Про що і кажу. Твереза людина тримає себе в рамках щоби не переступити межу. А алкоголь знімає гальма і, як то кажуть, п"яному море по коліна. Але в той самий час звичайна калюжа буває по шию.
Лев Толстой "Для чего люди одурманиваются?" "...Не во вкусе, не в удовольствии, не в развлечении, не в веселье лежит причина всемирного распространения гашиша, опиума, вина, табака, а только в потребности скрыть от себя указания совести. Иду я раз по улице и, проходя мимо разговаривающих извозчиков, слышу, один говорит другому: “Известное дело — тверезому совестно!” Трезвому совестно то, что не совестно пьяному. Этими словами высказана существенная основная причина, по которой люди прибегают к одурманивающим веществам. Люди прибегают к ним или для того, чтобы не было совестно после того, как сделан поступок, противный совести, или для того, чтобы вперед привести себя в состояние, в котором можно сделать поступок, противный совести, но к которому влечет человека его животная природа. Трезвому совестно ехать к непотребным женщинам, совестно украсть, совестно убить. Пьяному ничего этого не совестно, и потому, если человек хочет сделать поступок, который совесть воспрещает ему, он одурманивается..."
Ага, а потім наступного дня роблять вигляд, що "я не я, і хата не моя". Знаємо, плавали. Головне не йняти віри словам/вчинкам п"яної людини.
але це можна зробити і без алкоголю, просто почуття гумору, кмітливість, та з алкоголем воно якось лекше зігдний.
Звичайно! Це я до того, що у всьому має бути міра. І чи вживати, і для чого вживати чи скільки , то вже особиста справа кожного. Я наприклад, не є прихильник алкоголю, але і не відмовляюся при застіллі від бокала червоного вина, або, що пропонують господарі.
Я також не є ані прихильником алкоголю, ані категоричним противником. Можу тривалий час обходитися без нього і не виникає найменшого бажання його вживати. Але в хорошому товаристві не відмовляюся трохи випити. Можу випити коли більше, коли менше, але при цьому моя поведінка не відрізняється від поведінки в тверезому стані.
Я з того покоління, котре мало перший випусний після 10го класі, а останній у інституті. Дивно, що саме це покоління запровадило для своїх дітей щорічні випускні. Я думаю, що всі забутись хочуть, хочуть свята, навіть не так - відключитись від гризот. А в Україні це найдоступніший спосіб.
Традиції і КУЛЬТУРА вживання алкогольних напоїв налічує багато тисячоліть. За цей час людство не деградувало і не вимерло. Крім того, треба провести чітку грань між АЛКОГОЛЕМ як таким, і алкогольними напоями.Чистий алкоголь (спирт) і розведений до 40% реально вживається лише останнім часом (відносно історії людства). Та навіть міцні напої ніколи не вживалися заради самого вживання - то вже дійсно хвороба.А як ліки... Дійсно. Зняти стрес, напруження. Передозування вже залежить від КУЛЬТУРИ самої людини. Можна, дійсно, і взагалі не вживати. Як, наприклад, мій зять. Йому просто не подобається наявність у напою "градусів". Мені подобається коньяк, темне пиво і я не пам"ятаю (не тому, що відключився) коли останній раз був П"яний. А злочини "по пьяне" у більшості своїй зкоюються на побутовому рівні. Професійні злочинці ніколи не вживають перед "роботою". Є народи, у яких вітсутне саме поняття "алкогольний напій" - було неможливе його виникнення..Їм його нав"язували, щоб знищити. І нав"язували саме найміцніші...
Не повєрю, що ви Миху, не знаєте? нє сомнівайтесь... І я кажу що відрізняється, та будь-яка людина відрізняється.
terRen, мы просрали встечу. Искренне жаль. Я хотел Тебя увидеть. Теперь не знаю, когда во Львове буду.