Чому ми бідні..?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем рівнянин, 21 жов 2008.

1. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Біла завість - так рухає вперед. А в багатьох саме чорна. Якщо сусід має більше грошей - треба щоб в нього цих грошей було менше, на жаль не у багатьох це викликає бажання заробити стільки ж , як сусід або більше

Ні таки не терплячі. Країні 17 років. А ми хочеме мати вже таки здобутки, які мають європейці. Але ж їх перехід від феодалізму зайняв більше часу, але навіть не це важливіше - вони не хотіли усього та відразу. не хотіли будувати рай на землі

Верхи не можуть - нізи не хочуть - це не тільки і не стільки про 1917 рік :) Революції бувають різні, навіть без зворушень бувають. Революція - це якісний стрибок (може бути позитивним, а може бути й регресом)

Ми й досі совки. На превеликий жаль

Польща, Чехія та інши не стартували як ми. Скажіть мені, чи Польша та Чехія та інші були під Росією стільки сторічч? Чи був їх соціалізм таким як в нас? НІ! Поляки та чехи та словаки пам'ятали, що таке власність, пам'ятали. що таке бути вільним. Навіть їх соціалістична народна демократія не була тією самою системою. якою "нагородили" нас.

Селяни - власники цих країн не були вбиті голодомором. Вони не знали тієї мерзенної колективізації. Вони не забули, що таке - працювати на власній землі.

Крім того, ці скраїни були в набагато кращому економічному стані ніж більшість республик СРСР.

вИ ВВАЖАЄТЕ, ЩО ЄВРОПЕЙСЬКИ КРАЇНИ С ПОЧАТКУ ЗАПРОВАДИЛИ диктатуру закону, а потім все інше в них стало таким розвиненим..

Навпаки. Потреба в диктатурі закону виникла після того, як кількість середнього класу в цих країнах стала збільшуватись, коли зросатло громадянське суспільство

Часи "дикого" капіталізму в них теж були не зразковими з цієї точки зору.

Не може бути ніякої диктатури закону на цьому етапі розвитку суспільства

Нажаль.

Треба зробити все, щоб розвиток суспільства, розвиток економики та громадянського суспільства не гальмувався. Тоді ми станемо ближче до диктатури закону

Останнє редагування модератором: 17 лис 2008
    • Подобається Подобається x 1
  2. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Так! Польша і Чехія не стартували як ми! Вони зберегли промисловість! А ми, як в "інтернаціоналі":"весь мир...мы разрушим до основанья а затем..." перше виконали а до другого ніяк не можемо приступити!

З Польшею Ві не праві. Вона дуже довгий час була під гнітом Росії. Незалежність отримала в 1918 році.

Оце ТОЧНО!
    Більшість так! Але не Україна! Ми розтратили потенціал! Бездумна прихватизація! Новоявлені комуно-капіталісти з своїх на халяву придбаних підприємст викачували тільки прибутки, не думаючи про завтрашній день! Тепер світова криза "подкралась незаметно" і занюняли:" Держава! Дай кредит! Дай дешевий газ! Ой ми не конкурентні!" Блін! А чим вони думали 17 років? За рік подвоїти свої статки це круто! Особливо за рахунок своїх робітників, економії на реконструкції, будівництві нових сучасних підприємств і т.д. Ви мені назвіть хоча б одне велике сучасне підприємство збудоване в Україні за 17 років?

Тоді потрібно дозволити рейдерство, суд Лінча, право СИЛЬНОГО, носіння вогнепальної зброї. Дикий Захід значить Дикий Захід!

Чи все таки краще ДИКТАТУРА ЗАКОНУ?!

Останнє редагування модератором: 17 лис 2008
    • Подобається Подобається x 3
  3. Я бы попросил не обобщать! :cool: Если бы мы были "совками", то жили бы с бацькой или с царём во главе. Но слава богу...

