Чому якщо християнське, то конче банальне?

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 12 січ 2008.

1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Чому якщо християнське, то конче банальне?

ніколи...зара скажете що я не українець

Додано через 1 хвилину
    но шото язическоє в етом єсть

2. SatYr

SatYr Well-Known Member

Нещодавно христили мого плимінника, спершу сестра хтіла аби я був хресним, але я не хрещений тож - як фанера. Але ближче до суті.
    Коли христили малого священик сказав, а знаєте чому крижма є білою, а не у національних кольорах чи вишивці - це показує його ЧИСТІСТЬ перед (християнським) богом.
    А ви почитайте українські народні казки, я сам нещодавно сів і почитав то взагалі був здивований їх мудрістю. Це як в універі, спершу читали щось нічого не розумієш але згодом починаєш в те вникати. Так і з казками чи піснями у дитинстві. Частина моралі,що в них закладена, може проявлятися.

• Подобається Подобається x 1
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я говорила про щось зовсім інше. Це не є тема про українську культуру чи про асиміляцію чи інші речі, які християнства не стосуються.
    По темі взагалі лише Маюнка відповіла.

4. SatYr

SatYr Well-Known Member

Незнаю чи то по формату даної гілки, але наприклад фільм "Царство небесне"

5. Liliyah Romanova

Не знаю, не бачила.

6. SatYr

SatYr Well-Known Member

7. Liliyah Romanova

Я можу помилятися, але із моїх спостережень, таке лише в українців та росіян є. У поляків чи інших західних слов'ян такого не бачила.
    Звідки ота показова псевдопобожність? Нащо вона? Що вони хочуьб нею показати?
    Як думаєш, з чого воно береться?
    А ще мене дуже нервує те, як протестанти вживають слова Господь і Бог. Кличний для них не існує. Ні в українській, ні в російській, при тому, що в обох мовах прийнято вживати "Господи" і "Боже". І коли чую оте їхнє "почуй мене, Господь, прийми молитву мою, мій Бог", то той Бог із їхніх вуст видається мені не живим Богом, якого проповідують, а якимось мертвим ідолом.

8. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

не знаю. можливо, намагаються показати, що знають Бога дійсно близько. а в такий спосіб - бо інакше не вміють...
    справа в тому, що це частинка принципу "а що люди скажуть"? не важливо наскільки в серці ти чистий, головне, щоб таке враження створювалось у оточуючих.

я завжди думала, що стосунки з Богом - найінтимніші, які тільки можуть бути в людини. афішувати їх не варто.тим паче коли їх афішують не від того, що так в серці хочеться донести часточку вогню та світла іншим людям, а просто, щоб бачили - *от який я, "поняли"?*

цікаво. раніше не помічала. але створив нас Бог за Своєю подобою, отже Він - особистість. тому звертатися до Нього в кличному для мене цілком природньо...

• Подобається Подобається x 3
  9. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Фільм псевдоісторичний хоча дуже мені сподобався.

Моїм прикладом нормального, ІМХО християнського фільму-комедії є "Еван Всемогутній" - надзвичайно здивувався, Керрі ховається з соїм персонажем Брюсом - то було розважальне кіно. "Еван" надиву повчальний і добрий фільм (Голівуд виявляється вміє ще дивувати :) )

10. Liliyah Romanova

Може, не прислухалися. Мені то важко було не помітити.
    Тобто типово українське...

Додано через 3 хвилини
    Це той про потоп? Якщо так, то мені теж сподобався.

А от фільм "10" цілковито антихристиянський. Нікому би не рекомендувала. Трата часу і похабщина.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, згоден. Це просто спосіб вираження свята, традиція і не більше...

12. D.M.

D.M. Well-Known Member

Знову вийде дещо офтопно, але наведу лінк з думками, деякі з яких (конкретніше - пункт 2) заперечують щойно процитовані настрої:

http://www.politlife.org.ua/forum/viewtopic.php?t=2089

Додано через 14 хвилин
    Гаразд, тепер по темі. Багато хто дуже боїться будь-яких приколів з приводу речей, які вважає святими. А чому? Я можу пояснити це лише страхом побачити хибність цих речей, який у свою чергу породжується невпевненістю у своїх переконаннях укупі з небажанням їх міняти.

Додано через 16 хвилин
    P.S.

Це, очевидно, стосується першої частини допису.

13. Liliyah Romanova

Так. Бо це ваша справа, що ви вживаєте, а що ні. Позиція (з точки зору мови) помилкова, тому пропагувати її не варто. Якщо ви не знаєте, як має звучати, не значить, що вживати не треба.

Я говорила про таке невживання як про тотальну рису протестантів та їхніх україномовних та російськомовних матеріялів.

14. D.M.

D.M. Well-Known Member

Це можна трактувати як протестантський діалект.

15. Liliyah Romanova

Або їхню ігноранцію мови, чи бажання американізувати українську.
    У будь-якому разі, явище негативне.

16. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Я не дуже люблю заїжджих проповідників по 1 ніколи не відомо ЩО вони проповідують. Інколи щось є схоже на християнство, але вже дуже воно особистісне, по 2 не розумію тих відвідин, ніби ми не маємо 1000-літню історію християнства, не маємо своєї церкви, чи люди не уміють читати (біблію). Я б зрозуміла таких проповідників, які їдуть до мусульман, індусів, зулусів...А так...Ніколи не ходжу на такі проповіді, бо не маю потреби. ;)

17. Liliyah Romanova

Наш парох постійно запрошував до церкви то о.Бориса, то Дацка, то о. Блязу з Польщі. І взагалі багатьох отців. Це завжди було цікаво і парохіянам, і самому пароху. Почути проповідь мудрої людини завжди цікаво й корисно. Апостоли проповідували не лише невіруючим, а й своїм братам та сестрам у вірі. Тому я, в принципі, за такі речі. Можливість почути думку, якої раніше не чули, або чули з іншого боку, завжди є добрим способом для пережиття чогось позитивного, для відкриття чогось важливого.
    Проповідники з-за кордону приїжджають переважно до протестантських церков. Але й до наших теж, тільки радше до УКУ. І проповідувати треба саме християнам, бо життя християнина то не є статика, а навпаки, воно має бути динамічне у своєму шляху до Бога. А досвід християнина не залежить від його історичої спадщини, а від його життя у вірі.

• Подобається Подобається x 3
  18. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Я згідна з вами, якщо це проповідник від церкви,
    а не невідомий, що проповідує сам від себе.

19. Liliyah Romanova

А хіба є невідомі? Я щось не зовсім розумію, що ви маєте на увазі.

20. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ну, так уже прям категорично. Я, наприклад, люблю, щоб мови спрощувались. Відмінки мають зникати. Простіше мати справу з прийменниками та позицією слова в реченні. Кличний відмінок легко замінюється паузою при вимові та комою при написанні. Але це знову вийшов офтоп, так що я чекаю Вашої червоної стрічечки. :-(

а де твій аватар? :)