Чому ми бідні..?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем рівнянин, 21 жов 2008.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

В залежності де живуть, але це середня зарплата одного. Другого я не врахувала, бо скажімо його зарплата іде на няню або садочок то там також не багато залишається.
    А те що в Україні жахливі ціни то і мій муж оповідав. І казав що крутизна довкола - УЗЯСЬ!!! Він каже що там лишень дорогі машини і побачиш, а ми тут в життю не доробимось до Лексуса. Ну бо нам важливо аби машина виконувала свою роль а не була показухою чи прикрасою для заманювання дівчаток. :pardon::pardon:
    Принаймі я не верещу на своїх дітей як вони мені машину попацькають руками, а мій чоловік оповідав що там його один добрий колєґа ладен дітей повбивати за те що вони рухають руками машину.:crazy: ІДІОТИЗМ!!!:sorry::sorry:

• Подобається Подобається x 3
  2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

+1 за останні абзаци.
    Як казав колєґа після канікул дома: "Ну шо тобі, друже, сказати... Ета уже нє наша страна..." Він їхав поїздом з Києва на Дніпропетровськ, повний вагон беркутівців на якісь збори теж перся. Вночі набухалися і давай глумитися на дівчиною-підлітком з його купе. По дорослому глумитися. Він пробував заступитися. вони йому макарова до носа приставили. Потім відкомуніздити ще хотіли, щоб не пхався, але видно таки перессали... той заікнувся, шо в нього паспорт німецький.
    І це "Беркут".
    Йому-то і вам добре, ви хоч паспорти маєте... А я приміром ще хто зна, може за пару літ і "чємадан-бангоф-УкраИна" ... ;)

• Подобається Подобається x 2
  3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Мій колега живе в Вашингтоні.Каже якщо бачиш дуже круту машину сміливо зупиняй і проси закурити по нашому-обов"язково наш.
    Тепер про круті автомобілі.Їх багато,але повірте, що їх купують не прості люди.Я лікар з великим стажем роботи-27років і вищою категорією.В мене Жигуль 1989 року випуску.Підкрашу підремонтую і далі їжджу-щасливий що не пішки.Зате я вже майже вивчив двох дітей.Синові потрібно ще 10 000 грн на проходження інтернатури,дочці десь так само для магістратури (в державну магістратуру можуть попасти тільки діти викладачів).Тобто в найближчі 2 роки потрібно 20 000грн тільки заплатити в касу.Я з дружиною за два роки зароблю десь коло 40 000тис грн(6600 доларів).Тобто 20000залишиться на все інше-проживання наше і дітей ,їду,комунальні послуги, одежу ліки і т.д. В Україні чим більше місто тим більша крутизна.Тобто в райцентрі може бути 2-3 джипи, десь так по 35000 доларів.В обласному вже порахувати важко.А в Києві найкрутіші.Діло в тому що до Києва так як звичайні податки,збираються чорні податки-хабарі.З села йдуть в район з району в область,а з області в Київ.Підпис замміністра вже при Кучмі коштував 100000 доларів,а тепер і не знаю.Діти київської політичної богеми тратять в клубах кожну ніч десь по 1,5-2 тисячі доларів .А для цього потрібні великі гроші.Через це напевне самі багаті чиновники в Україні і Росії.Права без хабаря в 200 доларів не дістанеш(звідси така аварійність на дорогах).А скільки різних структур,як ото товариства захисту прав споживачів (200 доларів річний внесок з однієї заправки,або магазину,сьогодні вже просили 250 кажуть світова криза,а будувати будинок дорого),різні фонди типу захисту культури.історичних пам"яток і т.д. які протирають штани і їдять бюджетні гроші.

Останнє редагування: 28 жов 2008
    • Подобається Подобається x 10
  4. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Що можна сказати ? Ось це гідно найглибшої пошани. Даруйте, що не стримався і вирішив її виразити.

5. Полковник

Полковник миється в бані

Уважуха!
    Не знал!
    Успехов в работе Вам!

