Чому нам живеться погано?

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем mota_boy, 24 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Чому нам живеться погано?

ледацюги, ледарі, бєздєльнікі...

2. Странник

Странник Well-Known Member

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Я вже теж звертав увагу - з роками ветеранів не меншає, а чомусь більшає... Причому всіх і всяких.
    З тих реальних ветеранів, що я знав - ті довго не жили, особливо якщо було поранення чи контузія...
    --
    В старому анекдоті.
    Час дефіцитів, а тут раптом магазин - "повна чаша"... Мужик як побачив - "дайте мені то, то, і того трошки" - "Товарісч, ви грамотний, читайте табличку - все для ветеранів куликівської битви"
    Ото став він в сторону, думає - хоч подивлюся... Тут дід в магазин приходить - тобто приносять його.. Шамкає "Внучко, дай мені того, того..." - "дєд, только для ветеранів куликівської битви..." - "Да, помню - хороші були часи. Мітька Донской підняв нас, знаця, і пішли ми з бодуна розім'ятися..." - "дєд, ти мені баки не забивай, ти посвідчення покажи" - "так не було в ті часи посвідчень, та й Мітька сам був неграмотний, дяка кликав" - "Е нє, дєд - не пройде. Татари - он всі з посвідченнями"

• Подобається Подобається x 3
  4. ugra

ugra Well-Known Member

:D :D :D :D :D Складно.

5. Странник

Странник Well-Known Member

Опа на, можно открывать новую ветку:
    *Татары во всём виноваты!
    *Во всём виноваты татары!
    *Татары - геть!
    *Не нужны нам в гости татары!
    *Да кто их сюда пустил!
    *Если б не татары, не было независимой Украины!
    *Русские в гостях хуже татар!

Ну и так далее...

• Подобається Подобається x 1
  6. ugra

ugra Well-Known Member

:D :D :D :D :D :D Умора!

7. afterstep

а почему бы и нет? самая сурйозная ветка получиццо - "влияние татар на развитие украинского государства в противовес крымской автономии".....

8. afterstep

Совсем забыл -
    татары возмутились по поводу пословицы, наносящей им национальную обиду...
    Крымский парламент принял поправку - отныне пословицу "Незваный гость..." надо заканчивать словами "лучше татарина"

9. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Та все воно ніби й правильно, і копійки ніхто просто так не дасть, а як дасть то потім буде вимагати набагато більше, халяви не буває. Але працювати "в певному напрямку" я маю на увазі певну ціль, певні стандарти. Яких необхідно досягати. Ситуація в світі така що треба з кимось дружити (військово, політично, економічно). Стати швейцарією ми зможемо років за 200, якщо почнем сьогодні, але ж не почнем, за 15 років жодний політик такого курсу не озвучив. Так що прийдеться дружити, з Росією дружити складніше, оскільки там ще багато імперських настроїв (і не тільки в сторону України, а в сторону всіх колишніх республік). З Європою простіше, ну Румунія має певні територіальні претензії, а так більше гострих кутів нема.

А на рахунок дибільства... Можливо й дибіли, за 15 років нічого не зроблено, ні для когось ні для себе, 15 років споживали халявний роійський газ, і не вклали ні копійки в модернізацію виробництва, для зменшення споживання, для збільшення ККД використаного газу і т.д. А як тільки ціна виросла, почали плакати що це згубить нашу економіку, самі й згубили.

Степанич, якщо мені і Вам добре, це не означає, що так всім, ми з вами тільки 2/48 000 000 частина цього народу. Ну виїдьте в село, поговоріть з людьми, запитайтесь чи їм добре. Ви знаєте що є ще купа сіл не газифікованих, де люди палять дровами та вугіллям, це добре?

10. mota_boy

Судите азійськими мірками?

Особисто я не вважаю 9 травня святом України, як на мене Сталін і Гітлер принесли однаково горя на ці землі, для мене 9 травня день перемоги однієї загарбницької армії над іншою, і бились вони за певну частину території в склад якої входила і територія сучасної України і не більше.
    АЛЕ мені ніколи в голову не приходило підійти до ветеранів радянської армії та висловлювати переконання в тому що їхні дії не були правими.
    Доросла вихована людина, не може собі цього дозволити, хам так, а вихована людина ні, ці люди натерпілись стільки (це про всіх вояків усіх армій) що Вам і не снилося, і Ви немаєте морально права ставити їм такі питання.

11. afterstep

коректніше буде спитатися "кому живеццо весело, вольготно?..."
    "Старик Пахом потужился, и молвил, в землю глядючи: "Вельможному боярину, министру государеву"...."

12. afterstep

Тоді святкуйте 8-ме ;) як в Європі ;)

13. mota_boy

Тіж самі .... тільки в профіль:D

14. duncan

моя думка — аналогічна....

15. afterstep

досить цікава думка була в мого діда, "лісового хлопця" - що в цей день поминав друзів, які не повернулися з РА;) в компанії з другим дідом - героєм РА ;)
    --
    Взагалі кажучи, в війну було втягнуто півсвіту, і так нерозсудливо заперечувати, що закінчення війни - свято - ну, не знаю ;) ваше право ;)

• Подобається Подобається x 1
  16. duncan

світова війна може й закінчилася, але не в україні...

17. mota_boy

Вашому діду пощастило повернутись, це його свято, хоч і друзів поховав немало. А для тих в кого не повернувся жоден учасник в сім'ю, для тих хто повернувся з полону (хоч була можливість тікати куди хочеш повернулись в СРСР) і попав в табори, як зрадник батьківщини, для них свято? Швидше скорбота.

Були суб'єкти були об'єкти, ми суб'єктом не були, ми не перемогли, ми були під окупацією Польщі, Німеччини, Росії, де тут наша перемога?

18. afterstep

дуже вже прямолінійно судите. Якщо так судити - тоді то була поразка для всіх країн ОВД (організації варшавського договору), оскільки вони попали під комуністичну окупацію на довгих 40 з гаком літ ;)
    --
    І тим не менше - перемогу таки вони певно святкують?

19. duncan

мені здається, що святкують ветерани червоної армії у тих країнах...
    наприклад, у польщі була армія крайова і армія людова...
    щось мені підказує, що для армії крайової це зовсім не свято...

пс. що стосується поляків вцілому — лояльність до сталіна з’явилася можливо через те, що землі збільшилися в два рази?...
    це був серйозний крок з боку сталіна...

20. mota_boy

Та я ж не заперечую чиєсь право на святкування, я говорю про значення цього дня для мене.
    Країни ОВД попали під вплив Москви, якби РА не перемогла в війні це б зробили американці, і тоді б ці країни попали під вплив Вашингтону, яка різниця?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)