Чому ми бідні..?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем рівнянин, 21 жов 2008.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Маруся-мама, забрала я плюсик, бо ви таки злукавили коли написали про мінімальні зарплати як про середні
    і холодильник коштує як в нас виявляється (тільки нагадаю з/п не такі самі)
    я й сама пам*ятаю що ви якось писали про свої доходи в 55 000 на рік, як про одні з нищих доходів середнього класу і про 2000 няні
    якби ви всю з/п віддавали няні, то нащо було би працювати?

smeet, Добробут у Львові, я забула, що ви з Києва :)

в нас тисячі безпритульних дітей, за офіц статистикою більше 130 000
    а в сша?

я не можу погодитись з тим, що в нас нема бідних, а якщо є то тільки ліниві
    так що вибачайте :pardon:
    п.с. але дякую за спробу :)

2. Виходячи з цього, велика пенсія буде якщо буде враховуватися пенсійний стаж, працювати всі будуть легально та роботодавці будуть переказувати державі гроші (ті ж 800 карбованців). Отже, мабуть є зиск з цього "тиску"? Мабуть варто все ж таки жити по закону, яким би він не був?

3. Гелена

а якщо тоді з/п будуть ще нижчі?

4. volk

volk Well-Known Member

"Чому ми бідні..?"
    о_Оо_Оо_О

Це хто? У Львові щось бідних не спостерігаю.

5. Гелена

прогуглила:
    про професії і з/п в США
    "Что касается уровня зарплаты, по данным Министерства труда США, американцы, работающие в сфере бухгалтерии и финансов, зарабатывают $23,3 - $109,8 тыс. в год. Специалисты в области рекламы и маркетинга - $23 - $97 тыс., специалисты по искусству и дизайну - $23 - $97 тыс., бизнесмены - $20 - $100 тыс., компьютерщики - $15 - $85 тыс., строители - $15 - $90 тыс., повара - $15 - $38 тыс., сотрудники архитектурных компаний - $17,5 - $100 тыс. В сфере образования зарплаты колеблются в промежутке от $19,5 до $45 тыс. Инженеры зарабатывают $23 - $100 тыс. Офисные работники - $15- $40,6 тыс. Работники транспортной индустрии - $25 - $80 тыс. Сотрудники индустрии туризма - $23 - $81 тыс. Сотрудники промышленных предприятий - $20- $40 тыс.

Некоторые профессии зачастую связаны с риском для жизни. Среди наиболее рискованных -: профессия лесоруба (при этом средняя зарплата лесоруба невелика и составляет $29,73 тыс. в год), пилота и инженера гражданской авиации (средняя зарплата $129.25 тыс.), моряка рыболовного флота (зарплата - $24,1 тыс.), мусорщика (зарплата - $25,76 тыс.), водителя грузовика (средняя зарплата - $33,52 тыс.) и таксиста (зарплата - $19,57 тыс.).

Следует отметить, что данный рейтинг является условным, так как при его составлении не учитывались различия в уровне квалификации, образования, положения фирмы и другие критерии."

"Средняя зарплата в США составляет 36 764 доллара, или 28 499 евро, в год."

ще про з/п

6. Agaton

Agaton Well-Known Member

В принципі нічого у тому особливого...
    У Польщі ота дискусія про зменшення коштів праци триває вже майже 15 років.

Приклад з заробіткою 2950 злотих (так зване брутто).
    Це є зараз більше-менше пересічна заробітка.
    Працівник дістає «на руку» з того: 2100,45 злотих

тобто
    2950 зл. – 404,45 (страховання пенсийне ітд) -229,10(страховання мед.) -216(податок)
    Різниця сягає 850 зл.

Роботодавець платить державі оті 850 зл., та і ще «свої» 420, разом 1270 зл.
    У результаті маємо обтяження коштів праці біля 43%

А як це є у світі...

Тільки накінець питання чи ключове– на що точно ті гроші їдуть у окремой держави...?

Нічиє гроші ані майно не є безпечні, покі триває засідання парламенту ... :dntknw:
    Fryderyk Bastiat

Останнє редагування: 29 жов 2008
    • Подобається Подобається x 3
  7. Якщо кожен буде платити налоги, тоді з.п. будуть такі, які вони повинні бути. Тоді тільки запрацюють соціальні програми, тоді ми будемо мати справний транспорт, клініки тощо. Тоді наші діти будуть мати змогу лікуватися як потрібно, а наші старі будуть мати потужніший захист. (Боюся наші старі до цього не доживуть...)

8. левиця

левиця Well-Known Member

А ми до цього доживем? Які податки, про що Ви говорите?
    Все починається в житті з малого. Отож зі школи (бо в садку зарано) треба вчити все: українську мову, любов до батьківщини, економіку....

9. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Я би навіть сказав так: "А внуки наші коли-небудь до цього взагалі доживуть?"

