Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Zigfrid, 3 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Відповідь: Почему не говорят по-украински, как бы этого не хотелось.

А вот давайте.."котлеты отдельно..."....:cool:

2. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

це все різні механізми втілення в життя одного великоросійського плану, так шо...

3. Читатель_Обкома

Знам...знам...читали-с в детстве А.Гайдара.."Мальчиш-Кибальчиш и Великая Тайна!"..... :cool:
    Вы то сами-с...украинскую мову при советах учили...или уже потом-с?
    :cool:

4. Zigfrid

Zigfrid Well-Known Member

Відповідь: Чому не говорять українською, як би цього не хотілося.

Так и сейчас в Украине дублируются фильмы, передачи, заставлют радиовещание вести на украинском языке, чтобы народ забыл сначала язык русский,потом культуру и традиции,а потом и прос себя как про народ. Ничего не напоминает, чем же вы лучше чем Империя? Сколько ж можно бедный народ кидать то в одну то в другую крайности??И насчет СССР - великого и ужасного - сколько государственных языков было? Не помните, я вам скажу: два, один русский - язык СССР, а одни украинский - язык УССР. И кто был демократичнее, СССР с двумя или вы с одним?

5. ihorweb

У Тернопільській обл. 98% населення назвали рідною мовою українську, тому в нас російську в обласному центрі по вузах не дуже чути... А в Донецькій обл. 24% населення назвали українську рідною. А вузів там 1/4 україномовних є? Нема... Я в Донецьку не був, але по тому, що Ви ж і кажете, то там тотально всі російськомовні. А чому так має бути? От влада і має виконувати закон: чверть закладів мають бути україномовні. А щодо загальнонаціональних каналів - то це також в законі записано, в законі державна мова одна, і загальнонаціональний канал має нею на 100000% послуговуватися, а на регіональному каналі ТРК УКРАЇНА ніхто ні новин, ні чого іншого (деколи тільки) українською не веде.

В СРСР українська мова була державною в УРСР а не у всьому Радянському Союзі. От я так і дивлюся, що ви хочете зробити Україну федеративною. і запровадити російську мову другою державною, але ви хочете навпаки: спочатку 2-ою державною, а тоді вже буде гарна підстава для створення Республіки Донбас.

6. ihorweb

А в Союзі був такий регіональний майже 100% україномовний канал як зараз майже 100% російськомовний ТРК УКРЇНА? Ні! Тоді мозги полоскали по повній програмі, а зараз вас ніхто нічого не заставляє, так шо не треба...

7. Zigfrid

Есть ложь, откровенная ложь, а есть статистика. На Донбассе я живу много лет(всю жизнь), но знаешь, так и не встритил этих 24% населения, может они где-то прячутся. Что касает Донбасско-Криворожской Республики, то она существовала. И большинство городов имеют центральную улицу имени первого ее президента Артема, но он был президентом столько же сколоко и Грушевский. Так что если совсем углубится с историю, то непонятно кто кого захватил. Пердположим так: Д-К Республику сначала захватили Советы, потом в 1991 году Украина, вот так нам бедным и приходится вести "вызвольну боротьбу за свою аутентичность" (Это шутка, но в каждой шутке есть доля шутки)

8. Zigfrid

можно вопрос нескромный, сколько лет лично вы прожили в СССР. ? Или вы о нем только из умных книжек читаете.

9. ihorweb

Називати мову рідною і її використовувати - це не одне і те саме, напевно тому і не зустріли. У тому то і вся справа, що не створюють умов для використання, мій брат в Харкові на олімпіаді був колись, то як сказав в магазині "цукерки", то чуть там відверто не обреготала його продавщиця, таке смішне українське слово почула... В таких умовах і я би перейшов на російську (з такими мешканцями), от тому і не чуєте української. А недовіряти перепису населення проведеного Кучмою... то це я би мав не довіряти, а не Ви.

