Чому ми бідні..?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем рівнянин, 21 жов 2008.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

А де бандити?
    Ще не в тюрмах?

• Подобається Подобається x 2
  2. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви знаєте на Україні якусь "правильну"політичну силу,котра робить все не так?
    Партія-це частина суспільства ,яка має приблизно одинакові політичні погляди,на його(суспільства) розвиток, і яка, прийшовши до влади, згідно свого бачення будує відносини між людьми і державою в цьому суспільстві.
    Основна мета любої партії,в любій державі -прихід до влади, щоб за допомогою владних механізмів проводити в життя свою політику. Апріорі інше неможливо,не тільки в Україні,але в цілому світі.
    Тепер покажіть мені механізм,як ,навіть в нашій державі, де закон грає не головну роль,можна просто відібрати бізнес.Уявіть,що Тимошенко хоче в Ахметова забрати його бізнес.Вгадайте з трьох раз , чи віддасть він його так просто. Україна не Білорусія.Якби вона це зробила,то завтра про це шумів би цілий світ. Ви привикли до комуністичної влади, експропріація-експропріаторів. Але ми вже живемо не в ті часи.Таке неможливо.
    Можна відібрати вкрадене(Криворіжсталь).Але,відібравши, вкрасти його другий равз непросто, тут вже потрібно робити все прозоро. Чи може Ви сумніваєтеся в правильності реприватизації Криворіжсталі? Що поганого в цій дії,котру зробила Юля? Те що вона показала всьому суспільству, які гроші коштують наші заводи і фабрики?
    Ні, Клюєв(той що хотів отравити президента,телефонні записи в часи Пом.Рев.) купив Промінвестбанк;Ківалов-великий фальсифікатор,дістав від одеситів пам"ятник собі,і від Президента орден,за заслуги перед укр.народом(я так розумію на виборах);Колесніков,котрий навіть трохи попробував сидіти-теж дістав орден від Президента,і став найкращим другом,партнером по преферансу правої руки президента-його головного сантехніка.А менші бандити -не знаю, можливо і сидять(на Гаваях,на Багамах і т.д.)

Останнє редагування: 9 лис 2008
    • Подобається Подобається x 3
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Шо-шо?
    Ви що "політикою" називаєте? (задля которої рвуцця у владу в Україні)
    Дерибан? розпилювання бюджету?

• Подобається Подобається x 1
  4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Політика-сукупність засобів (інструментів) та методів (технік) для реалізації певних інтересів, тобто, для досягнення визначених (суб'єктом політичного процесу) цілей в певному соціальному середовищі.
    Політика-Цілеспрямована діяльність у галузі взаємовідносин між різними суспільними групами, державами й народами, пов'язана із боротьбою за здобуття або утримання державної влади, як знаряддя регулювання і формування цих стосунків;
    Одним з теоретиків, Гарольдом Лассвелом (Harold Lasswell), було дано таке визначення політики:«хто чого досягає, коли і як»

5. levandivka

Ну...
    І кокої ж "цілі в середовищі" досяг БЮТ за рік при владі?
    Я ж про реалії говорю, а не про довідникові визначення.
    Нема у нашій владі політичних партій (з політичними цілями). Є хап-хап. Чистий бізнес...

