Чому ми бідні..?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем рівнянин, 21 жов 2008.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

таких не знаю, а по вашому тільки це критерії бідності? :scratch_one-s_head:
    зате я бачила їх по телевізору, ви хіба ні?
    я думаю, що ми просто їх не бачимо і не знаємо що то таке
    з одного боку добре, що не знаємо, з іншого боку...

п.с. китайці мало заробляють, зате мало витрачають :)

2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Чому склавши руки? Я за фахом інженер, а не тинькар.

На мою думку ось, в Інтернеті, немає бідних... бідну людину не буде турбувати чому ми бідні.

Останнє редагування модератором: 28 жов 2008
  3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

гаразд, напишіть тоді свої критерії бідності.. :)
    немає можливості щомісяця купувати нову цяцьку типу дідвідіплеєра, мотоцикла, нового монітора до комп’ютера чи щодня "заморські" овочі-фрукти?.. :)
    живуть в "негритянських" хатинах і харчуються тільки рисом?.. ;)

просто ви написали, що росіяни "цим" не займаються, відповідно займаються таджики, узбеки, українці (про молдаван не сказали)....
    всі росіяни не можуть бути інженерами...
    чи можуть?

4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А ви тiльки подумайте що є люди НАБАГАТО бiднiшi. Живуть в землянках i п'ють воду iнфестовану паразитами.
    Пiсля подорожi до Львова менi здається що не так вже й погано i бiдно жити в Українi. Чоботи коштують 550грн а зарплата 1200 чи 1500 грн. Зато всi ходять в чоботах i дублянках. Купа дорогих машин. Бомжiв я бачила одного чи двох, майже всi з крутими мобiлками. Чого ж бiднi?

• Подобається Подобається x 6
  5. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Доречі , про мобілки ... ше десь за границею з собою та'скають по 2-3 фона ? І шоб кожен в ціновій категорії 150-300$ )

Результати 2130 з приблизно 6 430 на запит Heidemarie Schwermer.
    Пані вже 8 років живе без грошей )

http://www.lets-linkup.com/417-Germany.htm

Пані вирішила спробувати жити без грошей. Відмовилася від усього і пішла по хатах. Вона допомагає взамін на допомогу їй.

• Подобається Подобається x 1
  6. Patrick

Patrick Well-Known Member

Чернобилець , ваш настрій в реальному житті передається в інтернетне. І це відчувається.
    За ваші категоричні дописи де "червоною лінією " в великому тексті проходить ідея , що Росія - the best , або УПА - бандити , або літом 41р. в Львові НКВД не робило ніяких злочинів , тому що.... . - хочется поставити -100.
    І за дописи такі , як на гілці "міграція" , або сьогоднішний , навпаки.Тут мало що можна заперечти.

Що до динаміки розвитку, на яку ви призиваєте подивитися.То динаміка розвитку присутня майже в всіх країнах.
    ІІ не має хіба , що в Судані - де або громадянська війна , або посуха.А в перервах між ними світ проводить рок-марафон і збирає гроші.
    Зімбабве- яскравий приклад , як за кілька років процвітаючу державу можна перетворити майже на найгіршу державу світу.
    Родезія (стара назва) і Півд.Африка в один час відказалися від апартеіду.Півд.Африку трохи потрісло , але зараз все йде на поправку.А Зімбабве -"чим дальше в ліс , тим більше дров".Ну і ще кілька держав.
    Ну а як же! Звичайно показували.Мерседеси , казіно , ресторани і т.д.А в ролі Зоріна знаєте хто був? - САМ Борис Абрамович!Так , так - Березовський.
    Це був цикл передач про Росію в програмі "Раф кат". З мікрофоном на Арбаті , в селі рускої глубінки , в відділі міліції і на російсько-китайській границі був канадський кореспондент.А Березовський давав оцінку на ту , чи іншу подію в Торонтонській телестудії.Англійська в нього з сильним акцентом , але на його старші роки дуже навіть добра.Тільки коли він скоро щось хоче сказати , то ковтає слова.
    Дуже щось любить приїзжати Березовський до Канади.То з Торонто , його по ТБ показують.То каву з донатсами їсть в пиріжковій в Форт Сент Джон -місто в провінції Бритійська Колумбія недалеко границі з Аляскою.Там добувають газ.Видно має якісь інтереси.....
    Дасть Бог і наша політична еліта на Україні буде такою.Я вірю.

• Подобається Подобається x 2
  7. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Дугин, Новодворская, Березовский, Жириновский... Элита! Надеюсь никого не забыли?

