Чому ми бідні..?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем рівнянин, 21 жов 2008.

1. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та його не треба далеко шукати,нехай попитають в наших нелегалів.Вони якраз так і лікуються.Мій колега в Нью Йорку нелегально лікує наших заробітчан,чим і заробляє гроші.Ховається в якомусь гаражі,до нього йдучи наперед домовляються.Так і живе.Всі наші про нього знають.Робить доки хтось із наших його не закладе.Але я в це мало вірю.оскільки виходу в них немає їм також потрібно десь лічитися.
    Дякую а це де?

Останнє редагування: 28 жов 2008
    • Подобається Подобається x 3
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Якщо ви просто говорите про спiввiдношення середнiх цiн i зарплат то чому висновок що люди бiднi??? Я теж про спiввiдношення говорю. Якщо прирорiтет стоїть купити шмотки чи побут до хати замiсть продуктiв, то чия це проблема???? Держави?
    Це проблема мого боса чи мого президента що я всю зарплату вiддаю на рахунки, внески i продукти? I чи це взагалi проблема? У мене хата є, машина є ( правда в Амер. у всiх хоч яка небудь але є) продукти є - все. А то що у мене немає нових дверей якi менi потрiбнi, чи я не можу купити супер пральок, а мушу купувати простенькi, чи тому що моє взуття коштує $25 а не $225 - це не значить що я записалась в бiдняки i хожу кляну всiх що менi зле i нiхто менi не допомагає.
    Я здорова молода людина (дякувати Богу що здорова) все решта - доробиться.
    Говорити про пенсiонерiв, сирiт та iнвалiдiв як бiднякiв це просто неумiсно, бо такi люди бiднiшi всюди, не тiльки в Українi а й в Америцi i в Африцi i в Китаї. Тiльки тому що сирота чи пенсiонер бiдний це не означає що вся країна чи мiсто є бiдне. Мало хто задумується що в капiталiстичнiй Америцi є купа бомжiв, безробiтних, без медичної страховки, i останнiм часом пiсля краху економiки - без власного житла. Але нiхто ж не каже що то країна бiднякiв?

• Подобається Подобається x 4
  3. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

http://www.management.com.ua/news/?id=513

http://ua.glavred.info/archive/2008/04/16/130332-5.html

Оце саме цікаве. У нас такі з/п , пенсії, соц.допомоги ... що у відповідності до західних критеріїв ми повинні по пару раз на місяць вмирати з голоду ...
    Але люди живуть.
    Тут є два шляхи розвитку: або зменшення населення , або люди таки стануть свідомішими і почнуть відстоювати свої права ...
    Але живемо.
    Мабуть,

4. Koza-Dereza

Оце менi точно нє панять.

5. illia

illia Well-Known Member

працювати за гроші - смішно, а працювати за смішні гроші - ще смішніше.

• Подобається Подобається x 1
  6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Діло в тому , що у нас є ще така річ,як тіньова економіка.
    Ось візьмімо приклад.Сім"я: батько, мати, 2 дітей.Скажімо батько на заробітках в Англії.Заробляє в місяць десь коло 2 тисячі доларів.Він платить податки в Англії, але діти ходять в школу чи садочок в Україні, і коли захворіють то ідуть лічитися в нашу лікарню.Їх захищає наша армія,і міліція, отже ця сім"я офіційно всі ці послуги не оплачує.В принципі привіз батько всі ці гроші в Україну.Розпочали вони будувати будинок.Найняли майстрів.Теж халтурщиків.Платять їм налом.Вони теж податки не платять, але їхны діти ходять в школу і лічаться......Ясно що вони всюду дають хабарі і в ту ж міліцію,і в ту ж лікарню,і в ту ж школу. і в толй же інститут.Це як паралельний світ:держава в державі.Тобто ті другі гроші ніхто ніде не враховує.Ось так і всі виживають.Кожен потроху хто як може і де може.Заробляє цілий рік-гне спину за кордоном,приїжджає доджому і за якийсь тиждень-два дивишся а грошей вже немає.І їдуть знову-бо жити якось треба.

• Подобається Подобається x 7
  7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я би назвав це явище інакше....
    я би сказав, що це ТАКА наша економіка, що гроші крутяться в системі, але оподатковуються частково, скажімо: "не прямо"....

8. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

тищу раз вже кажу - на наших дорогах дешеве розсипається відразу
    неможливо в ньому ходити. що ж незрозумілого?

а мені незрозуміло, що ви хочете від чоловіка діамантову обручку і жаба не давить, а на чоботи давить
    а ви кажете в вас просто цінності інші. діамантові? ;)

не знаю чи вона багата, їй видніше
    я от студенткою їла переважно макарони, бо на інше не вистачало
    значить є люди яким не вистачає, я що маю поіменно їх знати чи що?

