чому я не святкую!..

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 1 січ 2009.

?

чи святкуєте ви (новий рік та інші свята)?

1. так!!!

50,0%
  2. ні...

6,0%
  3. частково...

42,0%
  4. просто не знаю, що сказати, :pardon:

2,0%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Екстрасенс, однако. :mocking:
    Ні, ти про трійошників починаєш, то і відповідають тобі нарівні. :)
    Гм... на жаль, твої також, але ти навряд чи це побачиш. :pardon:
    І в чому незвичайність чи пак, святковість?
    Хіба один день не схожий на інший?
    Як на мене, це двостороннє.
    Мені приємно, що тебе мої слова сильно зачіпають. :blush: :tongue:

• Подобається Подобається x 4
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я не свідок, хто починає мову про свідків -- трійошник..
    хіба неправда?
    ну, звісно.
    ага, тре ялинку в лісі зрубати і блистками прикрасити, щоб він став святковим, а ще дітям локшину на вуха вішати про дідівморозів та миколаїв...
    у тебе схильність до знущання? о_О

• Подобається Подобається x 1
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

Розкажіть про різні речі. ;) Хочу почути.
    А щодо трійошників, то не здається вам, що повторювання того самого слова і обзивання ним всіх несвідків - то вже не смішно? От я би вам навіть одиниці не поставила за ваші знання. Називати вас як? Нульовиком? ;)

Дуже глибокі. Вони в моєї цьоці на квартирі жили пару років, як вас ще на світі не було.

Поправлю. Не просто. Прийняли не пити зовсім, бо наші браття-українці і росіяни не вміють просто трошки випити. А напиваються потрошки, як свині. До того ж, колись було вино за часів Христа, а різні горілкИ вже люди придумали. І ні до чого доброго то не довело. Я сама за то, щоби не пити.

Слухайте, пупере. Я вас поважаю на політичних гілках, бо там ви справу говорите. А тут, якби ви знали, яким ви смішним виглядаєте зі своїми "глибокими" знаннями. :) Щось там вас свідки навчили пару років назад і вже ви тут всіх викриваєте і виводите на чисту воду. То так, як ті бабки, що ще пару років тому "за партію, за Лєніна" кричали до хрипу, а нині нікого без хустки до церкви не пускають.:haha:

• Подобається Подобається x 7
  4. duncan

можете називати монотеїстом.
    скажіть, а чому ви називаєте самі себе християнами?
    хіба у вас один бог, хіба цей бог є Христос, хіба ваша релігія має в назві ім’я Христа?
    католицька (всесвітня?), православна (правильна?), баптистська (охрещена?), євангельська (благовістна?)...
    де "християнська"?..
    чудовий "доказ"...
    апеляція до невідомого: перевірити зась, зате добре звучить...
    тобто закон не базується на Біблії, а введений просто людьми?
    якщо горівку не можна, то вино можна?
    курити, чай, каву можна?
    а це точно така сама залежність, люди від цих речей точно так само дуріють...
    їх можна чи ні?
    ну от!...
    що й тре було довести...
    ледь починається розмова про релігію -- одразу "свідки, свідки" (тут ще й прозвучало "кілька років тому" -- з натяком, що мене зазомбували)... :))
    ви вже про трійцю "довели"...

5. Liliyah Romanova

Ну, то розкажи про свій спосіб. Я ж тебе саме про це питаю. ;)

6. duncan

о_О
    немає універсально рецепту...
    як хочеш -- так і роби!..

• Подобається Подобається x 3
  7. Liliyah Romanova

Нарешті!
    ТАК і роблю. Саме так ЯК хочу!

• Подобається Подобається x 9
  8. Оля

Оля Старожилка форуму

От точно ви, пупере, двійочник! Навіть невіруючі американці знають, що таке В.С. Тобто всі названі вами течії мають одну основу - відкупительну жертву Христа. :) Тому і Христові. Тому і християни. А двійочники, на зразок пупера, наслухалися казок якогось Расела і хоч тичуть себе теж до християн ( ще й як тичуть! навіть ображаються, як їхню конфесію до християнських не визнають:)) і щось доводять. А самі не знають, що вони доводять. :)

Та вам доказуй, не доказуй - марна справа. :)

В Біблії є про горілку? :)

Ще раз. В нас не прийнято пити зовсім. Хтось від того, крім розуму, щось загубив?

І не курять. І наркотики не вживають.

А чай і кава дурманять і людина втрачає розсудок? о_О

А доводити нема що. Бог є в трьох особах: Отець, Син, Дух Святий. То є ТАК і АМІНЬ! А ви собі доводьте, що нема. :) До ранку ще трохи є часу. Може доведете що. :)

• Подобається Подобається x 4
  9. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Розчарую вас, Liliyah Romanova. Те, що я написав / не наляпав, як ви виражаєтесь/ це те, що думаю, а не те, що ви хочете почути. І це є моя думка, навіть коли вона вам здається неправильною, пафосною, прокармічною, чи ще якоюсь ще там.
    Моя присутність на форумі не є заради карми і я не шукаю абсолютної підтримки моєї думки ні вами, ні ким би то не було. Можете зняти у мене всю карму, якщо там ще що лишилось, і додати собі, чи кому іншому. Це мене найменше цікавить.
    Я розумію, що манія величі і свята віра в правоту своєї думки, то є справа велика.
    Але перш ніж "ляпати" /ваше!/ таке
    і перед тим, як когось судити, вибирайте слова, будь-ласка. Ви ж мене не знаєте і я з вами корови не пас. Чи не так?

• Подобається Подобається x 5
  10. Summer

Summer Well-Known Member

давайте не будемо сваритися :give_rose:, дана гілка перетворюється плавно в іншу тему.....

