чому я не святкую!..

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 1 січ 2009.

?

чи святкуєте ви (новий рік та інші свята)?

1. так!!!

50,0%
  2. ні...

6,0%
  3. частково...

42,0%
  4. просто не знаю, що сказати, :pardon:

2,0%
  1. Багіра

Багіра Well-Known Member

я так розумію то Степана, 8 січня... !? я не проти того свята, не тому що то Степана, а тому що то другий день після Різдва... я кожне Різдво їду далеко до бабусі в гори, тому як не той вихідний, то моя сімя собі би того не позволила... тому...

• Подобається Подобається x 4
  2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Рипка, ну ви ще не засвоїли хіба?! Москалі - вообше прі всьом!

А якщо серйозно, то лише в москалів новий ґод - лучьшій празнік в ґаду, зведений в культ. За звичкою, в когось щось вкрали, в даному випадку Санта Клауса і Миколая, додали Снєґурачку(бо як же в москалів, при п"янці - і без бл....ва?!)...
    І все для того, щоб запудрити мозги і замінити людям св. Миколая і Різдво Христове.

• Подобається Подобається x 7
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Свято...тоді свято..
    коли воно в душі..свято...
    Зрештою..
    Різдво..
    помолитись...в спокої...так...
    Але оте....свєткування..жервиско..гульбани...застілля...

• Подобається Подобається x 11
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

У тому є важливий зміст. Євреї святкували вихід з єгипетської неволі, для християн - це також як свято виходу, виходу від гріха, від тьми - до світла. Так само, як євреї давали жертву у ці дні, так само Ісус приніс у жертву своє життя. Все це має символічне значення.

• Подобається Подобається x 2
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

А потім..третій день після Різдва..як не святкуватио_О...а потім четвертий день після Різдва..ну як його не відсвяткувати?
    І так щодня...
    24-й день по Різдві..нє..то ВЕЛИКЕ свєто...:preved:
    Свєткуєм...

6. А разве у нас не точно так же? :dntknw:
    Кстати, а в Германии как празднуют?

7. сестричка

сестричка Well-Known Member

Мабуть я москалька:sad:, бо найбільше люблю свято НР, а також люблю ще 8 березня
    Про Різдво, Великдень не говорю, то святе.

8. Summer

Summer Well-Known Member

8 - Марії, 9 - Степана :)

• Подобається Подобається x 5
  9. coolzak

coolzak Well-Known Member

З святкуванням то як з ліками-в малих дозах на користь а в великих-трутка.

10. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Я Новий рік не люблю святкувати. І кожного разу я себе перконую, що не хочу і не буду його святкувати, але чомусь виходить все навпаки. Різдво і Великдень - це мої улюблені свята з дитинства. В ці свята навіть настрій особливий. А свій День народження я не люблю святкувати вже так років з п'ять. Чомусь мені в цей день не дуже весело.

• Подобається Подобається x 4
  11. Summer

Summer Well-Known Member

коли мала була любила новий рік дуже, а тепер тільки 31 грудня люблю :) , тепер згадую як мама наче білочка крутилась на кухні, який то вже після того ноиій рік....
    Різдво , Великдень святкую, але знов ж таки застіль, об'їдань і т.д не признаю.... а ще є такі люди, що обговорюють в кого який стіл і вгощення було о_О
    але щодо різдвяних свят, в нас вже стільки їх, ніхто майже цілий місяць не працює , всі святкують, але як кажуть поляки: со за дужо то не здрово :scratch_one-s_head:
    на рахунок день народження, теж не люблю, як в пісні - грустный праздник

