Чому ми бідні..?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем рівнянин, 21 жов 2008.

1. bora

bora Well-Known Member

Ні, але мій хресний допрацювався до завферми в колгоспі, а батько подружки - головою колгоспу працював. Тобто вийшло так, що колгосп бачила зсередини, постійно там бігали у свій час. І як не намагались від таких картин нас відвернути майже завше бачила когось там п"яним, й схоже ради з такими в колективах дати собі не могли. Ба певно прикривали ще - щоб бригаду премії не полишили.

• Подобається Подобається x 1
  2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Не погоджусь. "Під себе" прописують у нас. Тому й живуть у нас нормально кілька десятків чи сотень людей.
    В світовій економіці працюють оптимальні закони (з економічної точки зору).
    Ми навіть у вигідному становищі. Можемо скористатись досвідом інших, щоб не повторювати їх помилки. Але ж ні. Ми пойдем своім путьом......

І ще. Перед тим як вливатись у світовий ринок, треба мати відповідний рівень. А то це все одно що до бульдозерів з лопатою прийти...

• Подобається Подобається x 5
  3. Шурави

Шурави Well-Known Member

А я на летних каникулах в школьные годы подрабатывал в колхозе. Скажу так, чтобы заработать тогдашние десять рублей, хорошо попотеть приходилось. Особенно в августе.

• Подобається Подобається x 3
  4. bora

bora Well-Known Member

Ну так і не дивно. Мого батька дідо теж на профілактику розвантажувати вагони посилав:) Відношення до сезонних робітників не то - а от якщо ти на постійному місці праці.. То будуть виховувати на зборах, ходити додому і т.д. - а він буде пити і все одно не звільнять..
    Та пригадайте хоча б правило "відсидіти до 6-ої". Скільки структур так працювало? Приватник собі (чи точніше підлеглим) такого не дозволить, то факт;)

5. Шурави

Шурави Well-Known Member

В хорошем колхозе не очень то и посидишь. А вспомнить как вкалывали комбайнёры в сезон? от темна и до темна без выходных. А вот зимой, оные могли себе и позволить. :pardon:

6. bora

bora Well-Known Member

Пора відкривати гілку "про колгоспи":) А мова всього навсього йшла про тенденції, які ця форма власності привнесла масово в життя людей.
    Я не дуже розумію останнього Вашого речення - в мене досі родичі працюють комбайнерами в сезон - і що? ВИ мені про важку працю розповідаєте, чи що? Агов, не переймайтеся навіть тим - я маю куди ближчі наглядні приклади.

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Оп'ять "Сльози за совком"?

8. Locke

Locke невиправний реаліст

Як не жаль, але це закономірний і об'єктивний процес. Малий бізнес завжди був піонером-першопроходцем, відкривав нові потреби споживачів і нові способи їх задоволення і швиденько брався до справи. Це тому, що малий бізнес більше так мовити "повороткий", йому легше перепрофілюватися. Спробуйте, наприклад, швидко перепрофілювати металургійний комбінат чи автомобільний завод. Цілком закономірно, що великий бізнес бачучи новий спосіб заробляння грошей, який придумали винахідливі малі підприємці, займеться цією дохідною справою маючи змогу відразу вкласти в це великі гроші.

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ось тут в саму десятку! :good:
    1991 рік - Слава! Ми вільні і незалежні! Слава!
    Покричали, Совєцькі прапори попалили, свої повісили... а ДАЛІ?
    А далі почався дерибан, грабунок і т.з. приватизація. Пам"ятаєте? Тоді хіба лінивий не міг побудувати собі хату, дачу або купити самохуд (пробачте - дуууже подобається це слово). І що маємо нині? Без мене знають всі!
    Бо: - ми не пішли по шляху єдиного економічного простору в складі СНД;
    - ми не пішли по Європейському шляху розвитку, бо не знали кудов вони йдут.

Ми пішли, вибачте за тафтологію - "СВОИМ ПУТЕМ". Все добре, але Моісеїв було забагато і не один з них сам не знав і не знає куди йти.