6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Почну по темі вітки. Чому ми бідні. Я б теж сподівався, але на жаль залишається лише на бога. Причина в тому, що політична еліта виховується по тих же правилах, що і будь-який класний фахівець, починаючи із студентської лави. Можу навести приклад (москалів не буду, але там теж вже так почали) В США відбирають студентів, близько до випуску (естесственно не гірших) і потім прокатують (стажують) їх по держ. установам.. Не всі залишаються, але ті хто залишаються, ті знають не просто теорію управлінську, але і практику.

На Україні багато нинішніх вискочили їх комсомольських райкомів, не працювали на виробництвах і зараз на самому верху. Вони просто не розуміють що треба робити, вони ж еліта, тому і найрозумніші. Це, в основному діти, дружини, невістки, зяті, племянникії тій "застоєчной" національної політеліти, що відповідала "yes, sir" на дурості з Москви, виконувала із завзяттям, плюс, деяка кількість гуманітаріїв. Вони вже зіпсували майже все що змогли. Видимість благополуччя доки забезпечена набраними 50 мільярдами доларів у борг за останніх 4 роки, набрали б як Естонія на душу населення, виглядало б все ще краще. Як ви думаєте в цих умовах кризи, коли все нестабільно, що робить бюрократія, коли навіть незрозуміло на кого поставити ? Правильно, крадуть. І естесттвенно ніхто не думають від вихованні тієї еліти, про яку ми говорили. А сама вона з чортополоха не виросте.. Тепер це можна лише зверху, да і то після наведення елементарного ладу, що відразу назвуть диктатурою. І буде потрібно років 5-10. .

А ви мене почитайте уважно. Ваш вольний виклад моїй позиції абсолютно не відповідає дійсності. У мене прошла певна еволюція поглядів, після прочитання сайтів ОУН-УПА.org, Бульби Боровца, Дітріха про СС Галичина, виводів гос. Комісії, перегляду фільму "Неськоренний"..... Але все-таки вона, напевно, не така як вам хотілося б. Я все читаю, лише звертаю увагу на цифри і факти. Перевіряю ще раз. У мене є своя думка. Я її там висловив. З протилежного боку, це більше романтичний ореол або преувеліченієя, чим факти. Дуже багато емоцій. Правди або мало або надто багато, як через бінокль в Попандопуло з Одеси, а iстина втрачається.

Чтоб мати майбутнє треба погодитися про те де ми знаходимося в сьогоденні. (одне з основних правил менеджменту). А розбирання минулого залишити на потім.

А Березовський. Ну що він, він справжній демократ, особливо як до Англії виїхав, майже як Герцен, може кого і розбудить. Не дай бог. :) Або як його там тепер ? П. еЛенiн ?

PS. Даруйте, якщо з помилками українською мовою.

• Подобається Подобається x 4
  7. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

МОї першi чоботи за все життя купленi в Українi 20 жовтня на базарi пiвденний за 350 грн тому що це була остання пара i її нiхто не брав. Тепер я сижу в них i тiшусь що НАКIНЕЦЬ то у мене є гарнi шкiрянi чоботи якi я можу вдiти на роботу пару раз i десь з подружками ще пару раз, i якi менi будуть напевно мiнiмум на 5 рокiв. А про решту моїх чобiт зимових я розкажу:
    1 пара - зимовi так би мовити "гамнодави" якi я купила 6 рокiв тому назад з цегейкою в серединi, в яких я хожу по снiговi вже 6 рокiв. Купила я їх на величезнiй розпродажi за $100. Бо оригiнальна цiна в мене не вкладається в головi i тим бiльше в гаманцi.
    Другi мої "параднi" чоботи купленi в дуууууууууже дешевому магазинi за $30 - зробленi з шмати що подiбна на замшу, високий тонесенький каблук який я вже напевно рокiв з 5 замальовую чорним фломастером, бо обдерла вже нанiц. От якi у мене чоботи! А спитайтесь в яку цiну у мене взуття i одяг. А до того я купувала "чоботи" у Payless (хто звiдси той буде знати шо то за шикарний магазин) - з шкiри молодого дермантина за не бiльше нiж $25.
    Але я не кажу шо я бiдна. Зовсiм нi, я не бiдна, просто приорiтети в мене iнакшi. Є й набагато бiднiшi.

