Чому ми бідні..?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем рівнянин, 21 жов 2008.

1. Mariya

Mariya Well-Known Member

Добре, товаришу переформулюю запитання в доступній для нього формі.

Я питаю, чи вони притаманні ЛИШЕ українцям, а іншим людям (неукраїнцям) не притаманні.

• Подобається Подобається x 2
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

згідний з Тягнибоком...
    Українці, бережіть себе!
    А це один коментар..

• Подобається Подобається x 6
  3. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Это все уже просто банально. Преимущество, что он при власти не был.

• Подобається Подобається x 1
  4. Володимир Вишня

Володимир Вишня Well-Known Member

Яке це відношення має до теми "Чому ми бідьні".
    Вам не здається що це так само як запитати, чи є країни бідні, або бідніші за Україну. Тим самим нічого не доведете.
    Певні риси притаманні в певній мірі людям всіх національностей, в той же час кожна з цих національностей проходячи власний історичний шлях формує, окреслює певні риси. Серед них є домінуючи найбільш поширені які в загальній формі можна називати менталітетом тої чи іншої нації.

А от якщо запитати себе, чому ви поставили подібне запитання за логікою можна зробити наступний висновок переклавши так.
    Якщо в сусіда гірше, то в мене не так вже погано.
    Тим самим ви себе заспокоюєте, виправдовуваєте. От і вся граматика.
    Наскільке може бути таке мислення корисне.

5. Mariya

Mariya Well-Known Member

Come on, Вишня, ці риси притаманні всім людям, і не є вони настільки різко виражені в українців, як вам здається. причина бідності а Україні не стільки в тих рисах, як в відсутності гідної оплати за працю. На тих всіх заводах супер гігантах, власники яких мають скажені прибутки, зарплати мізерні. Про бюджетників я мовчу і не рипаюсь. Власна фірма? Так скільки кіл пекла треба пройти, щоб її зареєструвати, а потім, щоб її не збанкрутили різні там податківці, пожежники і тому подібні трутні. А наші чиновники? Тож царки, а вони не царки, вони існують для того, щоб служити мені, а не навпаки. Чим займається КРУ і прокуратура? Я більш ніж впевнена, що на тих довготривалих ремонтах доріг, не одна людина набила собі банківський рахунок. А чому наші високопосадовці їздять наддорогими державними автами і ще й використовують їх в приватних цілях? На Ланоси і Таврії їх попересаджувати. І тд, і тп.

А ті українці, які поїхали за кордон, то таки чогось і доробились. То, може, не в українцях справа?

Вам, нешановний товаришу, я також рекомендую поїхати за кордон, і подивитись як там люди живуть і працюють, а не будувати палаців на піску.

• Подобається Подобається x 3
  6. Anyuta

Anyuta Well-Known Member

ми бідні бо інші багаті!
    може ми й бідні матеріально, але багаті морально...чи то душевно!:)

• Подобається Подобається x 2
  7. illia

illia Well-Known Member

А ви помітили, що в основному використовуємо терміни "бідний", "багатий"?

8. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

перш ніж поставити мінус хочу уточнити: що ви маєте на увазі?
    бо мені аж не віриться що ви це серйозно кажете о_О

• Подобається Подобається x 4
  9. Володимир Вишня

Хочу зауважити що мову вів про вплив окремих негативних рис які домінують в нашому суспільстві.

А от зараз задумайтесь. Якщо я запитаю вас чи це правда. Ви мабудь відповісте що так. Тоді автоматично виникає запитання. Якщо працівники заробляють мізер, а власники заводів гігантів отримують шаленні прибутки і працівники це знають чому не вимагають належної оплати.
    Що їм заважає?

А що податківці, пожежники, чиновники не люди?
    Чи це особливий клас.Вони виконую свою роботу.

І як їм сумління дозволяє а йа яй!

Українці за кордоном пашуть на папу Карло аж гай шумить.
    Але наприклад українцям до китайців які живуть за кордоном їм як до Києва рачки і різниця в менталітеті. Китайці відкривать магазини, фабрики, ресторани, за експорт взагалі мовчу. А українець як вкалував власними руками так і вкалує.

Був наприклад в Мюнхені, склалось добре загальне враження про німців, культурні, дуже дисципліновані люди аж дивитися приємно, в порівняні українці набагато програють. Є чому вчитися.

10. Mariya

Mariya Well-Known Member

Вишня, ви точно в Україні живете? Бо я маю величезні сумніви щодо цього.

11. Patrick

Patrick Well-Known Member

Працюють за кордоном всі.Ті що щось хочуть мати.А ті що мають свої бізнеси працюють в 2 рази більше.Це перше.