А варіанти в світовій історії були. Приведу мовою оригіналу:

"План Маршалла является одной из наиболее успешных экономических программ в истории, поскольку были достигнуты практически все его явные и тайные цели:
    - Отрасли промышленности, которые, как казалось ранее, безнадежно устарели и утратили эффективность, были реструктуризованы в короткие сроки и без изменения национальной экономической политики стран. В результате экономика европейских стран оправилась от последствий войны быстрее, чем этого можно было ожидать;
    - Европейские страны смогли расплатиться по внешним долгам;
    - Влияние коммунистов и СССР было ослаблено;
    - Вокруг СССР был возведён "железный занавес";
    - США и Канада получили огромный рынок сбыта;
    - Был восстановлен и укреплён европейский средний класс - гарант политической стабильности и устойчивого развития.

Помощь получили страны:
    Западная Германия
    Австрия
    Бельгия
    Великобритания
    Люксембург
    Дания
    Франция
    Греция
    Исландия
    Ирландия
    Италия
    Нидерланды
    Норвегия
    Португалия
    Швеция
    Швейцария
    Турция
    Югославия."

Моя думка - ВСІ таким результатом були би задоволені! І ЗУ і СУ, і патріоти і космополіти. Бо на ситий шлунок і в теплі краще розмірковувати про долі голодуючих несвідомих росіян і білорусів і споглядати за агонією вмираючого Північного сусіда.

• Подобається Подобається x 4
  10. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

То одна добра річ, що нам получилася. Думаю, що получилось випадково, бо вкрасти владожерці хотіли все, от ділитися не захотіли з сасєдом. Ну хоч на тім дякую.
    А решта написаного - правда. Замість скопіювати сучасні економічні відносини, почали винаходити наш рідний український вєлосіпєд, деталі якого розтягнули по хатах. :)

• Подобається Подобається x 5
  11. Шурави

Шурави Well-Known Member

Вам везде слёзы мерещатся. :pardon: Просто здесь начали говорить, что колхозы к безделию приучали. Или на это возражать нельзя?:)

12. Geograf

Geograf Меломан

Яке там бєздєлья, коли на полі зранку до ночі в позі (я десь отут голку згубив називаєьться) стояли

13. Шурави

Шурави Well-Known Member

На прополке сахарной свеклы? :)

• Подобається Подобається x 2
  14. Vetta

Vetta Well-Known Member

Є така мудра українська приказка : на трьох українців - два гетьмани й один зрадник(москаль).

і до чого тут москаль?? Такий вже гон, деколи аж соромно...свої проблеми на інших перекладаем.

15. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Постійна приказка моє моєї сусідки,пані Зоні:
    -Ніколи і не при яких обставинах,і ні в якому випадку не встрявайте в дискусії з москалями.
    А ше вона доповнювала так:
    -Якшо вже ви вирішили дискутувати з москалем,то...тільки вкупі ,як мінімум, 5-6 колєгами...
    І накінець пришпилювала:
    -Тільки в такому разі можна залишитись необісраним з ніг до голови.Можливо Вам,пануньцю,і потрфить в цім...
    P.S.
    Це стосується і України,і тої бідности,про яку стільки часу товчуть комуністи і совки тy воду в ступі!

16. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

А может "спогады молодости"? ;)

17. Geograf

Geograf Меломан

Та ні, просто нити то хочеться, а тут якраз згадалося))))))

Угу, розказують що після того крижі так болят, а тобі за то бєздєлья дулю з маком, а більше й не треба бєздєльнікам

Останнє редагування модератором: 23 січ 2009
  18. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Щось я ридаючого смайла у дописі Шураві не примітив, щось на кшалт такого :cry:? :pardon: Чи Ви з Левандівкою часом не телепати? :mocking:

19. sselev

sselev Well-Known Member

Мета - навести приклад як дехто свідомо отримує менше прибутку, ніж можна отримати. Ну не розумію сенс їх мегавигідного бізнесу, адже навряд чи залишається щось на подальший розвиток бізнесу.
    Три шкури не беру, ціну виставляю таку, при якій є попит на товар і при якій цікаво такою справою займатись. Коли від свого заняття перестаєш отримувати задоволення, то краще зайнятись чимось іншим.

Для тих хто поставив мені "-" невеличкий коментар. В клієнтів можуть виникнути питання щодо товару (займаюсь різноманітною ел. технікою) - відповідно треба надавати вичерпну консультацію. Для мене важливо надавати якнайкращий сервіс для клієнта.
    (Аналог - різниця в ціні 100 грам в барі-забігалівці і престижному ресторані)

20. Geograf

Geograf Меломан

Просто знаєте в більшості людей оті сльози зі скуки так течуть з отого горенька, що мо їх і не видно но пахне точно

а де твій аватар? :)