Хотел, Вы правы. Но в моей раскладке нет буквы (сейчас у Вас скопирую) ї ---------- Додано в 17:31 ---------- Попередній допис був написаний в 17:30 ---------- Про Бориса? Никак нет. Культурнее никак нельзя. Не могу.
Свинина псується швидше, ніж будь-яке інше м'ясо (навіть приготовлена свинина швидше псується). На спеці - тим більше. Ви, що, ніколи не готували свинину? Курка маленька, вона для мусульманської родини - на один раз... Тільки приготували - відразу і з'їли, не зіпсується ...
я спілкуюсь з мусульманами, аргументується тим, що свиня їсть все під ряд, тобто вона брудна тварина і це не є добре а друге, сало при +50 в них не дуже сприймається в організмі як вони кажуть, вони навіть живої свині не бачили.
В мусульман э багато запозичень з Тори, заборна спожвивати свинину одна з них. Доречы цылком виправдана для тоъ культури і умов.
Не весело. Насправді лікарі свинину й називають самою шкідливою - по ниркам б'є, холестерину багато. Яловичину важче готувати і смак пісний спочатку, але потім - те що треба. Я раніше яловичину взагалі за м'ясо не рахував, тепер звик, намагаюся без свинини обходитись.
Може тому що в Корані все-таки пише? 145. Скажи: «Из того, что дано мне в откровении, я нахожу запрещенным употреблять в пищу только мертвечину, пролитую кровь и мясо свиньи, которое (или которая) является скверной, а также недозволенное мясо животных, заколотых не ради Аллаха».
Ну наприклад якби в Росії всі чечени теж їли свинину - то підняття з колін ще б затягнулось років на 40. І так голодуха.
Тогда почему в южных странах (например на островах Тихого океана) где нет мусульманства, свинина любимая еда
Якось в Криму на конференції познайомився з молодим інтелігентним узбеком (викладач математики і за сумісництвом - сисадмін у серйозному проекті). Одне питання там треба було серйозно "перетерти". Я запросив його посидіти ввечері за шашликом (наївно сподіваючись, що татари готують баранину). Де там! Одна свинина! Тоді Нодір сказав: "Я не піду на обід, а ввечері ти пригощаєш мене шашликом. Свиним!" Ввечері він прокоментував: коли є варіанти, мусульманин не має права їсти свинину. А якщо мусульманин вмирає від голоду - тоді можна як виняток. Ось чому він не пішов на обід.
Западло. На мясных рынках, где мусульмане контролируют мясные отделы, разделывают и заворачивают свинину за них представители других религий... хотя иногда и им не от хорошей жизни приходится браться за свинку.
Що цікаво - мусульманам все одно, ХТО зробить цю маленьку операцію. До мого батька, який досить високо котувався в Туркменістані як хірург, досить часто підходили туркмени з проханням обрізати сина. Батько відповідав просто: "Принесіть довідку з районної полікліники, що у хлопчика фімоз (запалення крайньої плоті) і я зроблю. Коли обрізаний (у певному віці) хлопчик видужував, влаштовувалося сімейне гуляння з відносно коштовними подарунками хлопчикові. Для чого та липова довідка? В кримінальному кодексі Туркменістана були статті щодо "феодальних пережитків" - виплата калиму за наречену, щось інше, і обрізання туди ж. А відмовити - буде просто людська образа.
ну і в саудівській Аравії якщо ми не говоримо про ті мусльманські країни де америка влізла зі своїм я і зробила війну. а про мирну гарну країну. вони там дуже довго живуть. ---------- Додано в 00:41 ---------- Попередній допис був написаний в 00:39 ---------- про достоінства ніц вони не калічать собі. це засоби гігієни. до речі дівчатка теж при це припадають... ну і для примітки плей бої саме такі чоловіки -)