Останнє редагування: 10 лис 2008
    • Подобається Подобається x 4
  6. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Це би так мало бути.А в нас партія-це картель,синдикат з окремих самостійних акціонерних товариств.А акціонерне товариство-це кожен депутат із своєю командою радників,помічників,секретарок і прсто "аднакласнікав".І поки влада буде еквівалентом власного добробуту так і буде.А ще до головного питання -та які ж ми бідні-це поляки,румуни болгари-вони порівняно із нами найбільшою країною Европи-правдиві "бідні".І це дійсно так-порівняйте авта котеджі,зрештою можливості наших багатіїв,то їхні просто піонери.Нехай не переживають п. НОТОЦО
    що власники в Росії і Ізраілю,головні власники тут і земля тут і заводи іхні тут і ресурси іт.д. Так чому ж ми бідні? Бо маємо латиноамериканську,або якщо завгодно індійську схему розподілення прибутків.Законодавство не дбає,а законодавці природньо не зацікавлені змінювати правила гри по розподілу прибутків.Таких розривів в оплатах праці немає ніде в Европі.Такий розрив між бідними і олігархами(що само по собі вже нонсенс для европейської країни)нема навіть в найбідніших країнах континенту.(Румунія,Болгарія,Словаччина,Македонія і т.д)Ніхто ж не стане стверджувати,що Естонія,або Хорватія багатше України?-Ніяк,а от система розподілу інша і звідси вищій рівень життя населення.

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Якщо чесно то ніде у свіфті немає політичних партій в такому виді, в якому хочете їх бачити Ви. Це ідеалізм. Так що ні в нашій,ні в чиїй другій владі немає таких партій.В партії люди а не роботи.То їх можна запрограмувати,і вони ніколи не змінятьб програму.А люди є люди.Чи це Тимошенко,чи Ющенко,чи Левандівка,чи я-ми тільки люди.І у всіх нормальних людей є нормальні людські бажання жити краще.Але є ще й амбіції.Ви можете зараз говаорити хоч що,але якщо завтра прийде скажімо Путін і скаже:"Пане Левандівко,в мене до Вас є пропозиція-я вам даю 100мільйонів доларів,і Ви доказуєте всім, що російська мова сама краща-і Ви відкажетесь?Сумніваюся.Але якщо відкажитесь-другий варіант-вночі Вас заарештовують,і роблять пропозицію,або Вас і Вашу сім"ю знищують,або Ви кажете що російськ4а мова сама краща.Відкажетесь?Сумніваюсь.Отож а робот би відказався-бо він запрограмований.
    Так от якщо людина йде у владу,чи у партію,чи у Президенти то вона це робить з якоюсь метою.Фрейд би сказав по-своєму,а я скажу по-своєму:
    у неї є мотив-гроші,власність(знову гроші),слава(це вже не гроші)але приводить знову до грошей,ПАТРІОТИЗМ,БАЖАННЯ ЩОСЬ ЗРОБИТИ ДОБРОГО ДЛЯ СВОГО НАРОДУ-це те що кажуть нам.Я не відкидаю,що якась доля цього є теж,але це тільки ширма.Знаючи це,я ніколи,на відміну від Вас(ви ніяк ще не можете відійти від нашого минулого,де нам лапшили про соціальну справедливість і рівність)не чекаю аж занадто багато від політиків.Але я знаю,що політики є більш розумні і менш розумні якщо сказати грубше-то дурні.Розумніші прийшовши до влади,народові дають трохи більше,а дурніші народові дають зовсім мало.З загальнодержавного пирога.Так от я чогось думаю,що політик,якого я підтримую,дасть народові трохи більше ніж двоє других.Тобто поділиться-більш справедливо-якщо взагалі це можливо.А дальше будемо бачити.Не виправдає надій-буде там де другі.
    ЮВТ при владі-менше року.
    Між іншим за декілька років вперше знижуються ціни на бензин,і відчутно.

8. франц-йосип

В "старих демократіях" існує категорія людей яким необхідно себе реалізовувати в політиці,тобто там політика стала сферою діяльності людини як мистецтво,наука.
    Тому матеріальні блага можуть і переважно віддаляються на задній план їх витісняють-політичні амбіції,довести що ти вправний менджер,це не означає що західні політики-такі безкорисні бо матеріальні блага вони здобувають навіть не прагнучи до нихЄце природа влади-вона приносить славу і добробут.Але подивіться під яким контролем суспільства знаходиться політик-так особливо не розбагатієш.Тобто там інші(переважно)мотиви до роботи в політиці,особливо в вищих ешелонах влади,де надто жорсткий контроль.

