Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Discussion in 'Мовне питання' started by Zigfrid, Mar 3, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Історія мого народу - це і моя історія, хоча я її не творив. Я ж не невіруючий Хома, як дехто. Мені не треба бачити, щоб повірити. А як жилось людям в Союзі - то про це вже стільки написано і сказано!.. що важко не повірити. Може Вам особисто і повезло, може відзначилися чимось перед державою. От, мій вже покійний дідусь відзначився: поранений був на фронті (за СРСР боровся, а не за УПА), а все життя говорив рідною мовою і не був партійним, і як лишилося 2 роки до пенсії (директор школи), то поперли з роботи, бо прийшлось би не пратійному пенсію заслужену платити. Був філологом, все життя говорив українською і не приховував того ніколи, а як приїздило начальство в село, то завжди його просили говорити промови російською, бо кращих знавців російської не знаходили...

2. Zigfrid

Zigfrid Well-Known Member

Обычно когда аргументы заканчиваются , комментарии излишни. Вера – это слепое, бездоказательное следование чему-либо. Я же предпочитаю доказательства, рассуждения. Вам есть, что сказать по поводу референдума и его аналогии с выборами 2004? И вообще как я заметил, особенности Украины постсоветской в том, что когда воля народа не совпадает с волей власть имущих, тогда они начинают его все время переспрашивать, пока народу это дело не надоест и он скажет, «А черт с вами, будь по вашему». С чего началась история современной Украины, так и продолжается по сей день. Леди ТЮ не зря хочет досрочные выборы, потому что эти ее как-то не по душе. Ей Богу как в акциях Кока-Кола «Спробуй ще».

3. ihorweb

Тепер часото футбол почав дивитися, там кажуть не заб'єш їм, заб'ють тобі. То про Вашого сина: не нав'язує він, нав'яжуть йому ;) - це жарт...
    А взагалі-то, це теж метод, не розказувати про різні точки зору, а тупо знати тільки одну - і все. І потім ніякі аргументи, ніяка статистика, ніякі закони не допоможуть прийняти і іншу точку зору...

4. Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Вы меня-то в старики не записывайте ;) Я, правда, поболе Вашего успел в совке повидать, и даже со срочной демобилизовался из советской армии (за месяц до кирдыка), но про многие составляющие той жизни и я не лезу судить. Тем более, учить людей старше меня, как им надо понимать свою тогдашнюю жизнь...

5. Zigfrid

А если бы выпустили кучу книг где сказали что земля квадратая,вы бы тоже поверили, ведь столько написано.

6. Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

В каждом жарте есть доля жарта. :sad:

- Жора, жарьте рыбу!
    - Так рыба - вся!
    - Жарьте всю!
    :rolleyes:

7. Zigfrid

А зечем вам агрументы, вы просто верьте и все. Блажен кто верует, легко ему на свете.

8. ihorweb

От я Вам наводжу докази (скільки людей називають рідною мовою українську в Донецькій обл. і скільки там україномовних закладів - це вже Ви аргумент наводите, шо тотально російськомовні), а Ви кажете, шо якщо в них повірити... то можна припустити, що дійсно можливо то і правда... але якось всеодно не віриться...

А про вибори 2004 року я Вам відповім так: я на майданах не мерз, помаранчевою помадою вії собі не підмальовував, і наклейки "Так Ющенко" на куртку не клеїв, хоч і голосував за нього, але шо вибори були сфальсифіковані, то це і сумніву ніякого не викликає. Ви там писали, що як за першим голосуванням не вийшло перемогти Ющенкові, то після "роз'яснювальної роботи" вийшло... Так от за ПЕРШИМ голосуванням переміг ЮЩЕНКО, за другим голосуванням - вже Янукович, а тоді перемогла справедливість.

А аналогії нема ніякої

9. ihorweb

Дивлячись хто би випускав книжки... Як Союз випускав книжки про Союз, то чого б і не повірити, а вже Хрущов багато чого розказав про методи Сталіна, а потім і про весь Союз багато Горбачов в газетах почав писати. ТАКОМУ НЕ ВІРИТИ НІЗЗЯ!

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Дивна Ви людина, ihorweb!:rolleyes: Виходить, Ви пропонуєте мені вірити не тому, що я бачив і як я жив у Союзі (я жив у ньому абсолютно більшу частину свого життя), а тОму, що про той період мого життя написане?:eek: А Ви будете вірити тому, що написане, але чого Ви не бачили?:rolleyes:

11. Zigfrid

вот ты как раз и поддаешься "промыванию мозгов" больше чем кто-либо. Для тебя определяющим фактором явлется количество написанного. И вообще человек верит в то, во что ему удобнее верить.

12. ihorweb

Коли я Вам таке пропонував, щоб Ви очам своїм не вірили? Я кажу, що не вірити, якщо не бачив - це не аргумент, бо не лише оком людина приймає інформацію... А Ви і не могли бачити того, що робилося. Це ж Вас, якщо я добре пам'ятаю, як спеціаліста запросили в Україну. От Ви і приїхали вже на все готовеньке, коли одні повимирали, а інших повивозили...

13. ihorweb

Тобто СССР промиває мені мозги таким чином, щоб я цей СССР не поважав? чи шо? так виходить? Мені ж не нова помаранчева влада промиває мозги про ці всі речі. Про масові розстріли писали в газетах ще діючого СРСР (за часів Горбачова).

14. Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Дожили, Степаныч... :cool:
    :D

15. Степаныч

Ви мене з кимось сплутали. Мій батько привіз мою матір і мене до себе на Батьківщину, коли мені ще не було і 3-х років. І ніхто моїх батьків в Україну "на все готовеньке" не запрошував. Так що виріс я в Україні, це моя рідна країна. І дитинство моє пройшло у селі, і розповіді старих людей того часу пам"ятаю.

16. Степаныч

Молодость, потому категоричность, уверенность в своей точке зрения... Подрастет, помудреет.:)

17. ihorweb

Значить таки сплутав, сорі вері мач :) Хтось про таке писав... Треба шукати.

18. ihorweb

Жінці стільки років, на скільки вона виглядає, а чоловікові стільки, на скільки він себе почуває - майже народна мудрість. Я себе почуваю дуже мудрою людиною ;) :) :D Не треба постійно згадувати мою молодість, бо буду казати, Невстранцям і Стєпаничам, шо старість - не радість :p

19. ihorweb

Ви давайте про мову: чого ж не говорять українською, якщо 2/3 населення називає її рідною... Нема аргументів? Закриваєм тему. А то молодість, віра, життя - одні но загальні фрази.

20. Степаныч

Та ми ж заздримо! По-білому!;) Відомо, що молодість має лише одну ваду - вона проходить:sad: А до старості нам з Невстранцем ще ой як далеко. Згідно градації, старість - це після 70-ти. А з 40 до 60 - зрілість, 60 - 70 похилий вік...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)