Чому ми бідні..?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем рівнянин, 21 жов 2008.

1. Фесько

Фесько Well-Known Member

Є така мудра українська приказка : на трьох українців - два гетьмани й один зрадник(москаль).

• Подобається Подобається x 1
  2. Summer

Summer Well-Known Member

так, але не так як наші депутати-"економісти" прорахували споживчий кошик для однієї сім'ї , посадити їх на той кошик, але їм то тільки на користь піде :)))
    в основному зараз витрати йдуть на комунальні послуги, які стають дорожчими все та на харчування.
    малий бізнес поступово витісняють великі бізнесові структури, виживати стає тяжко, постійна зміна законодавства, податків, то жах де ше таке в світі є? В ВР там просто велике шоу, за що вони отримують зарплату??? тільки хизуються один перед одним дорогими костюмами , годинниками і т.д.

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Украинская поговорка - "два украинца - три гетьмана"... :mocking:
    Москали - как всегда - ни к селу, ни к городу приплетаемые.... :)

• Подобається Подобається x 7
  4. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

По теме - самому интересно. ((((( Конечно и от власти много зависит, налоговая система тяжеловата у нас, коррупция опять же - тормозит развитие сильно (((((. Но друг у меня был в Польше, говорит менталитет у людей реально другой. Львовяне - Вы поближе, действительно так, в чем отличия, если есть?

• Подобається Подобається x 2
  5. bora

bora Well-Known Member

Розповідав родич (українец:) ) згадуючи далеку радянську армію.
    Оце приходив до них якийсь узбек новенький - земляки зразу пригрівали його як брата, щось там покурити давали, приймали так сказать у сім"ю. Кавказькі народи, навіть при своїх вічних внутрішніх конфліктах стояли за новеньких, як за рідних перед усією зграєю стариків. І тільки коли приходив українець або росіянин - ВСІ (в тому числі земляки українця чи росіянина) від душі тішились дідівщині - накидались на новенького - відібрати все, що можна, "виховати", зробити шестіркою. Вигадки? Перечитуючи Никорака (він себе ідентифікує українським патріотом) читаю про його армію дуже схоже, змальовані чіткі ситуації того - що чеченці всі тримались разом проти одного українця. І з тих часів нічого що змінилось? В загальній масі, якщо українець не любить українця , а росіянин не любить росіянина. Оце проблема. Потрафити не можемо нерідко самі собі. Історично погрузли в міжусобицях. Живемо за правилом - моя хата скраю. І дивуємось власним негараздам в країні. Ні, не євреї, і не москалі в тому не винні:sad:

Останнє редагування: 21 січ 2009
    • Подобається Подобається x 8
  6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну хто Вам таку херню розказував???

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я можу розказати таку херню! Принаймі підтвердити! Чи Ви ніколи не чули про бойні в армійських колективах, коли нацмени , яких було 20-25%, завдяки згуртованості і єдинству, ставили на "вуха" переважаючі сили "невірних". Сам бачив, на свої очі!

• Подобається Подобається x 3
  8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Можу казати тільки про те, що знаю. Служив у ПВ 1974-76 р.р.

9. bora

bora Well-Known Member

Погодьтесь кожна окрема фірма, як організація людей вже різна, бо певна харизматична особа заводить певні правила. І звісно у Вашому випадку в армії могло бути інакше. Але питання трохи типової незгуртованості мені помітно не з однієї цієї розповіді, досить одного нашого будинку - кожен зубами за своє, і всім байдуже, що загалом відбувається з кооперативом. Зрештою, Київська Русь, Галицько-Волинське князівство чи не тому втратили свій авторитет в результаті?

