Чому мовне питання стоїть так гостро?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем tehno_prioritet, 12 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. no_coment

no_coment Well-Known Member

Відповідь: Чому мовне питання стоїть так гостро?

Справа в тім, що Ви самі ставите запитання і самі на них відповідаєте (при цьому безапеляційно).
    За такою "формулою" спілкування (як категорія) не відбудеться взагалі. Порозуміння знаходиться в секторі де є спільне бачення процессу і з нього воно і розпочинається.

2. Городецький

Городецький Well-Known Member

Чудово, земляче. Не можу Вам навіть зауважити чи гарно Ви поінформовані, але швидше за все - не дуже. Спробую пояснити: справа в тому, що галасує щодо цього питання виключно певна купка маргиналів, які, проте, є досить активними учасниками полічних подій. Саме тому складається хибне враження, начебто таке питання дійсно цікавить пересічного східняка.

Ось наприклад - експрес-голосування на дніпровському міському форумі. Модератор закрив гілку, бо певна купка провокаторів постійно підіймає цю тему, хоча вона вже набридла. Зважте на результати і коментарі типу "шо, знову?!!" :)

3. Городецький

Навіть не знаю чому саме я викликав у Вас таку алегорію.

Звісно, порозуміння - чудова річ. Його треба прагнути. Але:
    - Коли матимемо порозуміння скрізь, і тут на ЛФ, про що спілкуватимемось? Якого подальшого порозуміння здобуватимемо?
    - Ви впевнені, що всі люди, які наразі завітали до ЛФ, прийшли сюди знайти порозуміння? (власний приклад не приводьте :) )
    - На мене - приємніше прагнути порозуміння, ніж вже мати досягнуте :) А Вам як?

4. no_coment

1. Депутат Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Фаріон, виступаючи 10 грудня 2006, у львівському кінопалаці "Кіно" перед громадою Львова, закликала львів'ян до "агресивного спротиву проти всього москальського".

Чому у Львові і в Україні загалом видається і продається стільки книг, перекладених не українською, а російською мовою? Чому у наших маршрутках звучить москальська попса і москальська реклама? Аби боротися з цим ми повинні вдатися до агресивного спротиву. І я прошу вас про цей агресивний спротив проти всього москальського.

Львівська облрада ухвалила заяву до керівництва держави з приводу регіоналізації мови у деяких областях України. Російська мова в Україні не може бути ані регіональною, ані другою державною, а лише окупантською.

Окрім цього, завдяки зверненню ВО "Свобода" до міського голови Львова Андрія Садового містом врешті перестала курсувати маршрутка із написом "Живательная рєзінка", а також зникла реклама невідомого видання із написом "Сфокусіруйся".

5. zenyk

zenyk Well-Known Member

я, шановний, не загострюю, а констатую факти. Не будуть такі факти проявлятись - і я ніяким чином не згадаю про це. Як не згадую про ополячення Галицької освіти наприкінці 19-го на початку 20-го століття - бо цього нема.
    припиняться факти втручання рускої влади в українські справи (читай "в мій город") і жодним словом не загадаю я ці буремні часи стосунків з московією!

однак, незважаючи на те, що становище української мови на Україні катастрофічне, особливо в великих містах сходу та криму, мовне питання чомусь порушують рускомовні жителі саме цих русифікованих міст сходу України та криму!

от найбільше ваше звернення стосується їх!

6. no_coment

2. 12 червня 2007 року
    У Львові хочуть „обмежити звучання іншомовної низькопробної музики”. Особливо – російської. Відповідне рішення сьогодні ухвалили депутати обласної ради. Вони за те, щоб іноземна музика не звучала у закладах громадського харчування та на дискотеках.
    Голова Львівської обласної ради Мирослав Сенник: „Суть у тому, щоб загострити питання, що є проблема. Ви ж не будете говорити, що проблеми нема - проблема є. Саме постановка питання привертає увагу до нього. І хтось задумається із керівників закладів, із органів місцевого самоврядування. Тому загострити увагу треба.”

Відповідно до рішення з території Львівської області мають також зникнути усі рекламні вивіски, написані іноземною мовою.

Голова обласної адміністрації Петро Олійник: „До кінця літа всі іншомовні рекламні щити повинні забрати. Хоча тут є дуже велика складність. Але з більшістю рекламовдаців ми знайшли порозуміння.”

Додамо, що для боротьби із порушниками мовного законодавства обласна влада цьогоріч виділила понад мільйон гривень.

3. А починалося все з цього http://www.lviv.vosvoboda.info/dokument001243.html

7. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

:radist: Прикольно.
    Интересно, а каким образом, и главное кто, будет снимать пробу с музыки? То есть определять - высокопробная то музыка или низкопробная? Худсоветы опять сделают? Или как раньше - ди-джеи понесут трек-листы на утверждение в идеологический отдел? :D
    Весело. :D

:moskali: :D :D :D

8. Городецький

Mattilainen, вибачте, али Ви упіймалися на "боян", себто на старий факт. Це вже було ген зна коли ... :)

9. Mattilainen

Хех! Пан no_coment пишет: "12 червня 2007 року". :)

Пан no_coment, будьте так любезны, предоставьте линк на источник, пожалуйста.