12. Patrick

Patrick Well-Known Member

Новий Рік , не вважаю за якесь велике свято.Ще один вихідний , це вся його заслуга.
    Цього року був вдома , але якщо є непогана компанія , як минулого року , то ходили з жінкою на забаву , де була вечеря і танці.
    8 березня - не святкую і ніколи не святкував (якщо не рахувати обмін подарунками в школі між 23 лютого <----> 8 березня).
    Добре що моя жінка не знайома з цим святом.
    Одного разу я її запропонував квіти в цей день , то вона думала що я жартую.
    Свій ДН не люблю , але мушу святкувати , бо він випадає на День Св.Патріка - день пиття пива.Хоч-не хоч але в цей день з хлопаками з роботи мушу йти на пиво.Потім як часто бувало в барі , хтось - з ким я прийшов, голосно скаже що в мене ДН.Бармен , як правило не повірить , аж поки я не покажу йому шоферські права....всі присутні в барі бажають мені "happy birthday"... а бармен , залежно від рахунку , трохи зменшить рахунок за випите пиво , віскі і зїджені начос чи курячі крила.
    Паску , Різдво - це великі Свята і ми в сімї їх святкуємо так як має бути.
    Причому ми святкуємо 2 Різдва.На 25 грудня жінка робить печеного індика , а на "наш" Святвечір - вечеря , кутя і 7 січня в мене вихідний.Причому бос і всі на роботі знають про це і я без попереднього повідомлення в цей день не виходжу на роботу.

• Подобається Подобається x 10
  13. Почему? Разве это плохой праздник? :dntknw:

14. Patrick

Щоб поздоровити жінку існують 2 свята.- День Св.Валентина, коли закохані обмінюються подарунками і День матері.
    Коли я з своєю майбутньою дружиною зустрічався , ми обмінювалися подарунками в цей деньЗараз вже ні.
    А від коли моя жінка стала мамою , то отримує подарунок і квіти від мене.
    А 8 березня дурне свято.Його в Канаді теж "святкують".
    В цей день натовп жінок , багато з них має мужеподібно-лезбіянський вигляд , йде по вулиці - свистить , кричить.Натовп не великий , чоловік 100-150,а таке враження що більше 1000.Збоку йдуть і ліниво позіхають поліцейскі.
    Потім цей натовп йде під мерію міста.Там виникає імпровізований мітинг ,з самими неординарними лозунгами.Типу :"Кожій жінці по мужику" , ...є лозунги з матюками.
    Ще хвилин 20 помітингують і розходяться.А звичайні перехожі нічого навіть і не підозрюють про "велике свято" 8 березня.

• Подобається Подобається x 6
  15. Summer

Summer Well-Known Member

то не наше свято,чисто комерційне...

16. Patrick

.... в Канаді воно щось як "васьмоє марта" в СССР - таке популярне.
    В любому випадку в ньому більше змісту , ніж в 8му березні

• Подобається Подобається x 1
  17. Юліан

Юліан Active Member

А може для Нього цей СЬОМИЙ день триває досі??:)

• Подобається Подобається x 1
  18. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Але це свято дуже робить боляче тим, в кого не має своєї половинки... хоч сиди вдома і нікуди не виходь. Такий вже навколо нього зробили ажіотаж. А День Матері - це дійсно особливе свято, шкода, що дехто про маму згадує тільки раз на рік...

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Га-прошу???

14 І стане той день для вас пам'яткою, і будете святкувати його, як свято для Господа на всі роди ваші! Як постанову вічну будете святкувати його!
    (Вих.12:14)

8 Пам'ятай день суботній, щоб святити його!
    (Вих.20:8)

14 Три рази на рік будеш святкувати Мені.
    (Вих.23:14)

32 Він субота повного спочинку для вас, і ви будете впокоряти душі свої, ввечері дев'ятого дня місяця від вечора аж до вечора будете святкувати вашу суботу.
    (Лев.23:32)

39 А п'ятнадцятого дня сьомого місяця, коли ви збираєте врожай землі, будете святкувати свято Господнє сім день; першого дня повний спочинок, і восьмого повний спочинок.
    (Лев.23:39)

41 І будете святкувати його, як свято для Господа, сім день у році. Постанова вічна для ваших поколінь, сьомого місяця будете святкувати його.
    (Лев.23:41)

12 А п'ятнадцятого дня сьомого місяця будуть для вас святі збори, жодного робочого заняття не будете робити, і будете святкувати сім день для Господа.
    (Чис.29:12)