• Подобається Подобається x 6
  11. Фесько

Фесько Well-Known Member

Святкую: День Народження, Новий Рік/День Народження Бандери, День незалежності, День створення УПА, День загиблих у 2-ї світової, День загиблих від голодомору. Мабуть таки все... :)

12. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

я не люблю святкувати ніякі свята, мабуть тому, що не звикла до того змалку
    так як в мене вдома не святкували майже нічого, то мені завжди було образливо чути розповіді інших дітей про свята
    тепер ще й принципово деякі свята святкувати не хочу. чоловікові теж те все до лампочки

звісно, я можу і не святкувати, але в мене є дитина і я не хочу, що вона відчувала себе обділеною в чомусь
    тому деякі свята ми таки святкуємо і будемо святкувати надалі, з тим розрахунком, що "апетит приходить під час їжі" (не сприймайте буквально :))) )
    отака я пристосуванка. а шо дєлать? через свою принциповість чи інші бздури (в даному контексті) позбавляти дитину святкувань?

• Подобається Подобається x 15
  13. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Так, це я вам кажу :)
    Я ж теж не вчора з місяця впала - я святкую уже 27 років і ще ні разу ні я, ні мої рідні/друзі у свята не напивались. Бо ж від келиха шампанського/вина ніхто лицем у салат не падає. А напиватись до свинячого стану у нас не прийнято - і ніхто цього не робить.
    Може, то ви у нездалу компанію попали, нє? Але при чому тут тоді свята? Як кажуть наші північні сусіди: "нєча на зеркало пенять..."

• Подобається Подобається x 11
  14. D.M.

D.M. Well-Known Member

І що ж тут дивного? І звідки Ви взяли, що я не хочу задуматися?

Частина моїх переконань і смаків (до речі, ця тема - про смаки) є традиційними, а частина - нетрадиційними. Вас це дивує? По-моєму, це лише підтверджує гіпотезу, що я схильний мислити, а не формувати свої переконання чи смаки, виходячи з традицій (чи то підтримуючи їх, чи то заперечуючи).

• Подобається Подобається x 2
  15. Liliyah Romanova

Та я вашими словами вам написала. Дивно, що ви не помітили.
    Ви один допис після другого написали і другим заперечили перший. Дивно... :pardon:
    І я вас не засудила, а просто написала СВОЮ думку, чи я мала конче з вашою погодитися і тоді би все було спокійно?

Останнє редагування: 5 січ 2009
  16. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Хм, я вiдповiла "так"... але напевно в контекстi теми треба було сказати "частково".
    Останнi 2 роки свiй ДН не дуже святкую, тобто без "народного гуляння", просто менi це все дуже набридло, i плюс в нас якось так по дурному повелось що кожний мусить переплюнути iншого. А я взяла i плюнула на то все i не кличу нiкого нiкуди ха ха ха. Але на iншi днi народження ходжу, особливо якщо близьких друзiв/подруг, ну i родичi само собою.
    З Релiгiйних свят - так, Рiздво i Паска за старим стилем - це мої свята на якi чоловiк їсть кутю i свяченi яйця вiдповiдно, а за новим стилем тi ж самi то його, де вже я зустрiчаю санта клауса i їм шоколаднi писанки :)
    Не основнi релiгiйнi свята, всяких святих, та iншi... навiть Спаса i навiть Зеленi свята я вже давно не святкую, але тiльки тому що тут ця традицiя не збереглась суто в моїй сiм'ї.
    Новий рiк святкую, i на вiдмiну вiд багатьой для мене саме це свято є зовсiм НЕ сiмейне. Якщо так сi стало що я буду в колi сiм'ї десь на забавi - то чудово, або як минулого року, жили з мамою, доня була мала, не було виходу, сидiли дома. Але в iнших випадках люблю або до когось в гостi, або щоб до мене приходили або десь на забаву. Рiздво для мене є сiмейне, Паска, але не новий рiк.
    Совецькi свята не святкую бо вони менi просто байдужi... тут то нiхто не знає також, менi лiнь робити з того якусь подiю, чесно кажучи, от i нема нiчого.

• Подобається Подобається x 10
  17. Liliyah Romanova

І я свій не святкую. Хлопцям роблю свято, а собі - відпочинок. :)))

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я тут таку тераду настрочила, а воно зараза взяло і зужерло. Мартіні забув погодувати форум :)))

Переписувати не буду. Я святкую тому що це моя традиція і кожні свята будь то Різдво чи Спаса а чи Стрітення я в першу чергу дбаю про те аби бути на службі в церкві. Це і є моє святкування.
    А те що голубців треба на свята накрутити чи кишку, то це вже не до мене. Якби я була вдома і не працювала, то можна було б мене питатись як ти приготувалась до Свят а так то вистарчить зварити бульбочку і спекти кусочок полядвиці і зробити салатку. Суть свята не в кількості з*їдженого чи випитого а власне в розумінні чому це свято існує і з чим воно пов*язане.
    Щодо світських свят, то їх ми вже майже не святкуємо. Он цього року припадає 10 років нашого спільного життя а святкувати це урочисто і пишно як робила моя сестра я вже не хочу. Я взагалі не хочу більше нічого святкувати що пов*язане з нами. Он ще для дітей - то прошу, невеличкий тортик і все. Хоча вони хочуть спілкування зі своїми кузинами бо хочуть товариства, а кузини кузинами - всі заняті, бо Америка. Ой нє, збрехала. Святкуємо день лейби і незалежності на подвір*ї бо робимо барбікю для себе.

• Подобається Подобається x 10
  19. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Та тому, що це просто сміщні небилиці розраховані на тих хто не знає Свідків. Правда таких усе меньше і меньше.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

чому ж тоді навязуєте своє "несвяткування" іншим? Знайшли чим хвалитися.....

а де твій аватар? :)