Чому люди вірять в те, в що вірять?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Svjato, 14 тра 2011.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Теоретично - ні.

2. Andr

Andr Well-Known Member

Ага, і слово "вербальний" - теж звідси :haha:
    Звідси теж пішло і англійське verb :)))
    а Ісус Христос - українець

А ваш нік о_О:
    v-22 буква в англійському алфавіті, о-16-а. 22+16+22=66 - усього аж чотири 6 підрядо_О

3. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

багато хто в це вірить... от Ганця Герман у таке вірила :) Казала, що в Західній Україні так усіх виховують :) І ви знаєте, багато хто вірить її словам! хоча не вірить в українськість Христа... парадокс, правда?!:)

• Подобається Подобається x 2
  4. vov66

vov66 Well-Known Member

• Подобається Подобається x 4
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

До речі вигледів недавно цікавий екземпляр для перевірки.

Прийшло воно недавно, і невідомо хто це.

• Подобається Подобається x 5
  7. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Віра - визнання чого-небудь істинним без попередньої фактичної чи логічної перевірки. (вікіпедія).
    Люди вірять, бо в них є мозок. Імхо, це біологічний процес пов"язаний виключно з мозковою активністю. (наврядчи одноклітинні істоти типу амеб та інфузорій туфельок в щось вірять:) ). Це як, чому істоти, в яких є ноги - ходять? Насправді відповідь проста, бо є ноги, тому і ходять. Наявність першого обумовлює певні дії. так само і мозок з вірою. Наврядчи існує істота, в якої є мозок, але вона опирається тільки на логічні та фактичні дані.
    Люди вірять іноді у протилежні речі, бо хоч в них і є мозок, але вони ним рідко користуються. Це як м"язи. Перефразую аналогічно цитоване питанняе: чому люди, маючи м"язи користуються купою тех. засобів та рідко займаються спортом? (Відповідь проста, бо лінь. Лінь напрягать м"язи та лінь напрягать мозок, щоб дійти до істини. Набагато легше вірить у протилежне і думать, шо воно так і є)
    Як формується віра? - Фундаментом віри є егоїзм. Людина думає, що вона на стільки абсолютно все зна, що їй ніяких логічних чи фактичних перевірок не треба. А якщо інші люди кажуть, що насправді ти віриш в х-ню і все абсолютно не так, то людина починає вірити у протилежні речі і шукати спільників, бо визнать, що ти помилявся, через те, що лінивий і нічого не робив для своїх висновків, дуже важко, так як заважає той же егоїзм та егоцентризм.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чому ж? Є. Візьмемо на виведену комунізмом "штучну людину".
    Особа має мозок але ним не користується. Опирається тільки на дні получки та авансу. Прояв ініціативи був "наказуем" тому її не було. Нею майже ніхто не користувався. Віра була в те, чого не існувало - в лєніна.
    Питання до вас відкривається наступне - я описав людину, яка опиралася лише логічні і фактичні дані. Чому так? Чому людина не думала?

Здається вичитав вашу відповідь -

Гарно сказано. Попереднє питання знято! :)

Вкрай цікаві думки. Висновок - людина ліниться перевіряти факти, тому збільшує довіру до джерела інформації, щоб самому не напуружуватися...
    Пошук спільників для спільної віри в брехню - це теж дуже цікаво, бо правда!

До речі щойно мав дискусію що до слова лінь. Мій опонент вірив, що це єдине українське слово. Гугля щастя не дав що до слова "лень", проте допоміг із словом похідним - ледачий :)
    Отже людина іноді вірить в щось неправдиве, бо ледарює і не хоче шукати альтернативних джерел інфомації..., що дає підстави внести корекцію до формули або хоча б розглянути вплив ледарства на віру. :)
    Дякую DerianFox!

---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ----------

Вичитав класну фразу:

Заповненість невідомого? Чи таки наявність достовірних джерел інформації що дискредитували джерело, яке постійно насаджується?

• Подобається Подобається x 1
  9. DerianFox

Взагалі багато причин є, чому люди вірять в шось неправдиве. Наприклад, бо сказав "авторитет" (типу мені сказав Вася, а Вася для мене авторитет, хоч і закінчив 9 класів і його вигнали з інституту...)
    Або ця думка проскочила в ЗМІ чи ще десь і дуже сподобалась. Просто сподобалась на стільки, що я повірив в це, бо це схоже на правду. Хоча і доказів не має.
    Або є якийсь збіг обставин з власним досвідом. По тєліку сказали, що хтось помер від прокляття насланого на мобільний телефон, а в мене також є мобіла і болить голова (і не важно, що я вчора ломом по голові себе ударив)...І виникає віра в те, що моя мобілка теж проклята.
    Вбиті в голову забобони, які люди приймають як аксіому, теж сприяють вірі. Якщо розсипана сіль - це до сварки, то чому ж розбите люстерко не може бути сімома роками нещастя? Одне сприймаєш як аксіому, а інше вже на фундаменті неправильних тверджень самі ростуть.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Забобони! Яскравий приклад, як достовірне джерело ділиться недостовірними даними. Це я теж у формулі врахував, хоч і не усвідомлював. :)

Хоч ні. Слід ввести ще показник самої інформації та її знак. але це одниниця.:scratch_one-s_head:

11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Це все було про довіру у достовірність інформації.
    Між термінами "довіра" і "віра" є суттєва різниця. Вірити можна у щось (у вищу справедливість, добро, Бога, диявола, біонергетику, наявність душі, віщі сни, у себе - бездоказово, алогічно), а довіряти/не довіряти - людині як такій, теорії як такій, релігії як такій, свідченням як таким і т.і.

12. DerianFox

наврядчи формула віри є лінійною. Якщо така формула і є, то там повинні бути логарифми та інтеграли, бо не все так просто :)

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Нехай буде впевненість. ;)

А це і є інтеграл. :)

14. DerianFox

так спереду ж знак суми стоїть о_О

15. ovod

ovod Well-Known Member

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Інтеграл і є сумою ітерацій. :)

17. voiceoftruth

voiceoftruth миється в бані

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Точно.
    Але...
    http://www.youtube.com/watch?v=osc-ZYOIAIY

19. vseprav

vseprav Well-Known Member

коли в шось віриш то набагато легше жити

20. ovod

ovod Well-Known Member

швидше коли є стимул, якись сенс життя...

а де твій аватар? :)