чому я не святкую!..

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 1 січ 2009.

?

чи святкуєте ви (новий рік та інші свята)?

1. так!!!

50,0%
  2. ні...

6,0%
  3. частково...

42,0%
  4. просто не знаю, що сказати, :pardon:

2,0%
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Прекрасно усвідомлюю...
    Віра...
    це одне...
    а релігії...створені людьми...різних націй,менталітетів...це просто обгортка...ВІРИ.
    для полегшення сприйняття...
    І битися п’ятками в груди,з піною на губах доводячи,що Аллах вищий від Бога,що МП ліпше за КП,що треба молитися ТАК,а не ТАК...то..вторинне...

• Подобається Подобається x 10
  2. le cowboy

le cowboy Active Member

Я люблю спать ложиться пораньше, так что новый год во сне - самый кайф

• Подобається Подобається x 2
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та йой, ті, що горлають, свят не потребують, тільки приводу. Їм ті свята так треба... Їх же навіть значення того не цікавить. Якщо ти вважаєш, що вони належать до традиційників, то основна маса не належить взагалі ні до кого. Їх то все не цікавить.
    У нас п'янота горлала під вікнами після святкувань у гаю своїх днів народжень, випускних, ще чогось там...
    Та тут багато різних вихідних. Хто хоче, той святкує. Тут люди простіше живуть. Ніхто нікому не вказує, що святкувати, що ні.
    А Він хіба сам не принизився до цього? ЗАРАДИ НАС принизився. Чому про це не згадати. А друге ваше питання взагалі смішне. Для вас цитую колядку, а ви вже вирішуйте, пам'ятають чи ні.
    "Месія, Христос наш і Спас наш для всіх нас нам народився!"

Гм, і де ви таке побачили? Скільки святкувала Різдво, такого взагалі не бачила. Певно, я до якоїсь неправильної церкви ходжу. І цікаво теж, де ви стояли, що так добре все розгледіли, хто як вбраний і куди пхається чи де стоїть. :)))
    Пафосно якось у вас вийшли. На карму писали? ;) Бо саме так виглядає.
    Наляпали пару загальних фраз і все. І який висновок?
    Питання перше: яке відношення прикмета має до церкви?
    Питання друге: а що дивного, що людина хоче піти в новому? Чому зразу висновок, що показатися? Ми теж стараємося нове вдягнути, але не задля показухи, а задля повноти відчуття оновлення. Бо є піст, як приготування до свята, є молитва, є сповідь і після цього всього хочеться прийти на свято, як нова копійка.
    Забавно. Ви ж самі дописом вище і наганяли. :haha:
    Самокритично, ніц не скажеш.
    Сергію, це тема гілки? На що працюємо?
    Ну знаєш. Раз ти так любиш правду всім в очі різати, то щодо даних слів одне тобі тільки можу сказати: хто би казав.

Останнє редагування: 3 січ 2009
    • Подобається Подобається x 11
  4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Бо тоді воно перестане здаватися святковим. (Про це тут хтось уже писав.)

Те, що це потрібно всім, не важливо, але й не заважає.

А нащо саме ЦІ мури повинні падати? Стоять - то й нехай собі стоять. Ви, Пупере, переймаєтесь умовними речами так, ніби вони не умовні. Чомусь з такої дрібниці, як свята, Ви робите якісь дивні висновки, що ми "відрізняємося від совків тільки словесним розмусолюванням". А що, святкове розмусолювання важливіше?

Останнє редагування: 3 січ 2009
    • Подобається Подобається x 4
  5. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Ніколи б не подумала, що у вас настільки обмежене уявлення про способи святкування... "Свято = пиятика". Оце я розумію - совкове мислення ))))))))))))

• Подобається Подобається x 8
  6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

дивна логіка...
    з одного боку -- ви дивуєтеся, що люди не сприймають гомосексуалізм, розповідаєте про дарвінізм, але відмовитися від традиційності не можете?...
    навіть задуматися над цим не хочете?...

в цій гілці хоч хтось намагався просто подумати над "святами"?..
    всі одразу почали захищатися, розповідати, як класно святкувати, переливати з пустого в порожнє і тішитися, що вас таких дуже багато...

