Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Zigfrid, 3 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Даруйте! Коли Азаров починає мучити українську - луччє б мовчав.
    Не хочу я, щоб "розмовляли українською..."

2. Оля

Оля Старожилка форуму

А чому не хочете?:eek:

3. Zigfrid

Zigfrid Well-Known Member

Да потому, что понимает, что "если ты не можешь изменить мир, попробуй изменить себя".

4. Zigfrid

Первый росток здравомыслия на форуме. Значит не зря я потратил время, "достучаться" все-таки можно.

5. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Написали би з великої букви, то я би був згідний цілком і повністю, а так тільки цілком :)

6. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Цитата:
    Допис від levandivka
    Не хочу я, щоб "розмовляли українською..."

От бачите чого Zigfrid добивався: не тОго, щоб почали поважати російську, а тОго, щоб перестали говорити українською... От-от... Всі вони такі. Праві були всі ті, хто говорив, що як буде російська другою державною, то буде тільки одна російська в Україні...

7. Igor_Belarus

Igor_Belarus Active Member

Це правда. У нас з 1995 року дві мови державні, так тепер реально скрізь тільки російська. Навіть історію Білорусі з цього року викладатимуть російською. Залишилося 2 предмети в школі, які поки ще викладаються білоруською - біл. мова та література.

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Без участі "іностранцев з Росії", я не хочу чути азаровську украйонську.
    Мої вуха того не сприймають. Інша справа, що я за запровадження обов'язкового знання державної української для держслужбовців.:cool:
    Не знають мови - ринок праці ширОки-и-ий...

9. Zigfrid

Ответьте на вопрос: вы что, начнете резко по русски говорить, если две мовы будут в стране??? отвечу за вас: НЕТ.
    Вы не хотите допустить в стране справедливой конкуренции.
    Пока что украиский существует только "ТОМУ ЩО ТРЕБА", а кому треба не понятно. А вот если развязать руки, то выяснитья что только ЗУ и "ТРЕБА".

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Я так і подумала, тільки деталі хотіла знати. ;) А гаспадін Zigfrid вже зрадів, що Вас перевиховав! :D

11. Zigfrid

Тот, кто не помнит истории обречен на повторение ее ошибок. Кто не помнит истории языков, обречен на их участь.
    В средневековой Европе языком религии, литературы, образования была Латынь. Вспомните «Из Вагантов», все образования без исключения было на латинском, Библия –только на латинском, хотя реально люди на нем не говорили в быту. Если бы в средневековье были СМИ уверен –тоже были бы на латинском. И народу такое положение дел не нравилось. Сначала Лютер отступник (сепаратист по-нашему) перевел Новый Завет для простого люда, за что Церковь взбунтовалась. Потом появился новый литературный жанр – роман, который начали писать на языка отличных от латыни, на так называемых народных. Хоть латынь и насаждалась «ТОМУ ЩО ТРЕБА», где она сейчас??? Правильно осталась там, где ей «ТРЕБА» на таблетках да в юриспруденции ну еще в пословицах умных и поговорках.
    Насаждать язык «сверху» тупиковый пусть, народ будет из принципа «А Баба-Яга против» игнорировать его.
    Поэтому положение украинского языка сейчас напоминает мне Латынь. И погубят его не мы, русскоязычные, а те кто выступает за запровадження обов'язкового знання державної української для держслужбовців.

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Zigfrid, Ваша місія на цьому форумі "абрєчєна на пораженіє".:) Не тратьте, куме, сили, йдіть ці казки комусь іншому розповідайте! :D Вас можна тільки по Вашому підпису зрозуміти, чого Ви тут добиваєтеся. :sad:

13. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Це ще один привід для того, щоб усім показати, що ця людина ніколи не навчиться розмовляти українською. Можна тут вбачати і навмисність, щоб зайвий раз довести, що от - українська нам, російськомовним, не під силу. Але тут вже ця людина виставляє не доказ неспроможністі спілкування українською російськомовними, але більше свою ледачість, та може, і свою вперту пиху. Але з іншої сторони, можна зрозуміти і ще те, що якщо людина почала лише вивчати українську (тобто, що вона лише на початках), то можна би було зі сторонів україномовних ці помилки у вимові і вибачити. Бо складається враженням, що усім поборникам за "чистоту мови" йдеться не так про те, щоб її навчився хтось інший, але головне про те, щоб не постраждав їхній "музичний" слух. Але де ж логіка? Якщо я, наприклад, навчаюся іншої мови, то теж спочатку вимовляю все недосконало і роблю багато помилок. Але з часом ситуація змінюється, і мову опановуєш дедалі краще і досконаліше, чи не так?;) Тоді аналогічно в такому випадку я б не могла спілкуватися ні в Чехії, ні в Австралії, ні в інших країнах, словом, всюди, де я встигла побувати, бо мене б ніхто не слухав, оскільки "калічу" мову і від неї у тих людей "болять вуха".:)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мені видається, що хлопчина і журналістка навіть зраділи, що їх облили кефіром, видно, що для них це не було зненацька, нє?

15. Zigfrid

А у меня особой мисси нет, я не "духовный президент", это к нему все вопросы по поводу "мисси". Мне просто интересно подискутировать с людьми, если конечно они поддерживают дискурс.
    Если история языка для вас "казки", это ваше право, ваше мировоззрение. единственный "недостаток" истории языка в отличии от обыкновенной - ее сложно перепсиать и подогнать под царствующую идеологию. А верить в "казки" я никого не заставляю

16. Оля

Оля Старожилка форуму

Це не просто моє право , чи мій погляд на це питання. Це теж історія, що як би хто не душив українську мову, вона всеодно жива, була, є і буде! Крапка!:cool:

17. Viktoria Jichova

Zifgried, а Ви що, державний службовець, чи хочете ним стати у майбутньому? Якщо ні, то чому так піклуєтеся про українську в державних установах? Вам же справді ніхто не забороняє спілкуватися, отримувати інформації (ТВ, преса і т.д.) у повсякденному житті російською. Не розумію, чому обурюєтеся.:) А те, що російськомовні, наприклад, не надто полюбляють вивчати мову країни, де вони знаходяться, це вже давно відомий факт. Наприклад, у нас в Чехії, ті росіяни (маю на увазі не громадян РФ, але російськомовних взагалі), котрі там живуть вже багато років, ще і досі обурюються на чехів: а чому, мол, ми маємо навчатися чеської мови, коли багато чехів навчалися російської (ще за часів "соцтабору" та домінування СРСР)і знають її? От вони вперто не хочуть, і все. Але, на щастя, чеську вивчають, оскільки би не змогли жити там, не володіючи цією мовою.:) І як досить часто стається таке (бачила це власними очима): коли російськомовний щось намагається чехові довести російською і вимагає від нього знання російської, чех в такому випадку просто посміхнеться і скаже: "Я тебе не розумію, друже. Якщо щось тобі від мене треба, говори так, щоб я тебе розумів", a потім відвернеться і йде далі робити свої справи. І все, діалог закінчено.:)

18. Zigfrid

что Вы, никогда? Не хочу испачкатсья.

19. Zigfrid

Задушите ее как раз Вы, "свидоми", а не мифическая Россия. Она погибнет именно тогда, когда будет де юро, иметь все права, а де факто...

20. Viktoria Jichova

Ну, в такому випадку не варто розводити тут демогогії різні. Бо ні до чого це не приведе і того, що Ви хочете почути, Ви не дочекаєтесь. Принаймні, від більшої частини нашого форуму.;) :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)