8. Гелена

ну наприклад, людина яка не має власного житла і не може купити
    хоча би в кредит
    багато людей в нас можуть купити житло в кредит?
    людина яка не має власного житла - бідна

бідні люди нормального медичного обслуговування дозволити собі не можуть
    чи ви вважаєте що те що в нас є нормальне? бідних в нас ніхто не лікує
    якщо хворий на серйозну хворобу - вважай ти труп
    ми просто звикли до того всього, воно вже і не помічається

так всі ходять в чоботах і дублянках, але не можуть собі дозволити власне житло, більшість молодих сімей живе з батьками і дідами-бабами. всі на купу

і взагалі - люди в нас так звикли що треба виглядати добре
    а вдома ви в них були? там може бути порожній холодильник, сторічний ювілей без ремонту і т.п.

неправда
    на роботі, в ВУЗі може бути доступ до нету, то й що з того?

коротше в нас багато бідних людей, як це можна заперечувати? :)

• Подобається Подобається x 6
  9. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Шановний, змініть будь ласка свій аватар - якось не пасує до таких Ваших реплік.;)
    Можливо Вам хтось і добряче "насолив" в житті своєї байдужістю, але робити цю рису "українською", маючи на аватарі державний прапор України - як мінімум хамсько до всіх українців.
    Пи. Си. Може комусь цей допис виявиться "не в тему", :pardon:, хоча може якраз навпаки:). Бо людина може бути байдужа чи ні до чиєїсь біди, але це ніяк не залежить від її національності.

10. Гелена

ще раз мушу дописати, бо зачепило :sorry:
    якби ви пожили на таку зарплату ви би інакше тоді розмірковували
    ми он шафу маленьку купили - майже 4 000 грн, холодильник - 3 000 грн
    при такій зарплаті скільки треба на них відкладати??? рік???

цікаво чи легко купити шафу середньостатистичному американцю?
    а якщо орендувати квартиру, то такої зарплати не вистачає навіть на саму орендну плату!
    комунальні від 200-250 грн, на нормальне харчування до 500 грн/ос треба
    дитячий комбінезон - гривень 300-400 і т.д. і т.п.
    ага, нормальні іграшки від 50-100 грн
    чи багато всього можна купити на таку з/п? як думаєте?

тепер мені цікаво що може собі дозволити американець на амер середню з/п?

11. Koza-Dereza

Якби ви не купували чобiт по 500грн i дублянок по 4000 грн то вас би не чiпляло нiчого i ви б могли купити шафу i холодильник. А якщо ви "звикли гарно одягатись" то вже не плачте що у вас не залишилось грошей на шафу i розмiрковуйте по своїх доходах а не по тому що завезли на базар i що всi носять.
    У мене, особисто, як у середньостатистичного американця немає грошей нi на чоботи, нi на дублянки нi на хутра, нi на шкiрянi куртки. Зато я плачу без запiзнень внески за квартиру, за садок i за iншi рахунки. Я живу по своїм доходам а не вимахуюсь шмотками коли в холодильнику пустка. Перше купується молоко i все необхiдне, а показуха вже потiм.
    I ще одне питання, коли продукти такi дорогезнi, то чому в кав'ярнях повно народу??? I це не на вихiдних, а у Вiвторок чи Четвер коли робочий день. Грошi нема куда дiвати???? Кури не клюють???
    Про житло нiчого вам путнього не скажу, бо я сама не розумiю яким чином люди мають купувати чи орендувати житло з середньою зарплатою, без стороннього бiзнесу чи без якогось спадку, це для мене загадка. Але все ж, люди якось живуть.
    А ви, особисто, якось дуже помiняли свої погляди, бо на одних гiлках ви розсуждаєте дуже гарно про власнi бiзнеси iтд, як все можна, i як треба багато працювати i тодi все получиться з наполеглевiстю i працездатнiстю, а тут зовсiм iнша тема пiшла. Чому б це?

• Подобається Подобається x 5
  12. Koza-Dereza

" Это ошибка, что бедными становятся от глупости. Не так. На самом деле от желания жить не по средствам, вызванное завистью (обычно к соседям). "
    - от який гарний i доречний пiдпис у Чернобильця.

• Подобається Подобається x 3
  13. bora

bora Well-Known Member

Я ще згадала знайому яка в Німеччині стикнулась з економією, коли мала купатись після родини у якої жила в тій самій воді. Будинок їхній - але комунальні послуги якісні і дорогі. Ощадність там планували навіть в школах викладати. Не знаю як в них там з тим проектом, але ідею і нам було б слід перейняти. При чім почати з чиновників:) Ну ненормально коли гроші платників йдуть на те аби чиновнику купили люстру в кабінет за 200 тис. грн приміром. Або - бентлі службовий. А чо не ланос?
    Наша бідність може трактуватись по-різному. З одного боку злидні - яких так дуже явно нема. А є інша бідність. Життя без вибору. Харчі в яких і харчів то нема - а рештки кісток і сої. А ми навіть не можемо цього знати. Маршрутки в яких нас роблять злодії ще біднішими та нещаснішими. Чиновники, що не просто не дають поїхати лікувати дитину але й ще познущаються.
    В пересічного українця просто нема права на ЯКІСТЬ в чому б не було, і взагалі ПРАВ. В тому наша глобальна бідність.

