Чому мовне питання стоїть так гостро?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем tehno_prioritet, 12 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Відповідь: Чому мовне питання стоїть так гостро?

Так і сприймаю.

Згідний, окрім, совковості, не всі совки, для мене совок це ті в кого адреса була "нє адрес, нє уліца а Савецкій саюз".
    В інших адреса була конкретна карїна, хоч її на тогочасних картах ще не існувало.

П.С. Ви невірно мене зрозуміли, я не освітянин, в Політехніці я здобував освіту, працюю в страхуванні.

2. no_coment

no_coment Well-Known Member

О-бана! :sad: Ну, то й годі. Будемо вважати це моїм поглядом на роль освітян у вихованні українців (як громадян України).
    Щодо "совковості". Передбачаючи, я одразу перепросив усіх тих, хто сприйме це образливо, але вважаю, що тягар минулого відбився (в тій чи іншій мірі) на кожному з нас (я так думаю).

3. zenyk

zenyk Well-Known Member

.....так шрами залишились.....і ми намагаємось їх приховати. я думаю - це нормально.

І навпаки: ненормальним є те, що деякі люди вважають такий "шрам" чи то посмішкою на спотвореному "лиці" чи то мистецтвом на своєму духовному(культурному) тілі - і пишаються цим.....

4. no_coment

Себе я не відношу до цієї "когорти" (Хоча і в мене є шрами тієї епохи. Я їх не стидаюся, але мрію щоб мої діти тиких не мали!)...
    А щодо "облич", то.... багато хто любить "тримати гарну міну при плохій грі"!

5. zenyk

zenyk Well-Known Member

і це добре. Але (як тут вже писали) виховання дітей залежить в першу чергу від батьків. То ж давайте займемось в першу чергу собою і дамо належний приклад нашим дітям - зробимо все щоб забути ту темну добу нашої історії і неприпустити її повернення!

• Подобається Подобається x 1
  6. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Блинн!Вот ниччо я не понял!
    Ваши же родители..научили Вас украинский язык любить то!!!!
    Научили же!И та ..держава Вас обучила...правильно писать по Украински!
    Что Вы еще хотите?????Что бы Крым говорил по Украински?А оно Вам надо???А оно им надо????
    Ну не хотят..да наср@ть на них!Жизнь то все равно заставит!:naci:

• Подобається Подобається x 1
  7. no_coment

Давайте це робити з власними дітьми, а дітей Криму лишимо їх батькам?:clapping:

• Подобається Подобається x 2
  8. Читатель_Обкома

УРА!!!!!!!!ЗАРАБОТАЛО!!!!!!!!!!!!!!!:naci: :naci: :naci:

9. zenyk

zenyk Well-Known Member

та при чому тут діти криму????!!!!!

шось ми насправді різними "мовами" розмовляємо......

я говорив про совкові шрами на "лиці" КОЖНОЇ людини з пострадянського простору...а ви мені про мовну проблему кримського люду....

10. Читатель_Обкома

Вы про ето что ли?:8:
    Ну и загнули...ето не для средних умов...сорри..я пас....:no:

11. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

ЧЕГО??? :eek:
    Who's that Nikolay Yanukovich???
    :D

Покраснеешь тут... :D

12. vasili

vasili Well-Known Member

Yanukovich Nikolay that Who'ys

13. mota_boy

Ющенко відкрив державну таємницю :radist:
    Це двійник Азарова, простіше знайти двійника ніж Азарова української навчити :naci:

:D :D

14. no_coment

Все - у контексті теми гілки. Мовної проблеми у "кримського люду" наразі не існує, але її, щосили, хочуть створити "шарікови" та "швондери".
    А щодо "наслідків минулого" - ми з Вами цілком порозумілися!

Просто Ющенко (або кореспонденти) "кому" забули поставити після слова "Николай" (Азаров), або перед словом "Янукович".

P.S. "Казнить нельзя помиловать".

15. mota_boy

Існує, існує, там правда проблема не української а мови КОРІННОГО населення (це аж ніяк не росіяни)

16. no_coment

В Криму більше половини усього населеня росіяни (етнічні), українців - менше 25%, решта - інші. Щодо кримських татар, то вони дійсно повертаються на історичні землі (в основному з Росії куди були депортовані). Тому, для перших (і для останніх) українська, що так активно вводиться в регіоні (за рахунок обмеження інших), не добавляє оптимізму у комфортному існуванні у власній державі.

Погоджуюся з Вами, що проблема татарської (мови) у Криму існує. Тому, логічним було б впроваджувати у Криму програми:
    - збереження російської;
    - підтримки татарської;
    - розвитку української.

У такому випадку всім кримчанам булоб комфортно на власній землі.

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

збереження в розумінні "консервації" - підтримую! :)

18. no_coment

Тільки так!
    Покращення становища будь-чого не повинно погіршувати рівня існуючого (Надбудовуючи "поверх" треба не зашкодити фундаменту. (рос.) "Весь мир насилья мы разрушим до основанья, а затем..." - ми вже проходили - досталь.).

Якщо питання розвитку української буде реалізоване, насамперед, через державну программу на рівні державних закладів та установ (не каральними, а виключно мотиваційними важелями), а не на рівні обмеження використанні російської на побутовому рівні це, безперечно, матима успіх. Тому "нетолерантні" ухвали Львівської обласної ради тільки "на руку" противникам розвитку української в Україні.
    А на побутовому рівні такої проблеми не існує (за вийнятком окремих екстремістських прикладів з обох сторін).

А ось подальші необдумані "рвєнія" деяких політиків та посадовців "на місцях" можуть створити реальну непотрібну "гостроту" в майбутньому.

Подивіться, що відбувається, наприклад в Уельсі (http://ru.wikipedia.org/wiki/Уэльс)! В продовж столітть "лондонська влада" нехтувала побажаннями мешканців регіону. Країна розміром менше за Львівську область и з населенням трохе більше ніж 2 млн. чол, лише у 1967 році домаглася визнання регіональної мови (валійської) на рівні англійської (між іншим - це мова "титульної нації" цього регіону). І крок за кроком розширює власні (регіональні) повноваження. Чим це все закінчиться - мало хто може прогнозувати.

А щодо "країни Басків" (http://ru.wikipedia.org/wiki/Баски), то взагалі "питання" у патовій ситуації. А все мотивується естрімістами саме "мовною" проблемою.

Може започаткувати "гілочку" по мовним проблемам та методам їх вирішення в інших країнах світу? Впевнений, що багато хто буде "приємно" вражений глибиною такого роду проблем в країнах світу.

P.S. (рос.) На рояле? Чертовски скользкий инструмент!

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Діло не хитре. Тільки писати (і пісяти) будуть ті самі, те саме, про те саме...
    А модератору - тільки клопіт.
    Користуйтеся наявним. Користуйтеся кнопкою "редагувати пост"!

"Російськомовні совєцькі гражданє"? Що Ви мали на увазі? Що Ви називаєте "росіяни-етнічні"?

20. no_coment

В яких в паспорті СРСР - в графі "національність" було зазначено - русский.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)