10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

угу - боян. І з бородатим баяністом....

11. no_coment

Виходячи з Ваших тлумачень:

1. Порозумітися для мене це не "погодитися з усім";

2. Наразі, громадська думка формується "засєраниєм" мозгів "пересічних" українців (які часто-густо не те, що власної історії не знають, а ще і власною мовою володіють "зі словником". Пригадайте: колідори, лісапеди, тощо...) пересічними "депутатами". З цим я нехочу миритися в принципі! Тому спілкуванння на рівні звичайних громадян вважаю більш продуктивним та перспективним;

3. Я впевнений, що "провокативна" частина учасників форуму власне налаштована на деструктив і ім вдається (на жаль) "забанити" людей толерантних та тих, які висловлюються і мають відверте бажання самовдосконалюватися, сформувати чітку позицію по ряду питань, тощо.

4. А для того щоб виграти мільйон (читай досягнути поразуміння) треба, принайми, хоча б лотерейний квиток купити.

ПЕРЕПРОШУЮ.

12. Городецький

Mattilainen, справа в тому, що це вже друга спроба, якщо я не помиляюся. Після оголошення першої виникали такі самі питання: - "хто, яким чином, як контролюватиметься". Саме це я й мав на увазі, кажучи "боян" :)

Панове лвів'яни, нагадайте, будьте ласкаві, коли була переша спроба.

13. no_coment

ПЕРЕПРОШУЮ!

Я Як чукча - что вижу то пою! http://www.svoboda.lviv.ua/dokument001901.html

P.S. А для Вас тіждень тому то вже "дуже давно"?

4. http://www.lviv.vosvoboda.info/dokument001887.html

14. Mattilainen

Боян говорите??? :D
    http://portal.lviv.ua/comments/2007/06/12/160233.html
    :D :D :D

• Подобається Подобається x 1
  15. no_coment

А просто... Завітають до Вас у кав'ярню хлопці "з чубами" та дівчатка із "грудями" і почнуть Вас розпитувати, А чому? А коли? А скільки? І Ви взамін того, щоб каву готувати - будете пояснення писати та бамбук курити :cowboy: !

ДеЖаВю! (зимова історія)

У Львові "Свобода" провела кампанію проти російської мови

З нагоди Шевченківських днів у місті повинні з'явитися плакати з цитатами з творів Тараса Шевченка. На деяких плакатах будуть написані слова з вірша Катерина: "Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями".

Всеукраїнське об'днання Свобода хоче, зокрема, очистити українську мову від російських лайок. На сміттєвих контейнерах будуть наклеєні листівки: "Їхні лайки забруднюють наші язики".

Також булиь надруковані плакати з гаслом: "Лайка зробить з тебе москаля" і з написом "У Росії матюками не лаються, вони так розмовляють". На кожному з них представлений п'яний чоловік.

Свобода зазначає, що львів'яни підтримують дії об'єднання. У місцевих росіян, проте, є підстави почувати себе скривдженими. Поки що локальні організації цієї національної меншини не відреагували.

16. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

ну вот - снова истерика....Вы бы, уважаемый, почитали этот форум сначала....Смотришь - и не стали бы столь апокалипитчны...

17. afterstep

ой, ще певно за рудого панька! чи не при Куйбіді?
    але то все до дупи - так само, як і президентський указ про заборону куріння ;)

18. afterstep

ой, ви на того придурка Сеника уваги не звертайте...
    то щось таке як радіоточка, чи як тарасик чорновіл.... Роздуті щоки, палаючі очі, багато зуву, кінчиться пшиком... Все як завжди...

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Господа! Ну не надо всуе поминать ВО "Свобода"....Это украинский вариант Жириновского + Эдичка Лимонов.... Цитирование всех этих "товарищей" сродни с ковырянием в помойке... Вымойте руки - и больше не ковыряйтесь там...

20. no_coment

Цей "придурок" (як Ви його назвали) "протягує" "відбиті" рішення за рішенням через сісії обласної Ради.
    А ми (решта громадян) мусимо спостерігати за тим, як решта, нібито свідомих і адекватних депутатів за це голосують???!!!

І це - депутати ОБЛАСНОЇ РАДИ????? А "пАН" Сеник їх "ватажок"!

То може не тільки він один "звездонутий"?

P.S. (рос.) "Чем больше я общаюсь с гаишниками - тем больше мне нравятся - таможенники!"

Прошу прощения!
    При всем уважении, имею честь обратить Ваше внимание на то, что эта ВО "Свобода" выступает катализатором решений..... ЛЬВОВСКОГО ОБЛАСНОГО СОВЕТА НАРОДНЫХ ДЕПУТАТОВ (что то совком потянуло?)

Поэтому "отмыть руки" от решений ЛОС просто так не удается!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)