це ви мені кажете?

новий рік: "зустріти" під бій курантів (промову ющенка, якого всі так зара люблять) -> подивитися салют -> покричати -> випити шипучку -> покричати -> пити до ранку -> спати ціле перше січня.

різдво адоніса: сало\ковбаса -> церква -> дім\горілка.

вихід юдеїв з єгипту: сало\ковбаса -> церква -> дім\горілка.

зелені свята, іменини, 8 березня, "професійне свято", день народження і так далі і так далі: квіти (або\плюс) подарунок, пляшка; в ліпшому випадку "похід" кудись.

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

А хто вам казав, що від кількості сказаних слів " Христос Воскрес" міняється сума гріхів?

8. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Якщо ви толерантні до гомосексуалізму,то чому б не бути так само толерантним до нового року і днів народженння?

9. Оля

Оля Старожилка форуму

А я святкую ці свята. :) І ще інші церковні свята і річниці.

Ці теж не святкую, бо не признаю ніяких культів. ;)

Святкую, бо свята - то частина людського життя. Якби не було свят, то нащо тоді жити на землі? І мені шкода не тих людей, які самі нічого не святкують, а прирікають на це своїх дітей. Адже найбільше з дитинства саме запам"ятовуються свята.

• Подобається Подобається x 3
  10. duncan

:wacko: а що заважає кожен день робити святковим?
    чужа воля?
    бо вам наказали, що таке-то число свято -- святкувати бігом?! ;)

• Подобається Подобається x 1
  11. Liliyah Romanova

Гм... коли ти так описуєш, у мене виникає питання, звідки ти це береш. У нас вдома НЕ ТАК. І в моїх батьків НЕ ТАК. І в моїх близьких друзів НЕ ТАК.
    Розкажи, ДЕ є саме ТАК? о_О о_О о_О
    Та то хлопця занесло, мабуть. Захопився "гоном". :)))
    Ну, вибач, але це вже пустодзвін. Ти робиш кожен день святковим? А може кожен другий? А хоч перший день тижня? Чи може, останній?

Тепер давай інакше подумаємо: от скасовано всі свята. Думаєш те, чим тебе свята так переймають, зразу зникне? Я переконана, що ні. А чому? Бо як свят не стане, навіть якщо таке раптом станеться, то люди САМІ СОБІ ЇХ НАНОВО ПРИДУМАЮТЬ.
    Люди люблять вихідні й люблять забави, розваги. А якщо когось щось дістало в чомусь, то причину незадоволення життям (своїм життям) треба шукати в тому ж своєму житті. Ну, так воно найчастіше є, що причиною нещастя "гобсеків" є самі "гобсеки".

Так-так, нам наказали й ми святкуємо, бо нас до того силують... :)))
    То тільки свідки Єгови поголовно свобідно вибирають несвяткування, а от нас, бідних, змушують святкувати все підряд, і ми під ярмом тяжкого гніту ломимося, сідаємо до святої вечері, заздалегідь приготувавши (завваж, із того самого примусу) 12 страв... а як ми співаємо з примусу!!! (ти не чув?) ... так сумно, тихо, аби ніхто навіть не чув і не підозрював про те, як нас наша релігія загнала, бідних, у безвихідь і позбавила цілковито будь-якого вибору. :tongue:

Останнє редагування: 4 січ 2009
    • Подобається Подобається x 9
  12. duncan

живеш в парнику?
    ой, я забав -- ти ж в канаді.
    ну звісно...
    ти (і решта) бачать те, що хочуть бачити, чують -- за таким самим принципом.

глухота трійошників -- притча во язицех (чи як правильно?).
    я казав, навіщо робити культ, всі дружно: пупер такий-сякий, свідки голову заморочили, давайте взагалі не святкувати і ти ди.

чудовий доказ глухоти і сліпоти.
    майже так і є...
    їм ці свята призначать, і всі дружно знову почнуть пиячити, гульбанити і перестануть думати.

13. Оля

Оля Старожилка форуму

А жити за що будете, як щодня будете святкувати? :)

Своя. То у вас чужа.:) Чому не дозволяють свідки своїм членам святкувати, як хто хоче?

