Чому ми бідні..?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем рівнянин, 21 жов 2008.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тю...
    Там давно його пережили і призвичаїлися.
    тепер кажуть: "какой ТАКой дефолт-мафолт?"

• Подобається Подобається x 1
  2. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

• Подобається Подобається x 2
  3. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Боже мой ! Сравнили божий дар с .........Где вас учили ? Это же ужас, что вы даже пример-то такой привели. Это свидетельствует о полном непонимании предмета обсуждения. Разъясню. Товарно-денежные отношения (по идеологии и практике СССР и Восточной Европы) при так называемом социализме - это неизбежное зло, которое исчезнет при коммунизме. Эта идеология из-за пассивности или полного отсутствия реагирования на изменения в спросе и предложении, не подразумевает рельного развития, только его иммитацию. И то, смотря на то, что происходит при капитализме. Что исторический опыт и показал. Поэтому Китай этот опыт и учел и развивается.А при капитализме - это абсолютная категория самого существования системы. Деньги-Товар-Деньги+.

Я ж говорю, что у вас знание отобрали и аналитический аппарат. Только на блеск и реагируете.

Вы знаете, вам не надо. И Педро с Олей тоже. Канада и Австралия, каким-то образом (насколько я знаю) сумели подготовиться. Хотя может я и не прав.

Кто бы то ни был, проситься на коленях не надо. Это отзвуки старого колониального мышленпя, комплексы. Ющенко давно дал команду встать с колен. Плохо, если кто-то еще не успел.

И третье. Я ведь стараюсь на информацию цифр смотреть. Хотите, опровергайте.
    В России ведь демографический кризис особенно проявится в 2011, некому работать будет. Им придется пересмотреть с вою эмиграционную политику. Не пересмотрят, тоже будут загибаться. Вы кстати не видели прогнозов ООН по населению Украины и России ? Посмотрите, я тут уже несколько раз приводил. Если не найдете, я вам напишу. Де-факто, население будет высосано из Украины, на Восток и на Запад, плюс факторы смертности и рождаемости. Единственный способ с этим бороться - это создать уровень жизни, чтоб не хотели никуда. Вопрос только как ? Ведь вступление в ЕЭС не гарантирует увеличение уровня жизни, это исключительно гарантируется уровнем конкурентноспообного производства в стране и производительностью труда. Уж никак не внешним долгом.

А Россия...... Ну, знаете, дуракам везет. Полезные ископаемые есть. Сидел Иван на печи тридцать лет, и тут бац, и полезные ископаемые.
    Хотя..... Я после посещения музея под открытым небом в Киеве понял, что "авось", это не русское слово. У моей бабушки дом, приподнят, деревянный пол, завалинка с утеплением, дом из сруба, сени, как дополнительная теплоизоляция, и русская печь, держащая тепло до утра. Это не то что земляной пол и стрехи из соломы и соломенные стены, покрытые глиной. Т.е. типа, авось зима не будет холодной.....

Спасибо за "з розумний вигляд лиця і загорнутий в яскравий папірець - з цифрами , "аналізом" , розумні слова і т.д."
    Ну проверьте мои цифры, и скажите, а если бы Украина имела триллион долларов долга, то был бы уровень жизни на Украине сейчас выше, чем в Эстонии ? Ну временно, конечно. Кстати дефолт, это почти foreclosure, c той разницей, что дом вы покинуть не можете, и у банка никакой ответственности. И у вас не остается уже никакого суверенитета. Долги надо отдавать, вы согласны на все.

Есть тут небольшая разница. Раньше это было все таки локальное явление. Можно было занять и выкарабкаться. Хотя и тогда не все потом заемами правильно распоряжались. Так и карабкаются до сих пор. А сейчас это глобальный кризис, и к тому же именно вызванный отсутствием наличных средств. И кстати поинтересуйтесь при каком отношении ВВП и внешнего долга страна практически обречена на бедность.
    Читайте Time and Newsweek. Хорошие журналы.

