Чому мовне питання стоїть так гостро?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем tehno_prioritet, 12 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. dmitry

dmitry Active Member

Відповідь: Чому мовне питання стоїть так гостро?

"однак, незважаючи на те, що становище української мови на Україні катастрофічне, особливо в великих містах сходу та криму, мовне питання чомусь порушують рускомовні жителі саме цих русифікованих міст сходу України та криму!"

Те саме я й мав на увазі, загострюють питання російськомовні, доречі я сам російськомовний, хоча жодних підстав цього робити в них немає.

2. no_coment

no_coment Well-Known Member

На мою думку "мовне питання" є складовою будь-якого громаданського суспільства (тому я наводив приклад із США).

1. ВСІМ громядянам повинно бути комфортно у ВЛАСНІЙ країні.
    Тому, як на мене, кожен має право вільно користуватися (та отримувати інформацію) власною (рідною) мовою у власній країні. І питання російської мови не є виключенням з правил (в т.ч. угорської, татарської, тощо). Саме реформа місцевого самоврядування може розв'язати цю проблему. Тоді буде реальна можливість привентивно "прививати" (захищати) українську в Криму, угорську та руську у Закарпатті, та російську у Львові одночасно (а не робити вигляд, що щось робиться).

2. А питання мови "загострюють" своїми рішеннями власне представники влади (в т.ч. Львівської обласної ради). Вона (ЛОР) фактично штучно прагне обмежити використання російської мови (у всіх її проявах) у Львівській області. Не припустимо досягати сталого розвитку однієї мови за рахунок обмеження використання іншої! ЦЕ ні чим не відрізняється від методів так "нелюбимих" деякими "сов'єтських окупантів".

3. Те, що у Криму обмаль українських шкіл - це ганебна дійсність, але те, що "розвиток" української там здійснюється не за рахунок ВІДКРИТТЯ нових українських шкіл, а ЗАКРИТТЯМ (переводом на українську мову навчання) шкіл з російською мовою викладання (щоб відрапортувати про виконання), це на мою думку, теж є неприпустимим у цивілізованому суспільстві. А по суті наносить непоправиму шкоду самій ідеї розвитку української мови в цих регіонах.

І на останок.
    Наші "дермотати" з ВР люблять, на передодні чергових виборів, порушувати "мовні" питання, але не бажають іх вирішувати не тому, що неможуть, а тому, що зникнуть "вагомі" важели на електорат у всіх (без війнятку) регіонах.

Бо біда нашого електорату в тім, що він тішиться з того, що йому говорять те, що він хоче чути!

• Подобається Подобається x 2
  3. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну так то й не дивно - ви ж підписались, шо з росії

доречі як в вас ставляться до людей (таджиків, молдаван, північних народів) які не знають рускої і спілкуються тільки на своїй національній мові?

4. Д-р Геббельс

Д-р Геббельс миється в бані

ИМХО таджыки, молдаване, северные народы в межнациональном (да и между собой в большинстве случаев) общении используют русский язык.

Не веришь заедь в те же молдавские Бендеры.

5. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Ну і що???

6. Д-р Геббельс

Ну и то - читай коммент...

Не зная брода - не лезь в воду!:moskali:

7. Д-р Геббельс

Відповідь: Чи існує сьогодні загроза для української мови?

То что Болонский процес не нужен Украине, и что в нём собраны все европейские посредстсвенные ВУЗы( и ни одного действительно достойного) с этим не согласится трудно!:agree:
    И что общее качество образования на Украине от этого никак не улучшится, это тоже и ежу понятно. От этого примитива студенты вообще тупеют(они и так ни ахти-какие Энштейны).
    Но откуда информация что Россия вступила в это? Тебя кто-то жестоко обманул! Наоборот - недавно там же в России была принята программа по усовершенствованию, и доведению до требований нынешнего времени советской системы образования, которая и на данный момент является лучшей в мире. Не в пример америкосской тупизации нового поколения негров-имбецилов: которые способны выполнять лишь одну операцию. Поэтому если считать российских выпускников компьютерами, то наши калькуляторы, а пиндосовские - в лучшем случае счёты("рахівниця")!:bazar:

• Подобається Подобається x 1
  8. Полковник

Полковник миється в бані

Раньше на форуме было принято обращаться на "ВЫ"!
    Что-то изменилось за последние 2 дня?;)

9. Д-р Геббельс

Конечно изменилось: на форуме взошло Солнце и вернуло Ваши погрязшие в пороке души из небытия, и мира иллюзий и теней в мир господства Прекрасноликого(в смысле здесь появился Я)!:D

З. Ы. Глубоко уважаемый Полковник: если ВАС так шокировало моё обращение на "ты", то покорнейше приношу Вам свои глубочайшие извинения, надеясь что причинённая мной психологичесская травма, не отразится на здоровье Вашей хрупкой души. В ином случае я вынужден буду принять адекватные меры:suicide: , т.к. не могу позволить себе находится на этой земле зная сколь много траданий я приношу населяющим её существам...

С уважением, всегда преданный своим идеалам, и иллюзиям Д-р Геббельс.

God love, god dead something in my head killing all so way...

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а навіщо карму собі наклацувати?...
    комплекси мучають?...

11. zenyk

zenyk Well-Known Member

......ну Ви мене не здивували....як і всі рускі фашисти, Ви д.Гебельс, як в українському прислів'ї: "Плюй в очі, а він каже - дощ падає!"

я не питався про те чи розмовляють перечислені нації рускою,
    я питався про відношення самих руских до тих представників перечислених націй, які не володіють рускою!

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

"Не чекайте, будьласка!" Клієнт вибув.

13. Полковник

Полковник миється в бані

У меня, например, очень даже к ним ХОРОШЕЕ отношение!
    Руковожу ими через тех, кто знает!
    Но ОНИ САМИ стараются учить русский. Им это нужнее и важнее, чем мне. Кто знает язык, тот становится старшим и, соответственно, может расчитывать на более оплачиваемую работу.
    А ежеле не говорит иле не хочет говорить - то мне не холодно от этого, не жарко.
    Так что НОРМАЛЬНО я к ним отношусь...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

російська мова ніколи не стане державною мовою в Україні, бо це нікому не вигідно.

15. levandivka

А москалі?!

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Нє... нам теж невигідно... Чим тоді обурюватись будемо? НАТом?:no:

17. levandivka

Не бійтеся! Щось придумають...

Наспівуючи:
    Была бы водка
    А повод мы всегда найдём!

• Подобається Подобається x 2
  18. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Только алкаши пьют по поводу. А мы, нормальные мужики, пьем когда захотим!:dance:

19. levandivka

Када ніхатім - тоже пйом? /но без аппетита/

20. zenyk

zenyk Well-Known Member

а як це розцінити з точки зору Європейської конвенції яка говорить про національні меншини і мови, на підставі якої руску визнали регіональною мовою в деяких областях східної України??? Вони не мають права використовувати в роботі, на довзіллі свою національну мову? користуватись нею при звененні до державних органів???!!!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)