• Подобається Подобається x 1
  10. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

За інформацією газети «Україна молода» (№103 за 12.06.2007), в Україні нетипова структура смертності - третину від померлих становлять люди допенсійного віку. В нашій країні більш як 40 відсотків юнаків 16-18-річного віку не мають шансів дожити до 60-річного віку. Непокоїть і той факт, що за останні 15 років населення України скоротилося більш як на 5 мільйонів. За цей час народжуваність зменшилася на 40 відсотків, а смертність збільшилася на 30 відсотків. Невпинно зростає смертність серед населення працездатного віку - протягом 2000-2005 років смертність чоловіків у працездатному віці виросла на 12,2 відсотка, серед жінок - на 9 відсотків.

За інформацією видання, при загальній тривалості життя 67,5 року (61,7 - для чоловіків та 73,4 - для жінок) тривалість здорового життя в Україні становить 55 років для чоловіків.

Так, що для чоловічого населення України напевне пенсію можна відмінити!о_О

Перефразуючи класика:

" ...Не каждый мужик на Украине дотянет до пенсионного возраста!
    А если и дотянет... то не долго там протянет!..":cry:

• Подобається Подобається x 3
  11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А ви в їдальні чи передпокою шафів не ставите? А шафа на телевізор коштує 100 дольців?
    А про те що люди купують меблі за неймовірну суму мені не кажіть. Мій дуже добрий знайомий купував диван за 3000 лише тому що він був з Швеції чи то з Європи.
    А про walk-in closet. Прошу дуже. Хтось його таки мусить зробити. Можна і компанію замовити, ось так наприклад все обладнати. А чому ні, що я нелюд?
    http://www.easyclosets.com/showroomDetail.aspx?g=23

Та як про які. Про самі звичайнісінькі - американські.

В мене холодильник GE він коштує $2699.97, якщо бути докладними в ціні:
    Це не для понту а для того аби хата виглядала і мала ціну щоб потім можна було її вигідно продати. Бо в хаті всі речі в кухні мають бути одної фірми і краще якщо вони будуть мати металічний вигляд.
    Наші пралька з сушкою коштували по півтори кожна. Для чого? Не для понтів а для того аби воно не жерло багато електрики і можна було випрати велику кількість лахів на родину з 8-ми чоловік. Ми перемо для мене і чоловіка, дітей, мамі, татові і бабці. І все робиться за один день - суботу. Тому і машинку відповідно треба велику, а велика і коштує відповідно і пішло поїхало.

• Подобається Подобається x 1
  12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А ви в Кози запитайте для чого вона працює.

Я працюю бо мій чоловік не заробить на мене і на мою сім*ю, а я хочу аби діти жили в нормальних умовах і ходили в добру школу. Зараз я маю великі видатки і вважаю себе бідною в фінансовому плані, хоча духовно я дуже багата. (я не жаліюсь...я таку дорогу вибрала і таким шляхом йду)
    Моя зарплата ніби непогана, але після того як я заплачу $2350 за школу і садочок а тоді ще віддам гроші на морґедж (позика за хату) то мені навіть на крихту хліба не залишається. Нам он наприклад дуже вигідно аби мій чоловік працював лишень на пів ставки, бо тоді він зможе приділяти увагу нашим дітям і хаті.

А на холодильник, шафу чи диван у мене нема грошей. Зате у мого чоловіка є шарм і він нам може від міліонерів меблі принести. А ми люди прості і як кажуть one man's garbage is another man's gold!:p

• Подобається Подобається x 5
  13. Анатом

Анатом New Member

Уявіть себе на місці роботодавця, при працюючих 800*10=8000 він віддає з своєї кишені. Зарплати він виплатить 2000*10+800*10=28000. і чи не буде краще йому краще неофіційно заплатити працівнику 2100, і в результаті в місяць виплатити 2100*10=21000 і зекономити 28000-21000=7000 гривень і використати їх в своїх потребах? Тиск породжує ухиляння від цього ж таки тиску.
    А Взагалі я підтримую недержавне пенсійне страхування, при якому роботодавцеві не потрібно сплачувати податків з зарплати, а людина сама собі напротязі життя забезпечує рівень пенсійних виплат

14. illia

illia Well-Known Member

Станом на 1 січня 2008 р.:
    прожитковий мінімум - 592 грн.
    мінімальна зарплата - 515 грн.
    Закон України „Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України” від 31.12.2007 року №247

15. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

і багато людей працюють за таку зарплату?...

16. Оля

Оля Старожилка форуму

Ставлю. :) І не тільки шафу. Як я вже писала, зараз я вже живу в 5-й хаті по рахунку. Навчилася в американців, як цигани, переїжджати з місця на місце, з хати до хати.:) Ну і хата, витікаючи з цих переїздів, щоразу була новіша, більша і дорожча. То завжди від продажу попередньої хати лишалися кошти, щоби вкласти більше в нову хату і докупити якісь нові меблі. ;) А до останньої взагалі взяла і купила все новеньке. Викинула 10 тис, але ж то вже на роки, бо меблі добротні. Але ж то з грошей за попередню хату. Нащо би мені було брати в кредит, якби не було грошей.