Да, согласен. "так было и будет Суета Сует и всяче". (Из пророка Эклезиаста) Одно различие, что очень существенно. Это пособие по безработице. В странах Запада будет пособие. ВАм повезло.

И надо же было так screw-up с финансовой системой. И именно в денежной сфере, хотя и в товарно-денежной системе координат первооснова - это произведенный товар, а не деньги. Деньги - это эквивалент для обмена, т.е. явление вторичное, а не первичное. Но их оторвали от товара. Оторвали от золота. Вы же видите, что происходит ? Они сейчас испаряются, их количество приводится в соотвествие к товару. Но это будет болезненно, потому что то что закуплено, оно закуплено с учетом надутости пузыря, и реально столько не стоит, а возвращать надо не пузырем, а реальными деньгами.

Останнє редагування модератором: 25 жов 2008
  4. Patrick

Patrick Well-Known Member

Так , Чернобилець , не буду вас цитувати, а відповім по пунктам - 1;2 і ....
    Де 1 , 2 , ви і кому треба то розбретися.
    І так:
    1. Не знаю чи спеціально готувалася (Канада) , але ні я , ні моя сімя нічого на собі не відчули.Ні яких табличок foreclosure на будинках , я не бачу.Біля підприємств дальше висять великі оголошення - запрошення на роботу -Open position , help wanted , great opportunity....
    В мене на фірмі ніяких проетів не закрили , а навпаки беруть нові. - готуюся до відрядження в Індію.
    Що до банківської системи в Канаді , то вона завжди була більше прискіплива і строгіша ніж в США. Щоб дістати позику в банку в Канаді треба більше різних доказів -папірців ніж в США.

2.Щодо цифр , то ваші цифри правильні , я перевірив в CIA worrld factbook .Debt - external сходиться.
    Що до самої Росії , то там не все так святково , як ви описали.Так Росiя має кеш. АЛЕ - це золотий запас , який має кожна країна і старається ним не користуватися . А Росія ним користується і він більше спливає ніж поповняється. В видобуванні корисних копалин Росія майже повністю залежна від іноземної технології і інвестицій.
    Політичний скандал , послідуюче ембарґо (зовсім небагато було до нього в Грузинському конфлікті) і "руский добробут" різко пішов на спад. Країна крім зброї майже нічого не виробляє.І цю зброю часто-густо теж дають в кредит, бо покупці країни 3го світу .Так , що гроші в цій сфері більше умовні , ніж реальні.
    Та з рештою який там добробут.Перед виборами в Росії тут багато по ТБ показували російську глубинку.
    Ізби в яких вікна землі торкаються , дороги розбиті , конячка тягне перекошену фіру , пяний мужик -каліка йде і падає , бідака по дорозі , жінки стоять коло магазину -"должны хлеб завести...".
    Одним словом , якби не участковий в камуфляжній куртці з мобільним телефоном , то картина з Гоголівської Росії виходить 100 процентова!-"
    "...а доедет это колесо до Москвы?...
    - Не , до Москвы - не доедет.
    - А до Казани?
    - а до Казани , может и доедет...".
    Чи хтось захоче поїхати туди з України? Незнаю , може і захоче.
    Але я скажу , що в Україні такої ніщєти (бо інакше не назвеш) не має.
    Не має такої визиваючої московскої розкоші , але і не має такої ніщети.
    А українську хату , яку ви описали , то таку можна побачти хіба що в Шевченківському гаю і більше нігде.А в людей ...Зрештою поїдьте подивіться по Львівській , Франківській , Тернопільскій областях ..., а потім опишете свої враження.

3.Обвали в 73 і 80 з наслідками в 82рр. не були локальні. Вони мали такий самий виборочно -світовий характер , що тепер.Тільки суми фiгурували менші , бо $ був дорожчий.

4.Time and Newsweek теж читаю.