20 А Мордехай описав ці події, і порозсилав листи до всіх юдеїв, що по всіх округах царя Ахашвероша, до близьких та далеких,
    21 щоб вони постановили святкувати чотирнадцятий день місяця адара та п'ятнадцятий день у ньому кожного року,
    22 які ті дні, коли юдеї відпочили від ворогів своїх, і як той місяць, коли їм сум обернувся на радість, жалоба на свято, щоб зробити їх днями гостини та радости, і посилання дарунків один одному та дарунків убогим.
    (Ест.9:20-22)

27 юдеї постановили й прийняли на себе й на нащадків своїх, та на всіх, хто поєднається з ними, і не відступлять, але щоб святкувати два ті дні кожного року згідно з написаним про них та згідно з їхнім часом.
    28 А дні ці мають споминатися та святкуватися в кожному поколінні, у кожному роді, у кожній окрузі, у кожному місті. А ці дні, Пурім, не минуться між юдеями, а пам'ять про них не скінчиться з їхнього насіння.
    (Ест.9:27,28)

8 Тому святкуймо не в давній розчині, ані в розчині злоби й лукавства, але в опрісноках чистости та правди!
    (1Кор.5:8)

• Подобається Подобається x 10
  20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А ми цього року святкували Новий рік у церкві, бо то якраз є свято "обрізання Валисія Великого" :haha: і я зрозуміла логіку святкування Нового року і брак логіки в святкуванні Старого Нового року. Не має воно сенсу. В мене й раніше було відчуття дивацтва того свята, а тепер я зрозуміла чому. :)

Масленица - древний славянский праздник, доставшийся нам в наследство от языческой культуры, сохранившийся и после принятия христианства. Масленица была воспринята христианской церковью фактически как религиозный праздник и получила название Сырной, или Сыропустной недели, но это не изменило ее внутренней сути.
    http://www.prazdnik.by/holidays/allloved/maslenica/history/history

Масленица - древнейший праздник, во время которого, когда это был чистый ритуал, убивали человека, убивали жестоко и страшно, фактически разрывали на части живую человеческую плоть и эту плоть разбрасывали по полям. Этот человек был как бы представителем божества плодородия, для этого на него надевали венок — знак жертвы, и он своим телом как бы оплодотворял землю.
    http://www.pozdravleniya.biz/prazdniki/slavyanskie/0.html

Масленица - один из русских календарных праздников. В этот день празднуются проводы Зимы и встреча Весны. Кроме того, Масленица, как может быть не всем известно, это персонаж славянской мифологии. Масленица воплощает в себе сразу трех персонажей: Плодородие, Зиму и Смерть.
    http://po4emu.ru/drugoe/history/index/raznoe/stat_raznoe/74.htm
    А не задумувалися чому? ;)
    І коли Христа розіп'яли, а коли він воскрес? І як дати вираховують?
    Розкажу вам, що я бачила в Канаді й Гамериці.
    Слухають люди новорічний концерт. Випивають келих шампанського (і то не всі) о 12 ночі, перед тим рахуючи від 10 до 1. Далі оглядають феєрверки пару хвилин, слухають новорічну пісню (на привітання нового року), тоді ще 15-30 хвилин святкують і йдуть додому спати, чи просто спати. Дехто розходиться по дискотеках і вечірках.
    Сімейним це свято тут не є, цілковито суспільним, святкують із друзями або на вечірках із купами незнайомих людей.
    Деякі взагалі вдома з чіпсами й кокою зустрічають. :)))

Про новий рік взагалі можна сказати, що його святкували всі, всюди й завжди. Тільки дати у всіх різні. За саме 1 січня дякувати маємо Юлієві, котрий Цезар.

-----

Ми святкуємо Новий рік, святкуємо всі релігійні свята, але стараємося без язичницьких домішок та залишків. Тут це вдається досить легко. :)
    От свого ДН я не святкую. Не люблю того дня. Завжди мрію заснути 28 і прокинутися 30. :)))

Теж того всього не признаю. І 12 страв не рахую й не зберігаю.
    І взагалі на свята стараюся більше бути в церкві й на молитві, ніж за столом. Так і здоровіше й радісніше. :)
    Інакше виходить, що половину свят на унітаз працюємо. А сенс?

Останнє редагування: 2 січ 2009
а де твій аватар? :)