Друге.Ви бачили чайна таун своїми очима?
    В кожному північно американському місті є.Де більший , де менший, але є. В Європі є в Амстердамі.Може ще десь , не знаю.
    Так от. Ви бачили години праці тих магазинів/ресторанів? І умови? А про оплату не чули часом, скільки вони один одному платять?
    Ні один , самий бідніший українець на таке не згодиться.

Китайців є дуже багато тут.Напевно саме більше. І говорити що вони такі , або такі - це все одно - що сказати , що всі українці мають чорне волосся.
    Є дуже багаті китайці.Переважно ті що приїхали з Гонк Конгу і там теж були багаті. То ці відкривають бізнеси , і т.д.
    А є такі що приїхали сюда з північних (бідних) провінцій Китаю і пашуть на своїх ,по 14 год/день за $5(!) /год - 7 днів на тиждень.Чим поскоріше віддати $20 тис. , які вони винні мафії за те що вона їх привезла.І живуть по 5-6 чоловік в 1бед. апартменті (2 кімнати).
    З надією поскоріше сплатити боргі на краще життя своїх дітей.
    Молоді китайці роджені тут , або які дітьми приїхали йдуть вчитися, Основні галузі - медицина , копютери.

Останнє редагування модератором: 2 лис 2008
    • Подобається Подобається x 7
  12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ментальність

Це клас специфічний, називається хабарники.Вони абсолютно нічого не роблять, а за папірці хочуть великі гроші.До них відносяться і санстанція.Декілька років назад мій знайомий був в Києві на прийомі в замміністра по причині відкриття СП.Це СП дало б роботу тисячі УКраїнців.А замміністра сказав:"Мій підпис коштує 100 000 доларів".

Яка різниця на кого пахати на Карла чи на Ріната-головне щоб добре платив,а якої національності папа мені все рівно.

Треба було подивитись на тих же українців у Мюнхені "культурні, дуже дисципліновані люди аж дивитися приємно".

Останнє редагування: 1 лис 2008
    • Подобається Подобається x 3
  13. Doc.

Doc. Well-Known Member

Рівнянин(е), Козьма Прудков говорив про щастя, а не про бідність...
    Не всі бідні.., себе таким не вважаю, хоча знаю є значно багатші, також знаю
    тих у кого є менше, але вони також не бідні.. :scratch_one-s_head:
    На мою думку українцям потрібно перестати рахувати чужі гроші і почати рахувати свої. :)

14. Володимир Вишня

Звідки у вас ці сумніви раптом з"явилися.

Для того щоб мати власний бізнес треба вміти працювати насамперед головою, серед українців таких не багато. В мене є пара знайомих які в Україні мали свій бізнес хто робив мебель, хто хлібопекарськи вироби в кінці погоріли от і подалися на заробітки як звичайні робітники.Так один спочатку думав працювати з рік а потім до дому.З одного року вийшло три, заробив не погану копійку потім поїхав до дому. Вже через два місяці як в Україні телефонує до друзів що за кордоном, ой нема чого робити в нас вдома, скоро знов приїду. От і виходить що за кордоном ліпше працювати простим робітником вісім годин в день, заробляючи не погані гроші чим мати власний бізнес в Україні і парити голову вісімнадцять годин в день. Це стосується малого, середнього бізнесу.
    Не кожен психічно витримує. Переважно зароблені гроші витрачаються на придбання помешкання, автомобіля, й т.д.. Через певний час залишається лиш дірка від бублика, і знов на заробітки.

Бачив, наприклад в Італії, був в Неаполі, Римі, Флоренції.
    Розклади відкриття, обіду, закриття нічим не відрізняються.
    Такі заклади наприклад як магазин, ресторан не можуть працювати нелегально тому заробітна плата така яка повинна бути.
    Що звичайно не скажиш про деякі фабрики, серед яких є які не сплачують податки та використовують китайців нелегалів.
    Щоб нелегально потрапити до Італії наскільки знаю коштувло десять тисяч доларів, хто не мав таких грошей повинен відпрацьовувати декілька років. Потім вільна людина, але на цьому пригоди не закінчуються адже нелегал залишається нелегалом і в любу хвилину можуть затримати й депортувати на рідну неньку. А знаєте який самий найтрашніший сон нелегала? Це коли спиш і тобі сниться що ти в дома.

Вони "клас нелегалів" в минулому отримавши документи, встають на ноги.
    Їхні сімї обьєднюють капітал відкривають власний бізнес, рідше інтигруються. Їхня сила в їхній згуртованості, єдності, взаємопідтримці.

Ваша проблема в тому що ви все ділете на біле і чорне.
    В той час коли я звертаю увагу на певні домінантні риси тої чи іншої нації.
    Одним словом "наший вашого не розуміє".