5. Ой, я би зрадістю пішов на Employment Insurance (EI)-"пособие по безработице". Приділив би більше уваги сімї , пішов би в спортзал , басейн.До Львова би зїздив на місяць - два....а гроші що 2 тижні автоматично поступають на рахунок , а це 82% від зарплати.І так майже цілий рік(46 тижнів)Цю страхівку мені з зарплати стягають тепер.
    Але "губу зверну назад" , бо такого не буде.Роботи для мене тут ще так на років 100 буде в Альберті. Канада країна молода , а Альберта з нафтою і газом ще молодша і дуже перспективна .Так , що і в сніг і в дощ , в жару і холод (який тут собачий) тягати мені GPS Land Survey
    equipment , або навіть старий теодоліт, (коли для GPS не має сигнала , а міряти треба ) до самої пенсії.Недаром кажуть дурний любить роботу , а вона його.
    Звичайно , я можу розрахуватися з роботи , або мене можуть вигнати - але тоді EI мені не бачити. Його дають тільки коли скорочують робітників , як не має роботи.

P.S.Румунія не мала зовнішнього боргу.Ці рахунки були не соціалістичні в рамках РЕВ ( СЭВ - памятаєте таку організацію?) А світові по всіx законах капіталізму.

Як би мені таке розказали , коли я жив в Львові , я би подумав , що це анікдот.Але зараз сприймаю цілком нормально.
    Мій бос збирає пляшки ....
    Я працюю в геолого-геодезичній компанії . Великій компанії.
    СЕО і Президент компанії ,звичайно багата людина. Хата ,в якій він живе коштує $12млн.Стоїть на березі річки на високому березі з величезним подвірям і іншими хатними ділами.
    Крім неї він ще має кондо (квартиру ) в Сан Франціско і хату в Англії , звідки він родом.
    І на цьому його розкоші кінчаються.Їздить він на Тойоті , недуже новій(ленд крузер) . І на роботі кожний день зранку до вечора.Виїзжає на обєкти при любій погоді , коли треба. І перший з працівниками здоровається в коридорі.
    І збирає пляшки...Кожного року ми маємо bottle drive.Приносимо на роботу , хто хоче , порожні пляшки з дому.Їх здають , а гроші йдуть в добродійний фонд Крім того він започаткував на роботі garage sale , коли теж хто хоче приносить на роботу якусь йому непотрібну річ , вона продаєтся і гроші йдуть в фонд.
    Потім коли назбирається якась потрібна сума через роки, її віддають за призначенням.В дит. лікарню , чи на будову дит.площадки.

Його діти -син і дочка студенти ,ціле літо працють в нас на фірмі.Дочка в офісі , там папір до копі машини , каву робить...
    А син в полі помічником , в любу погоду .І робить те що йому кажуть.А ще спеціально , чи може випадково його наставник старий вредний дядько.

Останнє редагування модератором: 25 жов 2008
    • Подобається Подобається x 8
  5. Да полноте ужасаться. Я сравнил, действительно, Румынию с США. :pardon: А что, нельзя? Вы сказали, что внешний долг связывает экономику. Вероятно, Чаушеску тоже так считал. Поэтому он избавился от внешнего долга, чем вогнал свой народ в нищету. И, напротив, в Штатах астрономический внешний долг, но уровень жизни там намного выше нашего с Вами. Что не так? Вам не понравилось, что Вам указали на нестыковки в Вашей теории? ;)

6. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Рік тому померла людина. Дуже добра людина, весела, життєрадісна. Людина, яка всіх любила. Цій людині було тільки 8 років. Людина була хвора. Але їй можна було допомогти. Не було потрібної суми. Людина, маленька людина, зчахла на очах. Допомагали родичі, друзі, знайомі близькі і далекі. Але... 50 000 доларів не назбирали. Залишилось 20 000. Прийшла допомога з Канади та Аргентини, 35 000 доларів але пізно. Від держави не отримали ні копійки.
    Я бачив цю дитину в останні години життя. Вона була в комі і по щоці котилась сльоза. Цого я ніколи не забуду. Наша держава не гідна ні краплини цієї сльози. І не тільки цієї а й сліз батьків у Скнилові, родичів загиблих шахтарів, загиблих в ДТП, та й багато багато....
    Поки ми не зрозумієм, що нам об'явлено війну, ми не народ а бидло. Не зважаючи де живемо, на сході чи заході. Хто ми по національності, українець чи росіянин, грек чи гагауз. Залишається єдине! УКРАЇНО ПОВСТАНЬ!