9. smeet

smeet просто спілкуюсь

Коли моя дочка їхала недавно на конференцію в Румунію,то я казав:"Ти ж дивись,то бідна циганська країна,там тебе можуть обікрасти".Коли вона приїхала,то сміялась з толго що я їй казав:"Румунія,так далеко втікла від України, як Англія від Румунії".Це майже по справжньому Європейська держава.Вона була в місті Сібіу-старовинне європейське місто-столиця Трансільвіанії..То казала що там тротуари миють шампунем.Привезла купу фото.Продавці в магазинах переходять без проблем на англійську мову.От Вам і бідна Румунія.Я їздив туди років 15 назад.то там вже тоді не було тих базарів,що в нас ще є.На базарах там продавалися тільки овочі.А всі остальні товари в магазинах.
    Згоден з Вами на всі 100.Але у нас влада це нераз засіб,аби захистити своє багатство,чи свою свободу(від закону).Адже доходить до абсурду,заходить у Верховну Раду депутат Ахметов,депутат охоронець Ахметова,депутат другий охоронець Ахметова і т.д.У всьому світі бізнесмен підтримує політика,щоб той захищав у владі його інтереси,а у нас бізнесмен іде у владу сам,нераз зі шкодою для свого бізнесу,щоб також захищати свої інтереси.

10. франц-йосип

Ви ж я думаю про яку я бідність говорю зрозуміли.Бо Румунія і навіть Португалія і Іспанія-порівняно з Україною з її людськими і природніми ресурсами-бідні країни.Але вони мають справедливий розподіл національного ресурсу,ми-як я вже писавзмаємо латиноамериканську модельрозподілу ,через те у нас такий неприродньо низький рівень життя
    (Україна-має потужні природні ресурси,воготовляєкосмічні ракети,літаки,має солідні наукові школи(поки що) Так що я про іншу бідність

У Львові до совітів тротуари теж мили))))

Останнє редагування модератором: 10 лис 2008
  11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Але совітів вже 17 років немає.

12. zet

zet Дуже важлива персона

И Львов 17 лет неумытым стоит, что ли? :)
    С этим полностью согласна. Плюс к этому можно только добавить, что у нас все олигархи в сырьевом секторе или чужое здесь только собирают, поэтому нет заинтересованных по-серьезному развивать другие секторы, ориентированные на выпуск собственной продукции на базе собственных разработок...

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Мова йде про шампунь і тротуари.

14. франц-йосип

А в головах?.......Дай Боже щоб це надбання викорінилось хоч через покоління.
    А про бідну Румунію вона просто не випадала із своєї европеськості,навіть при "спецефічному" ком.диктаторі Чаушеску,там ніхто не вирощував "нового человєка"

15. франц-йосип

Напр.Індія,Мексика,Бразілія,УКраїна Росія,Туркменія і т.д....

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

В мене був приятель - гравець ватерпольної команди Динамо. Він мені казав, що Румунія - це єдина країна в світі, куди вони не хотіли їхати на змагання.
    Бідота, злидні і поліцейський терор. Тепер - це Європа з усіма наслідками.
    Чому Україна не може (не хоче) вибратися з лайна - велика загадка.
    Ментальність? В 50% населення очі косяться на північний схід? Рабська психологія? Важко відповісти...

17. франц-йосип

Румунія ж не випадала з евроспільноти,як і Болгарія,Словаччина.А Україну звідти витягли в 1917,а Західну в1939 от і все,чекаємо на нове покоління з новою ментальністю.(сподіваємось,а то може ще й виросте якійсь постсовіцький монстр)

18. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

Кожен народ достойний свого правителя! (не пам"ятаю, кто сказав)

19. levandivka

Але геніально!
    (цікаво, скільки разів зустрічаєцця на ЛФ?) [​IMG]

20. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

що саме зустрічається?

а де твій аватар? :)