящих на другом языке.

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

+1:cool:

19. afterstep

уточню - бо ви підкреслюєте "буквальне" розуміння, "дослівне", не звертаючи уваги на суть.
    Тому троха "растекусь мыслею по древу..."
    ---
    З тих донецьких, з якими мені довелося спілкуватися (місце народження - Донецьк, роки народження - до 1940 і після 1961) - я й зробив висновок, що в середньому довоєнний Донецьк - цілком пристойне мальовниче місто, населене чудовими миролюбивими людьми.
    І Донецьк сучасний - ... Особливо мені подобалося спостерігати штурм громадського транспорту ;)
    ---
    І не дике поле Донецьк - далеко не дике ;) Тільки щось останнім часом ті6 що "спливають догори" з донецького регіону - трішки дикуваті ;) мо', у вас там є ферми по вирощуванню бритоголових братків і невігласів-депутатів?

20. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

:confused: :confused: :confused:
    Е-мое..а чем лучше то БЮТовцы?Такие же бандитские рожи...как и у всех!!!
    Допустим...Елена Лукаш и Мирошниченко...из ПР...очень даже ничего...очень интеллигентно выглядять...
    Супротив Шкиля...вот уж где рожа так рожа!!!!!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)