А щодо Американських зарплат то $2000 це якраз i дуже середня бо мiнiмальна, ви навiть i не питайтесь скiльки. Люди що працюють на мiнiмальну зарплату що є напевно $800 в мiс чи щось в тому родi працюють точно на двох а то i на трьох роботах, щоб прожити, i особливо коли є дiти.

• Подобається Подобається x 7
  8. Полковник

Полковник миється в бані

Хм, значит в России НЕПЛОХО живётся!
    Не?

9. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Koza-Dereza, та нема в нас чобіт за 100 дол, які би носилися 6 років
    не продають таких :)
    а чоботи з Південного за 350 грн треба вдягати хіба раз на місяць щоб на 5 років були :)
    при нищих доходах нам втридорога продають всіляке г...
    продукти в нас дорожчі, житло в кредит мало-хто може собі дозволити
    так що не треба розказувати що в нас краще як в США, бо аж смішно

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ви врахуйте якість доріг та поїздки машиною. :)
    Я в одних босоніжках проходила місяць по Оттаві, і без рисочки були. А у Львові два дні й понесла в ремонт. :)))

• Подобається Подобається x 3
  11. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А в нас взагалi немає шкiряних чобiт за $100 так щоб навiть на сезон були. Або $150+ або молодий дермантин. Тому моє взуття зводиться до розпродажного - максимум $50 (це вже я шикую) а в основному $25-$35. А ця Львiвська красота так i буде, раз на мiсяць, на вихiд. Бо iнакше моя жаба, яка контролює мiй гаманець, менi нiколи не позволить купити собi гарнi ШКIРЯНI чоботи.

• Подобається Подобається x 6
  12. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

нє ніфіга. західний капіталізм - це сучасна форма рабства. Там як впадеш , то все .. капець. Там з дитинства - вчать жити в кредит ...
    А в нас як є руки , то вже з голоду не вмреш , а ше як міски варять - то вже заробиш.

• Подобається Подобається x 4
  13. Гелена

так отож :)

14. Полковник

Полковник миється в бані

Два мира - два образа жизни!
    Не? (с)

15. Liliyah Romanova

Еге, є таке... Eternal debt називається. :)))

То чого на якість нарікаєте?
    Я зі Львова кілька пар взуття привезла. Мені подобається. :pardon:
    Я їх нечасто взуваю, то майже не видно, що ношені.

• Подобається Подобається x 1
  16. Гелена

нарікаю на якість, бо дорога одна і та сама, а дорожче взуття носиться краще, ніж дешевше
    не лише в дорозі справа, хоча в основному - так
    але ж не можна казати, що раз ми купуємо взуття від 100 дол то тільки для понтів
    в дешевому просто неможливо ходити

17. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

категорично не погоджуюся....
    купити житло де?..
    у києві, ві львові, дніпрі, донецьку?...
    можливо, а як щодо невеликого районного центру, де робота в сільському господарстві та промисловості є?!!
    знову ж таки ми повертаємося до початку....
    якої саме допомоги?...
    трансплантації нирки чи печінки?..

три роки тому і рік тому я потрапив до лікарні на стаціонар (пульмонологія, досить не проста галузь, яка вимагає і диагностику і недешеві ліки) -- однаково і нормально лікували усіх: і хто мав з собою ноутбук чи дівіді-програвач, і хто був у лахміттях...

18. Liliyah Romanova

Цілковито згідна.
    Але ми колись купували дешево роблене у Львові. Носилося чудово. І шкіряне.

19. Гелена

купити в райцентр?і за які гроші? там і з/п менші
    а продукти часом і дорожчі, по-різному є

та нє. прочитайте гілочку про дітей з раком
    та й взагалі то довго говорити, не в цій темі
    а ви були в лахміттях? бо інакше звідки вам знати?
    та й то залежить від лікарні, від лікарів
    є такі, що що без грошей не лікують
    я маю купу живих прикладів, але то не для цієї теми

20. Полковник

Полковник миється в бані

Купили?
    Сами?

а де твій аватар? :)