Чому ми бідні..?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем рівнянин, 21 жов 2008.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

А що, незалежної держави ще немає?

Наспівуючи: "Полковник Васин собрал свой полк
    и сказал им:" Пойдем домой.
    Мы ведем войну уже семьдесят лет.
    Мы считали, что жизнь это бой,
    Но по новым данным разведки
    Мы воевали сами с собой"...

• Подобається Подобається x 1
  2. Раздрай

Раздрай Active Member

Вот когда "борьба за незалежнисть" перестанет быть самоцелью,
    вот тогда и сможет Украина стать богатой и процветающей державой!

3. smbds

smbds Well-Known Member

Ми бідні з двох причин:
    а) бо вони багаті
    б) бо ми недостатньо докладаємо зусиль

Приймаючи тільки перше твердження, ризикуємо впасти в гріх соціялізму, тільки в друге - у гріх всевибаченства і "широко заплющених очей"

4. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

"...Согласно данным Счетной палаты, всего в 2008 г. НБУ было выдано коммерческим банкам кредитов рефинансирования по разным каналам в размере 169,5 млрд грн, что почти в 16 раз больше их объемов за последние 2 года. При этом в IV квартале было выделено две трети общей суммы рефинансирования за весь год, или 105,4 млрд грн. Наиболее проблемными были так называемые стабилизационные кредиты – 39 млрд грн под программы финансового оздоровления шести банков. Однако, как показала проверка, эта цель не была достигнута. Ситуация с ликвидностью и платежеспособностью в этих банках, наоборот, еще больше ухудшилась, отмечает Счетная палата...."

Тут без коментарів.

5. bora

bora Well-Known Member

Ой, а чого тема в Політиках? Прозорий натяк?:) Ну хоча б в економіці!:)
    ІМХО - тема філософська, проблема - психологічна. Як висновки, саме психолога:

• Подобається Подобається x 2
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Повністю згідний...
    Проблема лежить суто в психологічній площині..
    Правда,ота проблема - наслідок нашого,вже майже 20-ти річного підвішеного стану...
    Колись,у Варшаві,залагодивши справи,чекав автобуса на Двужце Всходнім..курив і спостерігав за людьми...
    Наших можна вирізнити зразу з натовпу...
    В очах загнаність...якась..приреченість..важко пояснити...
    Люди в нас полишені на самих себе,без жодної підтримки держави...зацьковані...
    Поляки..німці...ходять вальяжно..без спішки...буквально твердо ступаючи по землі...
    Можливо трохи утрірую..але...ще ні разу не помилився...

7. Ярик

Ярик Well-Known Member

Поляків теж легко відрізнити від наших, наприклад у Львові.
    Як на мене вони теж не дуже гарно виглядають серед львівян.
    Чому ми бідні ? Хто сказав що ми бідні ? Подивіться на будинки (особняки) які повиростали в околицях Львова, та і по всій території України. В них живуть бідні?
    Подивіться на дорогу, які там їздять машини. На цих машинах їздять бідні ?
    Чи може це не українці там живуть і на цих машинах їздять?
    Якщо вічно жалітись що все погано і нічого не робити щоб було краще, то буде так як ми думаємо, тобто погано.
    Політики, політики ... А політики хто? Та мабуть теж українці. Не держава погана, не політики погані, а люди які живуть в цій державі. Вони і є політиками, вони і є державою. Як сказав колись призидент США вроді це був Кенеді " Перед тим як запитати в держави, що вона зробила для тебе, запитай, що ти зробив для неї". Можливо я написав не дослівно, але а цілому так. То може ми почнемо думати теж про це ?
    Просто так склалось, що на нашій території живе багато людей які не можуть забути "солодкі" часи СССР. Вони тепер тільки в солодких снах бачать ці "чудові" часи. Коли чогось не було, то це можна було принести (вкрасти) з роботи, а не купляти. Але забувають про це до чого цей СССР докотився. Тепер їм треба працювати, щоб щось мати, але вони не хочуть.
    Я дуже люблю Україну, і мені сумно стає коли всі ниють що вони бідні.
    Робіть щось для цього щоб не були бідними, працюйте, розвивайтесь, любіть Україну, робіть все для цього, щоб зберегти все наше рідне - українське. І тоді буде вам і вашим дітям добре.
    Romko - вас спосувалось тільки два перших рядки, все інше це для всіх.