4. illia

illia Well-Known Member

скільки можна у всіх своїх проблемах звинувачувати ну, буквально, всіх... (крім себе)
    ... і так "всю жизнь".
    ... згадайте післявоєнну Німеччину, наприклад.
    А на рахунок нетерплячості... я б не сказав. Ну язик не повертається проголосити девіз українців: "I want it all & I want it now". Просто тут навіть натяків на прогрес нема, я б сказав навіть навпаки... ось що сумно.

5. OrangeSpring

К сожалению, Совки в основном. Вы посмотрите на политожидания большинства электората - ждут тетеньку или дяденьку, которы йпридет исделает народу счастливую жизнь

Мало людей, которые считают, что государство не должно просто мешать своим гражданам самореализовываться и зарабатывать себе на жизнь.

Сколько у нас запретительных вещей, как греют на этом руки чиновники. А большинство людей волнуте не это, а повышение соцвыплат и льгот

6. Не должно мешать, но должно давать возможность.

7. OrangeSpring

Я об этом говорю. Государство должно давать возможность гражданам самореализовываться, организовывать свою жизнь самим...

А сколько у нас совков, которые ждут доброго царя или царицу - защитницу

8. Да я б тоже хотела такого царя!

9. OrangeSpring

Поздравляю, в Вас еще сидит совок :sad:

Потому что добрых царей не бывает. Не надо ждать, чтобы государство о Вас заботилось. Оно не будет никогда. И не должно. Оно должно четко выполнять функции, не заниматься благотворительностью

Человек должен сам ковать свое счастье, сам самореализовываться, а не ждать милостыни

Сколько наших уезжает в Европу, чтобы жить там на пособие. Ничего не делать и получать минимум (который однако больше, чем средня зарплата у нас) - их не тянет туда ради возможности самореализоваться. Им нравится сидеть на иждивении

• Подобається Подобається x 5
  10. Знаете, навеяло.
    - Вовочка, а ты любишь нашего мера?
    - Конечно, как и родителей.
    - Почему "конечно"?
    - Потому что мера, как и родителей, не выбирают.

Я не говорю, что государство должно о нас заботиться. Но оно должно выполнять свои функции КАЧЕСТВЕННО. Тогда у нас будет гораздо больше возможностей саморелизироваться на родине.

11. рівнянин

А чому таким царем не може бути держава з її владними інституціями?

Ви багато разів згадуєте совок. А ви не припускаєте такого, що є люди які по складу свого характеру не є лідерами. Вони можуть якісно, кваліфіковано виконувати покладену на них роботу але керувати ні. Що їм робити? Брати кредити, починати свою справу і успішно її загробити?
    Я займаюсь підприємництвом з 1994 року. Було різне. І злети і падіння, що хотілось в петлю лізти. Період накопичення ні не капіталу, знань. Вижив! Вже сім років займаюсь стабільно однією справою. Є 5 найманих працівників. Прибутки не дуже великі. Офіційно працює 1 людина. Отримує "чистими на руки" біля 1400 грн. Інші четверо в "конверті" біля 2700. Ви не знаєте чому?

12. Налогової на Вас немає! )))

• Подобається Подобається x 2
  13. Agaton

Agaton Well-Known Member

З зовнішной точки зору – це зараз чи не найбільший проблем укр.держави... Не тільки в контексті судів, але ще більше екзекуції закону.
    А передусім у щоденному житті, де це все починається.
    Отака східня позірна дилема – корупція є наслідком відсутності екзекуції закону чи навпаки ...

Це буво, та справді ще досі є, загальним проблемом всіх пост-комуністичних країн, де предметом гордості кожной людини буво обманити репресійну, ворожу державу.
    Кажуть, реконструкція ментальності триватиме декілька генерації.
    Але ...
    ....коли наші співвітчизники потрапляли в нормальні суспільні (і законні...) умови - зах.Европа, США Канада, ітд - цей таємничий процес дивним чином набагато прискорював.

14. OrangeSpring

Не важливо цар чи держава. Я кажу про два різних погляда:

1) Держава повинна опікуватися громадянами, забеспечувати їм краще життя

2) Держава повинна давати можливості громадянами для самореалізації та розбудування власного життя. Людина повинна сама будувати своє счастя, своє життя, а не чекати на допомогу держави.