Ой, пупере, розсмішили! :haha:Наказали, наказали! Ще й додому наказ прислали!

п.с. Як тут не старайтеся, як не критикуйте інші віросповідування своїми заявами, що ваша віра найправедніша, то тільки людей від себе відштовхуєте і доводите, що нема навіть чого в тих свідків слухати. Але то добре. Менше людей будете зводити. :)

• Подобається Подобається x 6
  14. Liliyah Romanova

Та ні, я про Україну.
    Мені цікаво, де ти живеш у такому разі. ;)
    Хе, а на питання ти не відповів. А так любиш у цьому інших звинувачувати. Може, почнеш зі себе? ;)
    Слухай, я тобі кажу, що я святкую те, що хочу, а що не хочу, не святкую. Сама собі вибираю, що свято, а що ні. Зрештою, великі святкування є лише на Різдво й Пасху, а поза тим, у нас святкові дні взагалі часом не скидаються на святкові, бо всі працюють, вихідного немає... Єдина різниця, що можна піти до церкви помолитися, що завжди приємно, бо тут нема такого, як я мала у Львові, що можна було до студитів хоч щодня на молитву ходити, і вранці, і ввечері. Поза тим, ми часто самі собі влаштовуємо свято, правда, ми це називаємо нашими сімейними днями. І такі дні дають відчуття щастя й повноти, як і свята, які ми разом святкуємо. Цьогорічний Миколай та Різдво були просто суперовими, а я відчувала втому лише раз, коли пакувала Даркові подарунки на всі його "миколайчики". Тільки то приємна втома. Дуже приємна. Ти знаєш таку втому?
    Дивна мені твоя зацикленість, це по-перше. А по-друге, дивне твоє бажання до несприйняття чийогось вибору й бажання все за інших вирішити й уніфікувати. Справді трохи совковістю попахує... Всіх дружно загнати на парад, не дай Боже вдома хтось лишиться. У тебе, правда, навпаки, всіх дружно розігнати, навіть якщо для цього доведеться застосувати сльозогінний газ чи струмені води...
    Мені видавалося, що тема справді про свята і про те, хто що святкує чи не святкує. Виявилося, що тема про те, що пупер вважає, що всі тупі, а для того, аби стати мудрими, вони мають робити те, що він вважає мудрим, або стати свідками. Знаєш, то вже перестає бути оригінальним.
    Думаю, якби ти знайшов своє місце в тій громаді нарешті, то принаймні би твоя агресивність зменшилася. Зеніт он хоч і пише пафосно, проте неагресивно. Тобі так не вдається...
    Та пупер не свідок. І тут він зовсім не як свідок говорить.
    Здається, я вже колись це слово на форумі писала, повторю: пуперіянство. ;)

• Подобається Подобається x 6
  15. duncan

трійошники люблять викручуватися, то хай скажуть: так, так ніхто не святкує, пупер обманює!
    ну, хтось спробує?
    о_О я не роблю культ ні з чого.
    що "з мене"?
    я кажу: я не святкую, і ніхто не примусить і не промиє мені мозок.
    перечитай перші сторінки.
    всі почали "я святкую! я святкую"...
    я спитав чому?
    мені почали рота затикати, приплели сюди свідків, хоча свідки відзначають деякі свята..
    зеніт?
    може бути, це приватна справ пана зеніта -- бути агресивним чи не бути...
    якщо я бачу бздури на свідків, слова людей, які про них не знають нічого і пишуть тільки зі своєї злоби (прихованих комплексів) -- не варто дивуватися моїм словам.

16. Liliyah Romanova

На питання відповідати почни.
    Ти робиш дні святковими?