• Подобається Подобається x 9
  7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А далі шо?.. [​IMG]

8. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Отлично. Вы мне нравитесь, Кот Европейский ! Проведем макроэксперимент. Выбираем вас, как настоящего достойного лучшей жизни человека новой европейской формации. Завтра же идите в банк и займите под проценты несколько миллионов.
    Ну там купите все чего вам надо, чтобы соответсвовать европейскому стандарту: машины, дом, вилла, любовницы........
    А потом годика через три посмотрим. Если успешно, то все сразу же повторят за вами. И сразу все как в Европе. Согласны ?

PS. Патрику поздней отвечу. Времени, извините сейчас нет. А ответить есть чего.

9. рівнянин

А потом..."...суп с котом и адью...";)
    або "...с чего начинается Родина...":)
    Або: (ще раз флуд)
    Віктор Баранов
    До українців

Я запитую в себе, питаю у вас, у людей,
    Я питаю в книжок, роззираюсь на кожній сторінці:
    Де той рік, де той місяць, той проклятий тиждень і день,
    Коли ми, українці, забули, що ми — українці?
    І що в нас є душа, повна власних чеснот і щедрот,
    І що є у нас дума, яка ще од Байди нам в’ється,
    І що ми на Вкраїні — таки український народ,
    А не просто юрба, що у звітах населенням зветься.
    І що хміль наш — у пісні, а не у барилах вина,
    І що щедрість — в серцях, а не в магазинних вітринах.
    І що є у нас мова, і що українська вона,
    Без якої наш край — територія, а не Вкраїна.
    Я до себе кажу і до кожного з вас: — Говори!
    Говорімо усі, хоч ми й добре навчились мовчати!
    Запитаймо у себе: відколи, з якої пори
    Почали українці себе у собі забувати?
    Запитаймо й про те, як ми дружно дійшли до буття,
    У якому свідомості нашій збагнути незмога,
    Чом солодшим од меду нам видався чад забуття
    Рідних слів, і пісень, і джерел, і стежок від порога?
    Українці мої! То вкраїнці ми з вами — чи як?
    Чи в "моголах" і вмерти судила нам доля пихата?
    Чи в могили й забрати судилось нам наш переляк,
    Що розцвів нам у душах смиренністю "меншого брата"?
    Українці мої! Як гірчать мені власні слова...
    Знаю добре, що й вам вони теж — не солодкі гостинці.
    Але мушу казати, бо серце, мов свічка, сплива,
    Коли бачу, як люто себе зневажають вкраїнці.
    Українці мої! Дай вам Боже і щастя, і сил.
    Можна жити й хохлом, і не згіркне від того хлібина.
    Тільки хто ж колись небо нахилить до ваших могил,
    Як не зраджена вами, зневажена вами Вкраїна?..

Краще за автора я сказати не можу.

Я не економіст. Я простий інженер.
    приймаємо:
    Х - гроші
    У - товар

маємо:

х-у-х=0
    х-х=у
    0=у
    звідси у=0
    з задачі у це гроші

Висновок:

Гроші не головне.
    А хто товар виробляє?

Останнє редагування: 25 жов 2008
  10. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

x-y-x=0
    x-x=y
    При переносе из одной части уравнения в другую знаки меняются на противоположные)))

насчет стихотворения - понимаю, что надо задуматься, но если задумаюсь, то возможно пойму, что делаю неправильно.... Короче,лучше не думать)

11. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Да. Главное не вникать. :)

• Подобається Подобається x 3
  12. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Підписуюсь під кожною буквою.

