Чому мовне питання стоїть так гостро?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем tehno_prioritet, 12 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Чому мовне питання стоїть так гостро?

рідна мова, це не просто та, якою можеш розмовляти (навіть і вдома) а та, якою ти спілкуєшся з своїми рідними, найріднішими людьми: мамою, татом, бабцею, дідом, братами, сестрами - на родинних святах, як от різдво, паска та на інших суто сімейних подіях

2. zenyk

zenyk Well-Known Member

ви називаєтесь високоосвідченою людиною, однак ваша освіта ніяким чином не може вказувати на вашу національність. Як і національність не може визначати рівня освідченості!

безумовно я знаю, що така мова існує, однак як і всі інші мови - щоб її знати треба щонайменше періодично нею спілкуватись. Ваше широке коло спілкування дає вам більше можливостей знати багато мов. На теперішній час, за характером своєї роботи я не маю можливості зустрічатись з іншомовними людьми, а від так і не можу похвалитись знанням багатьох іноземних мов.
    Однак навіть ше кілька років тому - я періодично спілкувався з людьми різних національностей, в тому числі з поляками, італійцями, німцями....і ніхто з них не ставив вимогу обовязково говорити їхньою мовою (хоч я намагався на скільки міг) оскільки вони розуміли, що перебуваючи в гостях щонайменше некультурно вимагати таке від співрозмовника, тоді як тільки від руских я чув "....гаварі па рускі....".

висновки робіть самі

• Подобається Подобається x 1
  3. Danilo

Danilo Well-Known Member

Даруйте, мені не слід напевно Вас вчити, але я помітив помилку.
    Мова йшла про рівень освіти, то ж повинно "освіТченості".
    Коли б мова йшлася про досвід, тоді відповідно "досвіДченості"

Що до змісту допису, цілком згоден.

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

1."Великого", це в смислє бальшова?:) Це точно їх 140 млн. , а у цих 140 ще 100 національностей серед яких слов'ян меншість, лише напевно українці на заробітках та поляки – туристи, та ще дипломати з Сербії та Хорватії:)
    2. Знати? Чи повинні наші діти ЗНАТИ російську? Це питання, тому що якщо у ЄС, тоді треба вчити європейські мови та англійську. І тоді автоматично російська стає на рівень з китайською чи будь якою азіатською, не краще і не гірше, разом з літературою. Доречи хто заперечить що східна мудрість, мудріша за російську. Вони самі це усвідомлюють.:)
    3. Повагу, взагалі треба заслуговувати а не нав'язувати. Бажано діями, а ми що останнім часом спостерігаємо. Про пам’ятник Катерині у Одесі взагалі мовчу.

5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Не надо вот так окатывать помоями всех русских. Я - русский, но ни от кого не требую "спiлкуйся росiйською!"....
    (замечу - всем знаком растиражированный СМИ выкрик Азарова "...та пошли вы!" - но почему-то опускают, почему он так крикнул - а крикнул он на скандирование - "державной мовой!!!"... Я не делаю оценок - просто нетерпимости слишком много... И тогда становится не важно - что говорит человек, а важно - на каком языке....)

6. no_coment

no_coment Well-Known Member

Відповідаючи НЕ ПО СУТІ запитання, що поставлене гілкою, хочу висловити наступне:

1. Коло основних "тусовщиків" цього форуму досить обмежено, всі чудово розуміють (і самі ображаються якщо це роблять інші), що варто притримуватися теми конкретної гілки (бо вони доволі подібні між собою, або є похідними), але БІЛЬШІСТЬ цим нехтує. Потенційні нові учасники не можуть впетрати "що й до чого" тому не в змозі вклинитися в диспути..
    Тому часто виходить, що (рос.) "... смешались в кучу - кони, люди.."

2. Статусу кво не існує! Є чіткий вагомий перевіс "в командах по уподобаннях", що робить форум дуже жорстким і НЕдемократичним (а по суті необ"єктивним).
    Тому часто одні (меншість) постійно змушені "захищатися" в той час коли інші (більшість) постійно "нападають".

3. Не існує бажання порозумітися! Є чітка лінія довести будь-що власну "правоту" та бажання витягнути опонента на "власне поле".
    Тому часто знаходяться ті, хто намагається вийти за межі умов гілки (теми) за принципом: "І знову вийшов на Деребасівську.."