8. night

night Well-Known Member

а куди їм спішити.. Там кожний знає своє місце в житті. Як то кажуть хто на що вчився. І ніхто не жаліється що він продавець а інший юрист.І якщо він продавець то добросовісно виконує свою роботу а не з таким виглядом як більшість наших продавців. Проблема нашої бідності в тому що кожен хоче бути директором і при тому ніц не робити.І всі свої біди спихає на державу, кризу ще там щось

9. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

ну я би посперечався, та ще й ого як. І там того вистачає

є така буква. Львівські продавці ще терпимо, а от в Хмельницькому на базарі спробуйте поторгуватись. В кращому випадку почуєш :"Не хочеш, не бери"

як говориться- звичка то друга натура. Просто звикли трохи понити і пожаліти самі себе, і помаленьку дехто починає вірити що в сусіда окраєць хліба завжди більший

10. night

night Well-Known Member

винятки бувають всюди. Але люди там свідомі ще зі школи що вище своєї голови вони не скочуть як це часто буває у нас. Немає там некомпетентних працівників. Тільки в нас ідуть на державну службу щоб набрати хабарів побільше, або в ту ж міліцію бо нікуди більше з таким рівнем знань не беруть. Мала шанс послухати розмови студентів..Так всі вони лише директорами можуть бути. Куди їм нижче. І це тільки тому що все вирішують гроші. А за кордоном якщо ти не відповідаєш вимогам то нізаякі грошенята тобі ця посада не дістанеться.

11. Romko

Колись я про це писав отут...і тут...і ше тут...
    І прийшов до висновку,що буде так...
    Та й всьо...:sorry:

12. Ярик

Ярик Well-Known Member

Якщо так думати, то так і буде

13. Romko

У Вас ще є якісь ілюзії?:nea:
    Ваші проблєми...:dntknw:
    в мене во времня оно теж були...
    розвіялись аки дим...:suicide:

14. Picasso

це не винятки. Я мав змогу пожити багато де між працівниками і студентами. Повірте, різниці небагато.
    ну такі реалії життя. І закордон це перейшов, тільки трохи раніше. А ми поки що тягнем багаж з Союзу. І це минеться, питання часу.

поганий той солдат, що не хоче генералом стати // Суворов, якщо не помиляюсь :) а життя і бізнес зробить свій відбір. Не так давно просто розмовляли з знайомими про те які справи можна вести і як. І була там дівчина молода (родичка). Запропонувала мені щоб я створив фірму і поставив її чоловіка директором. Я м'яко натякнув, що якщо поставити чоловіка директором ще не означає що там все буде падати з неба, а просто поставити друкарський станок для друкування грошей діло підсудне. Більше натяків на то що хтось хоче бути директором не було

15. Picasso

наївна іллюзія, і не більше. За кордоном трохи меньше того ніж у нас, і більш приховане. Але є там і корупція і все інше, та й не мало. Просто не всі бачать, а тим більше звідси

16. coolzak

coolzak Well-Known Member

в нормальних країнах типу Канади корупції на побутовому рівні-поліція ,лікар,робота немає взагалі.Ніколи не чув про відкати на рівні контракти для міської ради тощо.Якщо хтось прийнятий на роботу і справляється з обовязками то звільняють зразу без сентиментів.З іншого боку люди мобільні-якщо в рідному місті роботи нема то продають хату і в іншу провінцію за 3000 км переїхати не є проблемою.

17. night

night Well-Known Member

я буваю за кордоном досить часто щоб проникнутись аспектами їхнього життя. Корупція там не в "моді". Якщо працівника ловлять на хабарі то в справі роблять помітку яка в нього буде протягом всього життя. І з таким тавром його не беруть на роботу. Люди там звикли розраховувати на те що заробляють. А в нас мало людям скільки б йому не платили. Всерівно скаже "а сусіду більше платять" і навіть не задумається чому. Тому і бідно ми живемо. Бо одним все а про решту навіщо думати.А європейська практика суспільства думати про всі ланки населення.

18. - Вы хотите сказать, для того, чтобы стать богатым надо чаще думать о помощи бедным? Если так, то я полностью согласен с этим тезисом. Нищета у человека не в кошельке, а в душе. Помогая тем, кто беднее нас мы становимся богаче в самоощущениях и как следствие - реально.

19. Ома

Ома Дуже важлива персона

Невстранец, Вы прекрасно поняли о чем написано. Законодательство Европейских стран устроено таким образом, что не допускает тех крайностей - кучка супербогатых, остальные - бедные и практически отсутствие среднего класса, которые наблюдаются в наших с вами олигархическо-феодальных государствах.

20. - то, что я понял, (а главное, что я думаю) я написал.

Устройте, пожалуйста, поскорее законодательство Украины так, чтобы за несколько лет вырос средний класс как в Европе - может, на сытый желудок в контрразведку меньше играть захочется, и "таинственых недомолвок" в сообщениях собеседников поубавится :) А нам, как напишете волшебные законы, не показывайте их - всё равно всё запорем. Азиатчина-с... Мы так, со стороны повосхищаемся результатом.

а де твій аватар? :)