• Подобається Подобається x 4
  14. Гелена

ви не зрозуміли питання
    пояснюю на прикладі: в нас нормальні чоботи коштують 100 дол, шафа 800 дол, холодильник 600 дол - середня з/п 200-300 дол
    в США з/п і ціни в таких самих самих пропорціях? півзарплати чоботи?
    чоботи можуть бути і дешевші, нехай мінімум 300 грн, за меншу ціну зиму не відходити

15. Гелена

ну і скільки ж коштують ваші чоботи якщо не секрет? чи ви ходите без чобіт?
    о_О чому це я поміняла погляди? де? коли?
    питання звучало: чи є бідні у Льовові, Пупер каже нема, ви кажете нема, я кажу є
    як це змінює мої погляди???

ще тут варто додати: "як правило"
    бо не завжди так :mocking:

Останнє редагування: 28 жов 2008
  16. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ну, думаю аж ТАКОГО нема, це скоріше з розряду стереотипів-жахалочок.
    Але коли, навіть в багачів, душ приймаєш наприклад, голишся чи руки миєш... то не зразу, але на другий раз вас попросять воду виключати, коли намилюєшся - майже гарантія.
    Менталітет, звичкі, привиті змалку. Наприклад, уникаю зі своїм малим руки мити, бо люблю багато води - а він зразу кричить, що напір великий і щоб виключав. В садку привчили.

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я Вам заперечу.Те що бідні люди є в Африці-я повірю.А у нас немає.Чому-розкажу.Чи пробували Ви колись найти робітників на некваліфіковану працю.Ну скажімо рити траншею,чи викопати яму.Так от попробуйте чи найдете.
    Моя знайома працює в Гані.У неї є африканська дівчина 15 років,яка доглядає за двома її дітьми.Вона у них живе,вона у них їсть і заробляє по 2 долари за день.А тепер найдіть в Україні дівчину на таку саму роботу за два долари за день.Ніколи.Мені цього літа потрібно було викопати траншею, для того,щоб окультурити дощовий рів коло приватного будинку.Я місяць шукав робітників.Серйозних людей немає,всі по роботах,хто в Києві, хто за кордоном.Є п"яниці.Спитав.Хоче 100 грн в день,обід,2 пива, пачку сигарет,і 150гр на обід і 150гр на вечерю.А тепер порахуйте і скажіть скільки він заробить за день.Десь коло 140 грн.Лікар з вищою освітою чи вчитель має в день-33-35 грн.Ось вам і заробітки.І при цьому роботи в цього п"яниці постійної немає,він ходить і жаліється,що він бідний,але постійно сидить в генделиках і п"є як не горілку то пиво.Мені здається,що якби він бідував,то робив би за їду.Кінчилось тим що копав мій син з племінником.Потім я шукав майстрів,котрі б той рів забетонували.Працювало 3 чоловік 2 дні, взяли 800 грн.І зробили так собі,як сказали краще не вміємо. Ось вам і бідні.

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну можна сказати що так само.
    Середня зарплата 2000 на місяць, з них треба 1200 заплатити за комунальні послуги і за хату. Отже залишається скільки 800 долларів. З них можете відняти ще 200, що найменше на їду на сім*ю на місяць. І що далі? А шафа... шафа коштує 1500, або й цілих 3000 в залежності від понтів.
    А холодильник новий коштує 2000-3000 долларів. На холодильник люди складають роками, або беруть в кредит.
    А чоботи є за 120 долларів а є і за 600. Це вже від крутизни залежить.

19. Гелена

то ви все цікаво пишете, але чи то про середню з/п?
    бо так виглядає, що про мінімальну, яка в нас не 1500 грн, а 520 грн

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Не солодко і Вам. 2000 це для одного чи для двох працюючих? Я не знаю чи правда чи ні, але коли приїжджають "наші" американці, то тиждень поживши хочуть тікати.Питають як ви так дорого можете їсти. Тобто вони кажуть , що на Україні їда значно дорожча ніж в США.Мені знайомий розказував,що йдучи додому з роботи в Нью Йорку він в дешевому магазині за 5 доларів купує 5 кг свинини м"якоті.Не знаю чи це правда.Ось тепер у нас 1 кг свинини коштує 10 доларів.Зате хліба буханка 0,5 долара.Чоботи дійсно, ті що нижче 100 доларів якість нікудишня.Та і то демісезонні.А зимові за 100 доларів добрі і не купиш-потрібно гривень так 700-800.І зовсім не модельні-польські.Це гірше ніж фірмові,але краще ніж з шкірзамінника.
    1кг заліза (чи труба,чи ароматура для будівництва) коштує дорожче ніж в США в 2,5-3 рази. Цигарки вже доходять до 1 долара за пачку,при чому якість набагато гірша ніж в США-порівнював.Горілка більш-менш нормальна-4 долари 0,5 л.

а де твій аватар? :)