Та я не пишу це для того, щоб хтось комусь здавася ліпшим чи гіршим. Частина людей чомусь ніяк висновки не зробить з того, що не вважає свого сусіда братом. або хоч доброю людиною по замовчуванню.
    Мені дуже образливо було за запрошених на весіллі людей з Одеси, яких яворівські люди взяли додому заночувати і не розмовляли з ними (який там чай), бо ті кацапи чи якось так. І це кілька сімей з однаковим відношенням зіштовхнулось. Але коли ми були в Одесі важко згадати де нас (і решта родини) краще приймали - сусіди, а нам - чужі люди, збігались з баняками, може чимось тре пригостити, а вдома нема.
    Таких випадків можна 1001 ніч розповідати:) Леопольдове - давайте жити дружно на багатьох так і не подіяло.

• Подобається Подобається x 8
  10. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

ги... то імхо чи правильніше IMHO (In My Humble Opinion — На Мою Скромну Думку)

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Різниця є.
    "Всьо вокруг колхозноє, всьо вокруг мойо!"
    Оцей принцип ще довго буде нам гикатися. Відношення до крадіжки/нищення колективного майна/добробуту.

12. bora

bora Well-Known Member

І ще, що колхоз на мене заробить, самому не обов"язково "сильно" працювати.

13. sselev

sselev Well-Known Member

Деякі люди бідні, бо самі хочуть такими бути.
    Хтось бере товар Х по 19 уо і продає по 22 уо, тоді як можна спокійно продавати по 35 уо (що я і роблю).

14. bora

bora Well-Known Member

Ви підприємець? Якось дивно написали..так ніби мета - здерти три шкури з когось:)
    Може все таки Ви мали на увазі - що решта не розраховують точки окупності? І та точка в нашій країні з усіма податками та хабарями диктує настільки високу ціну?
    Чи інші - обрали не той товар, що можна продати? Правил співвідношення попиту та пропозиції на ринку теж ніхто не відміняв. Тому не здивуюсь якщо "гавкне" нарешті не один лоток на Південному де по кілька років одні й ті ж самі мешти-светри не знижуючи ціни продають.
    Чогось і супермаркети з гниючими мандаринами по 16 грн згадались..де їх очі.

• Подобається Подобається x 6
  15. Веда

Веда Well-Known Member

Мене теж це дивує. У місті овочевого магазина немає. Овочі можна купити на примітивному базарі (овочі і фрукти зберігаються практично просто неба), та ще у двох супермаркетах (там дорожче). Перед Новим роком ціни злетіли, хоча всі чекали на морози... Товар почав підмерзати, а ціни не змінилися. Гори мандарин, яблук, цибулі та ін. опинилися на смітнику, та ціни наші підприємці не знизили. Виникає питання – а скільки ж вони „накрутили”, що їм зручніше викинути товар, аніж людям продати дешевше?... :scratch_one-s_head:
    Може тому ми й бідні, що у нас „дикий” капіталізм? Що немає практично середнього класу, який в усіх нормальних країнах і споживає, і виробляє? Що заробітна плата більшості береться з стелі, а не обґрунтовується економічно?
    А може тому, що ми, у масі своїй, змирилися, і боїмося, аби тільки гірше не стало...:dntknw:

• Подобається Подобається x 4
  16. Шурави

Шурави Well-Known Member

Вы давно её выдумали?

А вы, простите, хотя бы день в колхозе потрудились?

17. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

По-моєму реально,то так говорилось колись:
    На трьох українців - два москалі й один галичанин!
    ;)

18. Summer

Summer Well-Known Member

от і я не розумію того :scratch_one-s_head:, невже вигідніше викинути товар, чим знизити ціну та швидше його продати? То тільки в нас таке, особливо в супермаркетах куча попсованого товару, а ціна як на новий, свіжий продукт. І все до свят, але хочу сказати, що люди купують, от якби не купували такого товару, то би і знижки робили. Раз викинули, два, тоді б задумались та зробили правильну цінову політику :yes:

19. А все остальные куда? :ireful1:

20. zet

zet Дуже важлива персона

Не мы одни бедные. Кто позже из государств влился в мировую экономику, тот и беднее. Потому что первопроходцы давно уже прописали мировые экономические правила под себя....

а де твій аватар? :)