10. ihorweb

Я 81 року народження. 25 років - ніби ше молодий, але як сказати шо вже чверть століття, то немало, нє? І звучить солідно :) І про Леніна нам так гарно в дитсадку втирали, шо ми клялися його іменем: ЧЕСНЕ ЛЕНІНСЬКЕ, і ще подумки казали "НЕчесне ленінське", як трохи треба було збрехати, бо Ленінським ім'ям клястися - то ж буде великий гріх, як виявиться, шо неправда. Так шо знаю про промивання мозгів і пропаганду, фактично, з особистого досвіду...

11. Zigfrid

Чего вдруг, вы думаете, что Кучма лично мне импонировал когда-либо??

12. Читатель_Обкома

Вы свисточек то..чо у Юли позычили?
    Или вообще при СССР не жили?И не чули целый день радоточки на украинской мове?И только два раза в день...в 12-00 и 20-00 новости на русском языке.... а второй канал..тогда УТ назывался..все шло на украинском языке.... так что не свистите!!!!!:cool:
    Может и деда Панаса забыли..с "Вечерней колысаночки"?
    А может и "На добранич дети" не смотрели..на украинском языке?

13. ihorweb

А зразу після розпаду СРСР, коли книжки ше не дуже встигли поміняти, то вчителька з історії казала: читайте той параграф (про героїчну перемогу над фашистами), але знайте, шо то не дуже правда! І яка вона була героїчна ми аж тепер знаємо, шо чуть Сталін не вцявся, як до нього прийшов Жуков, думав, шо його заарештують і розстріляють, бо він війну проспав... Так шо правду казала і вчителька. і шо в книжках СРСР писали не дуже правду - теж правда.

14. Zigfrid

Сообщаю вам, любезный, что когда заканчивал работу первый всесоюзный канал, региональный шел исключительно на украинском и назывался он тогда "Донеччина"

15. ihorweb

Чесно не пам'ятаю такого. Мій брат писав листа Степашці російською. А новини ми завжди називали "Врємя", а коли тато сказав, а як то буде українською "врємя"? то слово "час" було дуже не знайомим, дивним якимось... От так українську мову ми і вчили.

16. ihorweb

Ви сказали (подразумевали), що то не статистика а ложь суцільна... От я Вам і пояснив, шо то таки скоріше правда... Бо була би брехня, то Кучма би шось посерйозніше придумав... Я не казав, шо він Вам імпонує.

17. Zigfrid

Какие вы предлагаете "умовы" - запретить в приказном порядке всем продавщицам, дворникам, водителям мартшруток использовать русский??или как еще? Я работал в украинском школе города Донецка № 65 ТАк вот приходят дети, говорят "Доброго дня" (потому что так надо), садятся за парту и понеслось "привет пацаны, как дела". Ну и как вы их заставите, они же дети.

18. ihorweb

От-от і я про це ж... Коли Союз став ліберальнішим, то ше можна було жити, а як тільки місцева влада за незалежності дістала ширші повноваження, то зразу і канал заговорив російською. Бачите навіть Союзне керівництво під кінець зрозуміло, шо таки українські міста то - Донецьк, Луганськ, і державна мова там має функціонувати в повному обсязі. А ви кажете, шо немає бути державна, а має бути регіональна.

19. Читатель_Обкома

Не понял????:confused: :confused:
    У Вас что в школе не было украинского языка?А может в садике были все воспитатели на русском языке?Может и "Барвинок" не читали?
    Может в Вашем Тернополе "Перец" только на русском печатался?
    А может с Вами батьки...только по русски дома размовляли?
    Может и чудесных книжек на украинском языке не было?
    Так что не свистите!!!!:cool:

20. ihorweb

Ні, то означає, щоб не велася агітація, що Донбас 100% російськомовний, бо цифри - річ вперта. І виконувалися закони по веденню державної документації державною мовою, а не як кому захочеться атестати заповнювати. І щоб "українська мова" предмет шкільний в кримських школах вивчався. а не писало в атестаті - НЕ ИЗУЧАЛАСЬ.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)