Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Zigfrid, 3 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zigfrid

Zigfrid Well-Known Member

Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Скажем так, не вы меня сюда приглашали, имейте такт. И еще можно полюбопытствовать, если конечно это не военная тайна, почему это вы за мову нашу солов'їну так печетесь, сидя у себя в Праге. Боролись бы лучше за Чешскую.

2. Zigfrid

Виктория, есть у меня некоторые соображения, но я их придержу, до вашего ответа.

3. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

А за чеську вже, на щастя, не треба боротися. Чехи самі собі її вибороли, як від німецької надвлади, так і від російських намагань "зрусифікувати" чехів ( що ж, на щастя, не вийшло).:) :)

4. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

За мене відповідати не треба. Хоча на це питання відповів чоловік ше раніше, ніж Зігфрід його поставив:

Igor_Belarus: Це правда. У нас з 1995 року дві мови державні, так тепер реально скрізь тільки російська. Навіть історію Білорусі з цього року викладатимуть російською. Залишилося 2 предмети в школі, які поки ще викладаються білоруською - біл. мова та література.

Справедлива конкуренція - це повиселяти "корінне" російськомовне населення Донецька, Луганська і Кримської АР в Росію, як колись справедливо-конкурентно виселяли українців, татар і всіх інших. От тоді буде справедлива конкуренція... скільки залишиться російськомовних в Україні?.. перевіримо?..

5. Zigfrid

ВЫ так и не ответили, какими субьдами вы в Праге оказались и оттуда печетесь об украинской мове. Вам какая разница?

6. Viktoria Jichova

А тут і відповідати немає що. І Ваші "соображенія" і без того ясні.:) :)

7. Viktoria Jichova

А я Вам що, зобов´язана на такі речі відповідати?;) ;) :)

8. Zigfrid

я же упомянул кажется, если это военная тайна, ну что ж. Так и скажите.

9. Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

О, Боже! :rolleyes:
    Это что за новости ещё?:D :D

Ладно поляки, их-то пусть немножко, непоследовательно, но реально пытались русифицировать после восстания 1863. Им есть, что вспомнить (попытка перевода на кириллицу, к примеру - аж букварей тираж выпустили, никто по нему правда не учился...). А чехам-то что когда привиделось? :) :)

10. Zigfrid

ну или Украиномовных назад в Австрию, Польшу, Венгрию. потом посчитаем. Так как от такого языка на котором говорят ЗУцы, Шевченко бы повесился, а если бы диаспору посшулал,точно в Москали бы подался.

11. Viktoria Jichova

Бо часу мало було для цього - всьoго якихось 40 років з маленьким хвостиком.;) :) :)

12. Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Когда есть, ЧТО сказать, всегда можно найти время хоть для одного примера (см. моё сообщение про Польшу). Времени это занимает ровно столько же, сколько объяснить, что мол "мало времени, стока лет, стока зим..." ;)

13. Zigfrid

Кого еще Россия пыталась руссифицировать? просто для интереса? Может немцев?

14. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Всі народності, які волею чи не волею попали під її керОвніцтво... От і національність в РФ вже, по-моєму, не пишуть, навіть тим, що в інших російських республіках живуть... А як вони і не прийняли той закон, то ж все-одно намагалися.

15. Viktoria Jichova

А Bи вважаєте, що час не відіграє жодної ролі (навіть у процесі формування тієї чи іншої нації)?;)

Як говориться: "час лічить, час і калічить".;)

16. Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Вы так легко относитесь к своим словам, Виктория... Даже когда на серьёзные темы говорите.

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК, Віктортіє, ТАК! Але ж Ви не віцепрем'єр чеського уряду, правда?
    Без пристойної чеської на державну службу можете влаштуватися?
    Вікторіє, відверто скажу, суржик лівандовський на мої вуха впливає ще гірше, але це не так суттєво і прикро, БОТОМУШО мовлення перших осіб держави не має права на таку неповагу до державної мови. В побуті най хоч турецькою белькотять - їх святе право. Шаурму я без жодних проблем готовий купувати в турка. А паспортист/нотаріус/лікар/поліцай/... зобов'язаний видавати грамотні україномовні документи і у Львові, і в Донецьку, інакше в мене виникнуть юридичні проблеми ("випадкове" перекладання прізвищ на виборах пам'ятаєте!?).
    У моєї куми в Польщі була катастрофічна проблема: "Світлана - Свєтлана" (москалюга написала). Одна буква, а на порядні гроші кума влетіла.
    Я не хочу, щоб у моєю державою Україною управляли особи з неукраїнською орієнтацією. Не потрафлять мову вивчити - то годі й інших "трудових подвигів" для тої держави очікувати. Вони не здатні грамотно прочитати і написати український закон? Кокої холєри їм в українській Раді робити?

18. Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Вы уверены, что у Свєтлан не возникало проблем со "Світлана", когда их так (хохлюга? чы як?) написала? Сами же про чехарду со списками упомянули.
    По-хорошему, надо отдать себе отчёт, что произошло разделение имени на два равноценных. Разных (!) имени. При этом, произошло оно уже давно, а сейчас надо только отдать (себе, себе! Не москалюгам :)) отчёт... Не надо ни тех в "эти", ни этих в "те", разве что ПО ЖЕЛАНИЮ. По письменному заявлению гражданина.

19. OldMan

OldMan Well-Known Member

Дурниці.
    MARTINI, Вы ж прекрасно понимаете, что он не является моим кумиром.
    Я всего лишь хочу обратитить внимание на две вещи:
    1. Ну не надо сразу пускаться в оскорбления только лишь потому, что вам не нравятся чьи-либо мысли, высказанные влух.
    Очень неприятно было смотреть на его "оппонентов, которые не возражали по существу, а подыскивали вежливую форму оскорбления (эфир, как-никак). Кто выглядел привлекательнее, как Вы думаете, MARTINI?
    Не стоит относится к этому как язычники: обругал врага - считай победил его.
    2. Покажите мне хоть одного сумашедшего, которого просто так часто муссируют масс-медиа.
    Если он появлятся на экранах или страницах, значит его сумашедшие мысли кому-то интересны, если не сказать больше - являются выражением мыслей и настроений какой-то части общества. Значит это какя-то часть общества "подняла" это и вынесла на всё общество.
    Разве не так?
    Стоит ли не замечать настроений части общества?

20. OldMan

OldMan Well-Known Member

Отношение чехов к русскому языку известно, но не всегда оправдано.
    Пример из жизни.
    Будучи в Праге решил взять автомобиль напрокат. Зашел в контору, которая занимается этим прокатом. Две милые девушки. Пытаюсь выяснить условия проката - русский они не знают, украинский не знают, английский не знают. Чешского не знаю я. Того моего понимания некоторых чешских слов оказалось явно недостаточно. Ухожу в недовольстве и недоумении. Им что, деньги не нужны?
    В Праге довольно много русскоязычных туристов. Почему бы хотя бы работникам сферы услуг не знать русский? И не оправдывать это нежелание знать тем, что в 68 русские приехали в Прагу на танках.
    Немецкий-то они зачастую знают, хотя немцы там чаще на танках бывали.
    Или то были танки приятного розового цвета?
    :)

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)