Останнє редагування модератором: 29 жов 2008
  9. Koza-Dereza

Так в тому то вся i рiзниця що хотiти не шкодить. Я не тiльки дiамантову обручку хочу а й дуже багато чого, в тому числi i дизайнерськi сумочки i хутра i дiаманти. Але чи купую я (чи мiй чоловiк) це - НI! Тому що у нас зараз приорiтет - садок, квартира, рахунки, продукти, i була поїздка до Львова, яка нам обiйшлась у круглу сумму зважаючи на цiну бiлетiв. От в чому сiль чи рiзниця чи розумiння. А не "менi треба якiснi чоботи, я пiшла i купила".

• Подобається Подобається x 6
  10. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

та в більшості такі пріоритети
    ніхто не голодує лиш би чоботи купити абощо
    просто якщо в сім’ї є діти, то просто не вистачає на все і відразу
    в нас багато таких сімей, тато алкоголік, мама на всіх не може заробити
    от вам приклад бідної сім’ї

ну то купили би дві пари неякісних щоб відходити зиму :nea:
    та майже одне вийде

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Дорогі дівчата Гелена і Koza-Dereza.Давайте я скажу фразу,ви обоє погодитесь і ми підпишем мирову.Кожна людина сама для себе визначає багата вона чи бідна.Може людина мати все аж до космічного корабля,але не мати щастя і буде постійно казати-яка я бідна.А може не мати нічого, знайти кохану людину і кричати яка я багата вмене є кохання.Погоджуйтесь.Це краще ніж якісь там чоботи.А ви обоє чудові і прекрасні,і найбагатші люди в світі.

• Подобається Подобається x 5
  12. Володимир Вишня

Володимир Вишня Well-Known Member

Я не шановний, не білий, тим більше не пухнастий.

Я не роблю, я констатую факт. Доречі коли це ви почали відповідати за всіх українців, а не багато на себе берете?
    Я реаліст, а не націоналіст в рожевих окулярах.
    Проблема є і її потрібно вирішувати.

Перелік рис національного характеру українців, які заважають бути більш успішними (:wacko:
    1. Інертність — 29,2
    2. Меншовартісність — 26,9
    3. Заздрість — 24,1
    4. Байдужість — 23,4
    5. Національна несвідомість — 21,4
    6. Жадібність — 19,4
    7. Невпевненість — 17,2
    8. Непорядність — 11,9
    9. Покірність — 11,1
    10. Довірливість — 11,1
    11. Лінощi — 8,5
    12. Толерантність — 6,9
    13. Чесність — 2,4
    14. Доброта — 1,9
    15. Доброзичливість — 1,0
    http://www.umoloda.kiev.ua/number/269/249/9628/

• Подобається Подобається x 2
  13. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А ще я бачу проблеми не в тому що в Америці справді дуже велика кількість бідних людей, але загалом країна багата. Он якби Гелені колись вдалось поїхати в Стани і потрапити в звичайнісіньку глуш центральних штатів, то вона б сказала що Америка то страшна бідося.

Нінусь, ти знаєш в чому різниця? Та в тому що в Україні менталітет - аби було краще як в сусіда. Не дарма ж ходить анікдот про золоту рибку яка зробить українця щасливим коли вибере йому око, тоді в сусіда та рибка вибере два.
    Тут не стільки пріорітети скільки всетаки показуха. Племінниця мого чоловіка коли замовляла нам мешти/чоботи то дуже просила аби вони були певного ґатунку бо в інакших вона ходити не буде. Бо так всі ходять.

Єдине що є велика перевага Америки перед Україною, що тут справді є багато якісних і дешевих речей. Мені не обовязково ходити в чоботах від Steve Maden за $600.

• Подобається Подобається x 7
  14. Володимир Вишня

Володимир Вишня Well-Known Member

Коли мова стосується пенсій то тут є окрема річ.
    Це демографія України.
    Адже зі зменьшеням рівня народжуваності та протилежним прирістом людей пенсійного віку. Збільшується для роботодавців податковий тиск на фонд оплати праці. Доживемось до того що про пенсію можна буде забути.

Це ще нічого, в одному магазині чоловічого взуття в Флоренції бачів туфлі зі шкіри крокодила за 1700 євро.