Тому що власникові бізнесу невигідно підвищувати працівникам заробітну платню.

Дуже високі налоги. - чим більше платиш робітникам, тим більше треба з цього платити налогів

Так ось. Високі налоги (та велика їх кількість) - це ознака держави. якак пиклується про пасивних громадян, держава яка багато витрачає на незабеспечені соціальні виплати

У другому випадку, налогів небагато, та воні такі, які стимулюють виробництва та приватну ініціативу. Стимулює власника к підвищенню заробітної плати працівникам та легалізації тінбової частини бізнесу

15. рівнянин

КАЮЮСЬЬЬ!:)

А якщо по правді...
    В мене є на заробітну плату енна сума. Вище я "пригнути" не можу ( наука економіка однако). При прийомі на роботу я обмальовую кандидату ситуацію. Офіційно зголосився працювати тільки один. Йому до пенсії 3 роки. От якщо держава зменшить тиск на фонд заробітної плати ситуація змітеться кардинально.

Ще. Я ввів з працівниками чесні правила гри. 50% прибутку їхня заробітна плата. Роподіляють її вони самі, щось типу КТУ (коефіцієнту трудової участі) при совку. Проблема "чому мені меньше" зразу відпала. Розцінки вони знають, так що все під контролем "мініпрофсоюза". Вони даже організували "чорну касу".

Останнє редагування: 18 лис 2008
    • Подобається Подобається x 6
  16. Agaton

Agaton Well-Known Member

Варіянт 1) в отой «чистой» версії є зарезервуваний тільки для найбагатших держав, та ще як фаза відпочинку, за котру (як за кожен відпуск...) комусь доведеться платити – переважно скоріше, ніж усі думають.
    Приклади ? – Швеція і Німечина з 70-их років, а навіть.... СРСР!
    Різниця між ними поголовне в тому, що "Доки грубий схудне, то худий і здохне"

В принципі так, проте держава деякі завдання має...
    І тут може вас чекати розчарування .... тиск на фонд заробітної плати в Україні не є взягалі екстремальний…(принаймій офіційний)...

Проблем ще більше в тому:
    - чи всі платять – чи тільки той хто фрайер
    і
    - на що (куди) оті гроши йдуть...

Ех... море... В нас отой рівноваги вже майже 20 років шукають, а кінця-краю так і не видно...

17. OrangeSpring

Саме с 70 років. Коли дозріли до цього етапу. Але взагалі-то у німеччині та в скандінавії змінюються у власті партії яки за 1 варіант, з тими, хто за другий.
    Перші тратят те. що други заробили.

18. рівнянин

Станом на листопад кількість пенсіонерів в Україні складає: 13 650,3 тис. осіб. З них кількість пенсіонерів, які мають отримати трудові пенсії становлять – 13 039 тис. осіб та 611,3 тис. осіб військовослужбовців

Україна
    Всього трудових ресурсів, тис.осіб : 29918.3
    Рівень зайнятості населення, в %: 62.8
    Частка працездатного населення, в %: 56.6
    Рівень безробіття населення, в %: 9.1

Проводимо не складні арифметичні дії (не потрібно бути економістом):

29918.3 *0,628=18788,69

Вже круто!

Додайте самі безробіття (і приховане)

Маємо... повний коллапс. І не слухайте політиків! Брешуть і при тому круто.

Все інше можете порахувати самі...

Останнє редагування: 18 лис 2008
  19. рівнянин

В тому й справа! Але середній клас тільки спинається на ноги! Та й вчиться на власних гулях!

20. Locke

Locke невиправний реаліст

Власникові часто-густо не хочеться підвищувати офіційні зарплати не через податки, а через бажання отримувати надприбутки (дайош все і зразу!). Хто сказав, що власник фірми повинен через кілька місяців їздити на Лексусі, а через рік - мати трьохповерховий будинок і дачу в придачу. Де ви таке бачили в європейських країнах - такі дорогі автівки і будинки?

а де твій аватар? :)