Певно, що мусить. Певно той, що будував хату і зробив. Бо я не перший покупець тої хати. З купою полиць. Я би так навіть не придумала. І так було в попередній моїх хаті - все було готове. А мій брат, як брав нову хату, то поставив будівельникові умови, що він хоче то, і то, і ще й то. І той все зробив без додаткової оплати. Хоча Ви праві. Як хтось хоче щось собі нове наворочувати, то робить сам, або наймає. І платить додатково. Але ж тут мова про пересічних громадян і про середні умови, а не про різні захцянки. Бо хтіти можна різних апгрейдів і на мільйони! ;)

Марусю, то Ви - крута кобіта, як купуєте такі дорогі аплаєнси. :) Бо я з першої хати купувала нові пральки, нового холодильника. І всі лишала в тих хатах, як продавала. Але з першої хати побачила, що то нищиться, як є малі діти. Мені діти то ручку відірвали ( до речі, з того найдорожчого холодильника, бо такі вони оті дорогі речі міцні:) ), то подрапали холодильника. Мама кричала, що "ті твої знищенники все знищать, а ти так, купуй щоразу все дорожче і дорожче!" То я дала собі на спокій і купувала щоразу нове, але не по захмарних цінах, щоби дітей не тлумити і не інспектувти щодня, чи чого не поломили. От щоби нове, чисте і пристойне в хаті було. Хоча може у Вас інакше. Може Ваші діти дуже акуратні і все в хаті стоїть, як нове? ;) В мене того не було. Мої четверо футболістів, поки повиростали, то багато всього понищили.
    І ще знаєте, за ті 13 років переїздів навіть недорога техніка вдосконалилася, що було би мені дуже образливо, що я за першим разом викинула великі гроші, а хочеться ж чогось новішого, модернішого. Або що, щоразу викидай по 5-6 тис на нову техніку і лишай людям?
    Та і взагалі, гляну я на теперішніх новоприїжджих з України, то взагалі! Такі захцянки, що, мама рідна! За рік-два перебування в Америці і хати по пів мільйона, і меблі і побутова техніка в хаті сама найдорожча, що є в магазині, і машини по 50-80 тис. І то при тому, що працюють на будовах чоловіки, а жінки хати прибирають. А тепер -раз - роботи не стало, а за ту всю розкіш треба платити, або банкам здавати, бо то все в кредит. От тут і корінь - чого ми бідні? Бідні, бо дуже гальопово хочемо "з грязі - в князі!" Бо так звикли, щоби в нас не було гірше, як в людей. А основи нема. Грянула фінансова криза, а ми -в депресію. А може було перше свої сили розрахувати перед тим, як круто підніматися? ;)

• Подобається Подобається x 4
  17. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Чоботи, хати, холодильники, криза, шмиза... Ви про що дискутуєте вже 10 сторінок, люди?!

А я от в монастир піду. Францисканський.

• Подобається Подобається x 5
  18. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Якщо в жіночий, я також!:)

• Подобається Подобається x 4
  19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Все правильно. Для того хата і продається аби можна було заробити на наступну і щей використати якісь кошти для себе, аби вложити в нову посілість.

Правда ваша. Тілько часами в Україні пересічні громадяни хочуть захцянок як в міліонерів і не заспокоюються поки не будуть мати онто найкраще.
    А я свою шафу дала на поталу чоловікові. Він ітак без роботи сидить і дуже любить дошки збивати. То я зробила дизайн більше менше де що буде стояти а йому дошку, молоток і цвяхи в руки - нехай працює. :mocking::mocking:

Та не дуже крута але брала на виплату і зразу виплатила. Обмежую себе в чомусь іншому аби виплатити те що необхідне. А холодильник попередні власники лишили :pardon:

І я про це саме. Мій Андрій мені не дозволяє жити в кредит, за що я йому дуже вдячна. Ми навчились використовувати наші зарплати найкраще до наших можливостей. І дякувати Богу, ще ніхто не був голодний а навіть і навпаки, і всі вбрані і обуті.
    А єдина захцянка якої не можу позбутись то поїздка в Європу. Жевріє моя надія.:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 2
  20. Звичайно. Йому ще вигідніше зовсім не платити працівникові. Розумієте про що я говорю?
    Тиск налогами - це тиск необхідний. А ухиляння було, є і буде. Не дарма в Штатах це найбільший злочин.
    Чесно кажучи, я не зовсім розумію механізм. Але, в принципі, теж підтримую. Та все одно гадаю, що зараз ми повинні жити за тими законами, що є. Іншого виходу немає взагалі.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)