Останнє редагування: 29 жов 2008
  15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А у нас такі ось чобітки всього навсього $500 - кракадітєльніца

Останнє редагування: 29 жов 2008
  16. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Из кинофильма "Старый новый год". Две семьи получили на Старый Новый год квартиры на разных этажах и празднуют (одна рабочая семья, другая интеллигенты). Таскают мебель, вкручивают лампы, ну и там как волится, квасят водку. Между ними постоянно снует пьянчужка в исполнении Евстигнеева.
    Глава рабочей семьи в исоплнении Невинного. Вот такой у них диалог:

Невинный -"У тебя-то чего есть ?"
    Евстигнеев - "У меня все есть что надо !"
    Невинный - "Ну понятно, что надо, то и есть !"
    Евстигнеев (с обидой) - " Нет, что надо, то и есть !"

Разная философия. ЕСть еще и Паркинсон с одноименными законами. :)
    "Кули потому и кули, потому что он кули !"
    Кули - это зажиточный китаец. Но смысл этого изречения в том, что его потребности не меняются в зависимости от количества и преумножения его денег. Если он покупает дорогую машину, то это только, если надо для бизнеса. В основном все вкладывает в развитие.

Каждому свое. Нас учили, что при коммунизме труд станет источником высочайшего духовного наслаждения. Чего то не стал, хотя удовольствие от работы иногда получаешь. Ну там, раз или два в год. :)

17. Patrick

Patrick Well-Known Member

Хочу внести деяку ясність про зарплату $2000/місяць.Це , як було сказано , середня зарплата.Точніше- середньо-арифметична.
    В реалії це зарплата - $12(більше - менше) /год. Тобто - зарплата некваліфікованого робітника на підприємстві , продавця в великому магазині , entry position (найнижча посада ) в офісі , рецепшоністка , як піднімає телефони ( не секретарка , вона дістає більше).
    Люди за такі гроші і на таких посадах працюють переважно тимчасово, коли вчаться , або є в пошуках за кращою роботою.Буває що трапляється , що люди затримуються на довший час на такій роботі , але це окремі індивідуальні випадки.
    За такі гроші (2чол. Х $2000) дуже тяжко прожити в великому місті ,наприклад в Торонто (я пишу за Канаду).

Так ніби заборонено офіційно продавати речі з крокодила.Вони(крокодили) , тагі би в "червоній книзі".
    Я розумію що є , "чорний бізнес" , але ...щоб так відкрито в магазині , мешти....дивно.

Останнє редагування модератором: 29 жов 2008
    • Подобається Подобається x 4
  18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Кажуть про добробут країни судять по відсоткові середнього класу-де він вищий там країна багатша.І нас на УКраїні середній клас малий.Малий відсоток супербагатих(це ті що накрали) малий середнього,це ті що почали щось заробляти і основний-відсотків 85 це бідні люди.Потенційно бідні.Нераз з будинком ,меблями,вищою освітою,але без грошей.

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Перепрошую, Марусю, а де Ви ставите ту шафу?о_О Бо в мене чотири спальні, але ні в одній шафи нема. Вірніше є, але вони built-in. Тобто побудовані разом з хатою. А в моїй мастербедрум не те що шафа, а цілий вок-ін-клОзет. Я вже якось міркувала, що з нього можна ще одну кімнатушку би було зробити.:biggrin: То для чого ж тоді ще шафи купувати громадянам? І взагалі, я їх ні в кого і не бачила.

То Ви про які холодильники говорите? Про ті, що для мільйонерів? Для хатів за 3-5 мільйонів ;) Бо я вже поміняла 5 хат, але ще дорожчого холодильника, як за 1.000 дол. не купувала. І то той за тисячку був наворочений і пристроєм для роблення льоду, і подачею того льоду в ніші на дверці назовні. І купа полиць. І всі регулюються, куди хоч. І ніколи холодильника ніде, крім Сірса не купувала. До того ж, я люблю фірму "Кенмор", бо їхня вся побутова техніка довго і гарно служить. От пару місяців тому купила файний великий холодильник за 600 дол. Вже не хотіла ні білого, ні з нержавійки, бо все на ньому видно. Просто купила чорний, але не глянцевий, а з texture, щоби було легше за ним доглядати.
    Взагалі, за 2 тис купила новенькі пральку і сушку, холодильник і плазмовий телевізор на 42 інчі. Бо мені доводиться через деякий час переїжджати на іншу хату і все то лишати, а наново все купувати. То для чого купувати лише холодильник за 2 тис.? Для понту? ;)

• Подобається Подобається x 3
  20. Анатом

Анатом New Member

Податковий тиск в нашій державі породжує тіньову економіку.
    Щоб виплатити робітнику зарплату в 2000 роботодавець повинен державі заплатити майже 800 гривень, от і получається, що працюють нелегально, пенсійний стаж не враховується і в результаті получається мала пенсія.

а де твій аватар? :)