Ну то воно ж так... Істинні хрЕстияни святкують кожен день у році. 356 днів і 1500 свят. Що не день то свято. Та скільки та печінка може витримати? ---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 12:20 ---------- Я лише сказав про історію виникнення того свята. Хіба Христос чи його учні святкували дні народження? Хіба вони щось святкували. Вони були аскетами.
Що мене дивує, це те що дехто ототожнює свято і випивку. Невже Ви не можете святкувати і не пити? Або хоч принаймні не напиватись? Але навіть якщо Ви не можете - повірте, існують люди, які святкують тверезо. І їхній печінці свята не зашкодять, навіть якщо їх буде 3000 в році.
Невже ви дійсно в то вірите? Нажаль в наш час свято без випивки не обходитьсю. Така вже дань традиціям. Відсвяткувати означає напитись до срачки...
То Ви так вважаєте...для прикладу мій хрещений батько..забава у його хаті ЗАВЖДИ проходить без випивки...натомість смакують гості смачними фрешами та БЕЗАЛКОГОЛЬНИМИ коктейлями...
Я не вірю, я знаю, бо не на місяці живу, а серед людей. Якщо навколо Вас самі пияки, то може, Ви самі собі таку компанію добираєте? Бо чомусь серед моїх знайомих ще ніхто ні разу за все моє життя лицем в салат не падав.
не впевнена... просто Вам зручніше, щоб то були винятки. Але загалом, якщо повірити Вам, що пиятика є правилом, то відміна свят нічого не змінить. Бо пияк і без свята собі привід знайде. Як ото в анекдоті: "за проєзд!". В такому випадку усі Ваші аргументи - то типова логічна помилка "post hoc". Ви нагадуєте людину, яка виступає проти громадського транспорту, тому що там діють кишенькові злодії. І під приводом боротьби зі злочинністю, домагається знищити усі трамваї та тролейбуси. Сумно...
Так, нажаль в наш час вживання алоголю стало правилом. Не дарма ми займаємо 1 місце по малолітнюму алкоголізмі і 2 місце по дорослому алкоголізмі. 18 літрів чистого спиртяки на одного чоловіка за рік. Мало? З якого б це дива?!
Авжеж. Винятково свята винні. От в Австрії, в Греції, у Франції, Іспанії свят теж немало, а чомусь вони перші місця не займають... певно, диво...
Алкоголізм - це біда, і біда чорна....але не правило...Правилом є-здорова нація, а не нація алкоголіків....які і складають виняток....
Я взагалі непитущий... І майже не вживаю їдла... І,в силу обставин в нас в хаті давно не накривається стіл.. Але,все ж не забуваю привітати близьку людину з днем народження...
Стопудово, і починати треба з себе. ---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:30 ---------- Правило це то, що описує переважну більшість суб'єктів. Винятки з правила це ті хто не підпадає під то правило. Але не завжди правила це є щось добре. А теперішні правила тим більше...