• Подобається Подобається x 4
  13. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Угу. З'їсти то воно з'їсть, та хто ж йому дасть? (с) :)

14. рівнянин

Згідний! Але 0 чи -0 від цьго нічого не змінеться! А взагалі вибачаюсь за технічну помилку!

Напевно перші написані слова дитиною повинні бути " Я є громадянин України!" або " я есть гражданин Украины!". Не має значення мова. коли буде вирішене головне, все інше саме врегулюється.

15. Bogun

Bogun Well-Known Member

У мене є знайомі польські діти, завжди дивувався, таке мале, а каже: Я є поляк з такою гордістю, неначе я його похвалив.

Завжди дивував мене Пласт. Вони вказували мені, що ми, молодь Хмельниччини, не дуже патріотична, а потім розповідали, що не можуть закріпитися на Сході чи Півдні.

Я їм кажу, що закріпитися на Хмельниччині, Вінниччині чи Житомирщині набагато легше, ніж на Сході, а потім просуватися далі. Здивувало питання: "А навіщо?", їм треба Схід України, який не сприймає Пласт.

Хоча цю нішу займають вже інші місцеві націоналістичні чи туристичні організації.

Останнє редагування: 26 жов 2008
    • Подобається Подобається x 4
  16. левиця

левиця Well-Known Member

Тут пишуть, щоб не думати, не вникати (не буду показувати пальцем). Але ж як не хочуть вони розуміти, що тільки цього і дехто добивається. Будемо менше думати, а значить і аналізувати. В кого ж тоді перетворимось? Своє треба відстоювати, але з аргументами.

17. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

http://www.youtube.com/watch?v=I42c6RP04xU

Українців важко назвати бідними, мо той на краще. Але ... всі ходять гарно одягнутими, кафе/ресторани/нічні клуби на вихідні забиті вщент, на дорогах їздять дорогі автівки ...

Мені видається, що українці не вміють раціонально використовувати гроші. Не культивується філософія раціональності, міри, економії в кінці ...

В принципі, на фоні всіх олігархів - Пінчук вирізняється своєю любов'ю до мистецтва. І це вже відзначає західна преса. Власник горлівського хімзавода спонсорує змагання по знанню укр.мови. окрім того, є фонди олігархів , які підтримують студентів стипендіями. Трохи є.

Останнє редагування: 26 жов 2008
  18. Patrick

Patrick Well-Known Member

А я майже впевнений , що навпаки.Це про українців- емігрантів.
    Майже всі пенсійного віку мають грошові збереження , повністю сплачену позику на хату ( а то і кілька хатів). Тверда середина, або вище.
    Дуже мало хто живе на старості в Low Income Housing (помешкання для бідних) , що в інших нація трапляється часто.В тих самих англосаксів , наприклад.
    І дуже часто українці -емігранти мають не аби яку високо оплачуєму роботу.Просто вміють економити. навіть на дрібницях і краще живуть.
    Простий приклад - Vending Machine( кола-автомат) на моїй роботі.Де банка коли коштує $1.25.Більшість ходить по 3-4 рази на день і купляють пити.Емігранти приносять "рор" свій.В магазині коробка коли обходиться 33 центи/штуку.
    Ніби різниця не велика $1.25 і 33с , але все збирається до купки.
    А потім виходить , ще емігрант скоріше купляє хату і їздить на кращій машині ніж англосакс народжений тут при такій самій зарплаті.Звичайно є різні випадки ,це я узагальнив.

• Подобається Подобається x 3
  19. рівнянин

Згідний. Живемо не по коштах, в кредит. А що робити, як хочеться все і зразу! "...а потом суп с котом и адью..."
    Недалеко від мене є перехрестя. Колись, в старі радянські часи, на ньому знаходилось три підприємства. Тепер 7 банків. Підприємств вже давно нема. Ось і висновок, ми не виробляємо а споживаємо, роблячи борг наступним поколінням.

20. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Пани Олю...:give_rose:,пани Олю :give_rose:...
    У Вас такой автарчик красивый,новенький...:good:

а де твій аватар? :)