чому я не святкую!..

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 1 січ 2009.

?

чи святкуєте ви (новий рік та інші свята)?

1. так!!!

50,0%
  2. ні...

6,0%
  3. частково...

42,0%
  4. просто не знаю, що сказати, :pardon:

2,0%
  1. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

ото передвчора глянув файний мультик - "Шрек. Різдво"
    так отам сам головний герой і каже (може не зовсім дослівно, але суть зрозумієте)
    "... тупий, впертий, злий, але ж я людожер....
    ....віслюче, нічого не було, ні Різдва, нічого... людожери не святкують Різдва, людожери взагалі нічого не святкують"

• Подобається Подобається x 4
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

тому-то у нас був один СЄ під ніком ШРЕК.

• Подобається Подобається x 1
  3. Ganna

Ganna Member

:good:
    Це і є критерій свята :scratch_one-s_head: якщо воно від душі, якщо бажане, то і святкуєш. А як ні - то нащо той цирк і "так прийнято", "мусить бути, бо всі..." :dntknw:

Але також є традиції. Вони не для того щоб пригнобити дух протирічча і свободи :))) Вони для того щоб пам'ятати звідки ми. Наприклад здавалось би релігійне свято Різдво має у собі багато обрядових елементів, що прийшли до нас через тисячоліття, і релігія, що прищепилася нашому народу за принципом "хрест або меч" не змогла то побороти, бо люди це зберегли.
    І ще свята нам потрібні для того, щоб зібралася разом родина. Питання не таке гостре, коли всі живуть поруч і є можливість бачитися дуже часто. А коли близькі люди розкидані по країні? По континенту? По світу? (хотілось би додати - по планетах, по світах, але поки людству то не світить :))) ) Їм важко часто бачитися, не неможливо, а важко. Загальноприйняті свята = вони ж законні вихідні, дають людям можливість побачитися, зібратися - і це є свято :)

Хоча, що заважає звичайний день зробити святом? Всміхнутися? Зробити щось приємне близькій людині, маленький подарунок (то необов'язково має бути щось матеріальне, має бути в радість). Створити свою власну персональну традицію ;) Нічого! Окрім ліні, байдужості та хронічної втоми :sad:

• Подобається Подобається x 9
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я не Мавка. Але дозвольте сказати. Маслениця - Запусти по нашому )

5. JoSamB

JoSamB Закохана у світло свіч...

Пупер, шо з тобою?!!
    НЕ про п'янку ідеться!!!

І взагалі!.. Радіти треба, що люди згадали про тебе в час зустрічі нового року, Різдва і т.д. От коли мовчанка - то гірше. Чи тоді то для тебе друзі?! о_О

6. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Проголосував за "Частково". Мається на увазі що святкую з друзями, бо це весело і так би мовити так роблять усі. Хоча з кожним роком нас усе менше і менше.
    Але у родинному колі свята як такого немає, ніхто не готує ніякого новорічного столу, а 1-ше число використовується як вільний день коли можна щось зробити вдома.
    Незнаю чоум але чомусь ще з дитинства підсвідомо всі державні свята асоціюються з комуністичними на противагу релігійним (Різдво, Великдень і т.д.) мабуть тому відчуття свята як такого немає на державні свята.
    Вийняток лише 24 серпня.
    І просто бішусь коли мене хтось вітає 23-го лотого :diablo:

• Подобається Подобається x 8
  7. sselev

sselev Well-Known Member

Останнім часом свята сприймаю як звичайні дні. Вважаю що при бажанні свято можна організувати в будь-який день.

• Подобається Подобається x 9
  8. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

в мене таке враження останнім часом, що свята перетворились на суцільне об'їдання і п'янство.
    Люди забувають причини тих свят.
    перед Різдвом і Великоднем змітають все з полок магазинів.
    якось дуже скептично ставлюсь до цього.
    Так, гарно дотримуватись традицій- але холодці, олів'є, пляцки ітд...
    кому то все треба,- лишня робота і мука. IMHO

• Подобається Подобається x 11
  9. sselev

sselev Well-Known Member

Угу. А інші мудрі люди на цьому гарно заробляють. :)
    Мене наприклад зовсім не пре піти кудись на новорічну вечірку і заплатити в 5 раз дорожче ніж звичайно тільки тому що новий рік.

• Подобається Подобається x 5
  10. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

У САТАНИСТІВ І ДИЯВОЛОПОКЛОННИКІВ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ЯВЛЯЄТЬСЯ ОДНИМ ІЗ ОСНОВНИХ ЇХНІХ СВЯТ, НА ЯКОМУ ВШАНОВУЮТЬ ЛЮДИНУ ЯК БОГА.
    Це так дослова щоб ви знали більше з історії.

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Вітаю на форумі ще одного "побожного"
    Дякую,що відкрили всім очі,хто ми є насправді...

12. nastinka

nastinka відсутня

не святкую новий рік.
    святкую день народження\ люблю різдво тому святкую...
    а так загалом більше нічого.
    свято роблю тоді коли мені це потрібно..ане коли Всі це роблять.
    :)

• Подобається Подобається x 3
  13. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Бідний ви Миху та нещасний! Усіх по собі намагаєтеся судити!

---------- Додано в 00:25 ---------- Попередній допис був написаний в 00:16 ----------

Не розумію Romko, до кого ви себе зараховуєте: до Сатаністів чи Дияволопоклонників?

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

До тих,хто признає таку дату,як день народження близької людини...

• Подобається Подобається x 5
  15. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Невже для того, щоб зробити приємне близькій людині, неохідно чекати цілий рік???

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пропонуєте святкувати щодня?

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, він не пропонує нічого. Їм запропонували. Точніше, наказали...

18. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Пропоную робити добро щодня!

19. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Та що ви так вже неправдиво говорите, кажіть те що думаєте - просто всіх ЗАЗОМБУВАЛИ, тай і всьо.

20. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Зніміть шори, Pedro.

а де твій аватар? :)