Китаєць паше й дивиться в майбутнє.
    Українець пьє й згадує вчорашнє.

Це не стосується всіх, але добру половину.

Останнє редагування: 2 лис 2008
  15. Patrick

Пане Вишня.
    Не хочу вдаватися в ці пусті дискусії.
    Єдине що скажу , що наші українці нічим негативним дуже не відрізняються від інших націй.
    Всі нації інтригують , завидують між собою , як i також згуртовуються та підтримують один другого.І українці не є виключення.
    А зі сторони - українські Церкви , Пластові/СУМівські оселі , різні там УКК, КУК , ЛУКЖ і інші осередки виглядають дуже переконливо.
    Мені колись одна дівчина росіянка казала :"...вот вам украинцам хорошо , вьі вот какиe дружньіе и вас много здесь..."
    На що я просто промовчав.

P.S.Що до нелегалів , незнаю як в Європі , а в Канаді якщо людина прожила 12+ років в цій державі (без паперів ) то вона може претендувати на амністію по легалізації.Звичайно якщо вона не має за собою ніякого криміналу , навіть найменшого.

Останнє редагування: 2 лис 2008
    • Подобається Подобається x 6
  16. coolzak

coolzak Well-Known Member

можу додати що в Канаді тіж українці менше пють ,роблять багато, запинають пасок в автомобілі і не смітять-бо тут всі так роблять.оточення формує поведінку.Що до власного бізнесу то це в Україні власник ресторану наймає процівників а сам рішає "питання" а тут він паше як бджілка на касі чи при стойці а власник пекарні як правило місить тісто з всіма а не пробиває потрібне рішення з інспектором пожежної охорони.Те чим займається дрібний бізнес в Україні і на Заході це дві різні речі

Можу ще додати що на Заході(П.Америка)не западло робити руками-добрий професіонал в електриці .сантехніці чи штукатурці така сама поважана людина як інші професії і коли школяр каже що він хоче бути зварщиком ніхто не крутить пальцем що здурів . Коли цим літом мене у Львові трафило на місцевих майстрів і я зробив ремонт в хаті майже весь сам то українські товариші щиро дивувались-ти ж з Канади приїхав-найми .чому робиш сам.не положено -

Останнє редагування модератором: 2 лис 2008
    • Подобається Подобається x 8
  17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та просто у нас в моді професія нічого не робити і за це діставати гроші.Пригрітися в якомусь офісі коло комп"ютера,вдавати що сильно зайнятий за переміщенням карт у косинці,і ще встигати на трьох форумах бути своїм, а потім жалітися,яка в нас мала зарплатня,і які погані (депутати,влада ,всі політичні партії і т.д.).

• Подобається Подобається x 7
  18. Patrick

Ви певно памятаєте старе кафе - пекарню "Фючер" на Раннемід , або на Квін стріт.
    То Борис Жизнєвский дуже часто на касі стояв , або хліб різав. І пару разів його з мапою(шваброю) в руках бачив , бо комусь кава розлилася.
    І нічого , власнику корона з голови не впала.І членом палати Федерального Парламенту в Оттаві став від Ліберальної партії.

• Подобається Подобається x 5
  19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Розумію, що справжній рибалка рибне місце не розсекретить.
    Зараз надто багато людей в агітацїї годуються, замість діла пургу женуть, горлопанять цілий день, агітки продукують, які одразу в смітник викидаються.
    А грошики на агітацію ж з бюджету собі компенсують. Нема на соціалку грошей...

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Шановний пане Левандівко.Я вже писав,що по професії я лікар.Тепер щодо заробітків з агітації.Дай бог щоб всі гроші,які я заробив на агітації до копійки перейшли на Ваш особистий рахунок.Мені не шкода з них ні копійки.Все що я пишу,я пишу бо я так думаю-буду думати інакше-напишу побачите.Якщо Юля поміняє принципи і буде діяти так як мені не подобається повірте я буду її критикувати не менше ніж Януковича ,Ющенка чи Балогу.До речі про Балогу-йому віддам належне-Мукачево повністю поміняло свій образ,всі будинки обновилися,йдеш центром-як в Швейцарії,тепер повністю міняють всю бруківку-на тротуарах-Львівською бруківкою-озоновською-вона не з дешевих.Тобто місто відчуло високу посаду Балоги.Тут я його похвалю. А Пинзеник на своїй малій історичній Батьківщині нічого не зробив.Як і Ющенко.Недавно показували той банк в якому робив Ющенко до Києва-у дворі болто і в туалет працівники банку скачуть по каміннях.Кучма своє село зробив красивим.Не знаю як Хоружівка?

а де твій аватар? :)