Ну, то й Богові слава й дяка!
    А через що тоді крики? :)))
    Чи ти хочеш за всіх вибрати? Камбек до совєтизму?
    Пупер скомандував "нада" ЛФ-ол отвєтіл "єсть"?
    І де проблема? Що люди не знали чому святкують, чи що приплели свідків, бо сприйняли дописи, як пропаганду?
    Мені запам'ятався допис Рибки про те, що свята є окрасою нашого сірого життя. Для тебе це є відповіддю на питання "чому святкують?"
    Щось мені видається, що ні, бо відповідь на своє питання ти знаєш заздалегідь. Я помиляюся?
    Яка твоя відповідь на питання "чому святкують?"
    Угу, ти починаєш писати зі своєї злоби... Яка тоді різниця? :pardon:

• Подобається Подобається x 3
  17. Catherine85

Catherine85 Well-Known Member

Пупер, а как можно кого-либо заставить праздновать, радоваться, обжираться и т.д. и т.п., - это же бред, ИМХО.
    Я праздную только то, что хочу, когда хочу и как хочу, независимо от того, кто и что об этом думает :) И обжираловка и пьянка - совершенно не обязательные элементы праздника. Я вообще практически не пью, даже в праздники, и это мне не мешает весело их проводить. Разве не приятно посидеть с родными, пообщаться, собраться с друзьями, которых редко видишь из-за их и своей занятости?
    Недавно, например, отмечали ДР подруги, с которой вижусь всего несколько раз в год, к сожалению, по праздникам. Так без выпивки прекрасно провели время, с удовольствием и пользой. Ассоциации, "твистер" и обмен впечатлениями - отсюда заряд положительных эмоций, неплохая зарядка для ума и тела и море смеха. Весьма неплохое времяпровождение, я так считаю. Хотя может только для меня ;)

И НГ у нас в семье совешенно не ""зустріти" під бій курантів (промову ющенка, якого всі так зара люблять) -> подивитися салют -> покричати -> випити шипучку -> покричати -> пити до ранку -> спати ціле перше січня"
    Как-то все упрощенно и пессимистично однако. Сочувствую тем, у кого все так и есть (если таковые здесь есть ;))

• Подобається Подобається x 5
  18. Liliyah Romanova

Пупер забув про одну важливу деталь: схильність людини до гріха.
    Господь би не попереджав людину, аби не впиватися та не обжиратися, якби не знав про її схильність до нестримності. ;)

У нас теж без такого було.
    На 6 вечора пішли до церкви. На 8 вернулися додому. Хлопці колупалися в компутері та програмках, дівчата теревенили на кухні, готували брі та м'яско. З'їли запечений брі, побалакали, потім почали дивитися останнього "Бетховена". Поставили фільм на паузу, з'їли вечерю (хлопці пили міцні напої, дівчата і Дарко - сік), ще трохи подивилися фільм. За 5 хвилин до півночі відшукали трансляції із Торонтонського концерту, відрахували з ними від 10 до 1, пообнімалися, поцілувалися, подивилися феєрверки, які показували з Торонто, послухали новорічні пісеньки від "Jersey Boys". Зробили собі чаю-кави, взяли десерт, додивилися фільм. Сиділи десь до 2 ночі, до того часу ще собі приємно балакали й бавилися забавки.
    Рано на 11 поїхали знову до церкви. Потім пообідали разом у нас, тоді подивилися ще один фільм, подискутували трохи про сюжет, побавилися в uno та ker plunk. О 6 вечора гості пішли додому, а ми пішли на канал ковзатися. :)
    Отакий собі новий рік. Милий і спокійний. :blush:

19. coolzak

coolzak Well-Known Member

Добре Пупере а тепер розкажіть про Ваше щоденне свято

• Подобається Подобається x 5
  20. duncan

святкувати і робити святковим -- різні речі....
    трійошники їх не розмежовують...
    глибокі знання свідків...
    поправте: у євангелистів заборонено алкоголь, бо просто заборонено?
    цікаво, я про свідків мову починаю?.. о_О
    чи на всі мої питання відповідатимете "а у свідків ..." "а у свідків ... "...
    ну ясно...
    це як питання щодо Біблії: я його задаю, трійошники викручуються і "стрєлки переводять", нормальне явище.
    звичайно, для цього мені наказ зверху, чи милостливий дозвіл попів\депутатів\президентів\партєйців\начальства не потрібен...
    і справді: чого крики і затикання рота, коли я тільки запитався? о_О
    ну ясно, дописи "а ля пан мих"...
    допис номер #119...
    ржу.

новий день -- нова можливість його прожити.

а де твій аватар? :)