4. Голос окремого учасника, це голос (рос.) "Вопиющего в пустыне". Ми реально не бажаємо вникнути в суть питання.
    Тому постійно прагнемо "начіпляти ярликів", "зкотитися" на образи, та особистості, призначити "крайнього", тощо..

Ось моя Вам відповідь, на питання (і не тільки) "гостроти мовного питання".

P.S. (рос.) Сам - играю, сам - пою, сам - билеты продаю!"

7. zenyk

zenyk Well-Known Member

....де ви побачили в цих моїх рядках помої на руских?!!
    ...хіба що самі зробили висновок....
    ...на злодію і шапка горить!

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

та я з радістю запрошу людей всіх національностей на власне поле!!!
    але буду категорично проти, коли ці люди будуть в свій спосіб, проти моєї волі витоптувати моєю працєю посажену бульбу!!! (алегорія)
    через то і весь скандал, який виливається в численні диспути на незліченних гілках форуму

9. Городецький

Городецький Well-Known Member

Ви так завзято обурюєтеся наче ЛФ - Ваш перший форум у житті :eek:
    А насправді - скрізь так ...

• Подобається Подобається x 2
  10. dmitry

dmitry Active Member

Всем привет

Считаю что "мовного питання" в Украине нет и быть не может.
    Остро его ставят только российские СМИ. Только зачем????
    И для кого?

А кажется знаю это называется "защита прав наших соотечественников за рубежом"
    И это, если заметили не только в Украине.

11. no_coment

На привеликий жаль я все в житті прагну робити завзято!
    А чому саме цей форум не повинен мати власної ідентифікації? Чому він повинен бути таким "ЯК ВСІ"?

12. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

"... і ніхто з них не ставив вимогу.....тоді як тільки від руских я чув "....гаварі па рускі...."
    no comment

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

захист співвітчизників - то тільки благородне прикриття!
    насправді - це ведення геополітичної гри, ідеологічної війни, мета якої переконати в необхідності віддати владу на Україні - москві.

якби насправді хотіли допомогти своїм співвітчизникам - не затіювали б воєн в Чечні, піклувались про тверезість нації і т.д.

14. Городецький

Авжеж, не повинен! Більш за те - ніхто й не прагне його зробити як всі. Але ніхто й не прагне змагатися з суттю речей ... І не треба.

15. dmitry

dmitry Active Member

Так воно і є. Тоді чому самі українці зі сходу та півдня цього ніяк не зрозуміють.

16. no_coment

Яких "людей" і на на якому "городі" Ви мали на увазі?

Питання російської мови в Росії (чи будь де) мене НЕхвилює в принципі.
    Мене цікавить це питання в контексті України та її громадан!

Наприклад, англійська (як і іспанська або французька, тощо) - є державною не в одному десятку країн світу (а більше ніж у 60!).

На яких підставах Ви пов"язуєте російську (мову) не з власним населенням (для значної частки якої вона є рідною), а із зовсім іншою країною?

Невже більшість з Вас (прибічників НАТО та американської демократії) НЕзнає, що у США НЕ існує ДЕРЖАВНОЇ мови (в нашому розумінні)http://www.ffwd.ru/article.html?article[id]=3. Лише у 27 штатах є офіційна мова (англійська)?
    Невже Ви НЕзнаєте про існування Акту о громадянських правах США (1964 року), згідно з яким, ВСІ важливі документи повинні видаватися ВСІМА мовами громадян, що користуються привилегіями від федерального уряду?

Чому Ви незаміслюютеся над тим, що в "етничний" районах по всій території США існують всі атребути "етнічної" влади, яка (влада) спілкується на мові власних громадян, а не навпаки?

Тому питання яка мова є ГОЛОВНОЮ не може навіть постати в цій країни в принципі.

То як, у цьому контексті, виглядають ухвали "дермократичної" львівської влади, щодо обмеження використання НЕукраїнської мови в громадських місцях?

17. Городецький

Чого, перепрошую, не розуміють? Відповім Вам як мешканець Південного Сходу зі стажем.

18. no_coment

P.S. "Говорили-балакали, сіли-заплакали!"

19. dmitry

dmitry Active Member

По перше дозвольте вас привітати, бо я сам досить тривалий час мешкав у Дніпропетровську.

А не розуміють того що їх просто розводять ті люди які взагалі загострюють це "мовне питання", читайте відповідь на мій пост від Zenyk.

20. Городецький

Даруте, я не такий щирий прихильник народного слова як Ви, тому подеколи не сповна доходжу про що Ви ведете ...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)