Ти правий, Ромко, НО церква говорить, що є 12 свят на рік, а саме: Господні і Богородичні - все!!!! ну а наш люд.... ну як? а Стефана? або працювати на Василія - то як? То святе! І святкують...... Різдво плавно переходить у Великдень.... Від Романа - до Йордана - український Рамадана.
Ще й як написано, але дослідникам, видно, не все хочеться досліджувати, а, може, не вигідно. Кол.2:16-17 Тож, хай ніхто вас не судить за їжу, чи за питво, чи за чергове свято, чи за новомісяччя, чи за суботи, бо це тінь майбутнього, а тіло Христове.
Праздновать или нет - каждый решает для себя. Для меня праздник (любой - личный, общепризнанный или еще какой-либо, который мне близок) - повод для того, чтобы приятно провести время с родными и друзьями, отдохнуть, получить позитивные эмоции и поделиться хорошим настроением. А еще я люблю дарить и получать подарки, поэтому иногда устраиваю "праздники" просто так, типа "дня святого нероби" Если у меня отличное настроение - то любой день становится праздничным
Сьвєткувати,сьвєткувати,сьвєткувати..... і ше раз сьвєткувати... чо бідні..бо дурні.. А чо дурні..бо бідні..
Святкувати то не є зле-людина потребує відірватись від щоденності-=зустрітись з родиною чи друзями ,подумати про щось що не є щоденними проблемами.Але теж тих свят не повинно бути забагато бо втрачається відчуття що то свято якщо те свято щодня
Миху, на іншій гілці ми з*ясували, що і Різдво язичництвом попахує (і інші свята, ритуали, звичаї, вірування) християнство - язичництво в новій обробці п.с. тому я і не святкую віднедавна
Особисто я святкую Різдво і Пасху.... Таке свято як Новий рік-для мене не свято... Та й день народження особливо не святкую...
Найбільше свято в році– це Пасха Господня, потім Різдво Христове, інші свята ми майже не святкуємо, новий рік з вибухами петард, п”яними вигуками взагалі не сприймаю...
Новий рік для мене не св"ято, занадто воно комерціалізоване, ну і якесь беззмістовне . День Валентина, 8 березня - взагалі без коментарів. Св"яткування Різдва і Пасхи сприймаю швидше як народні традиції , а не суто релігійне св"ято ( маю на увазі обряди). Свій ДН не люблю, але як приходить дорога родина... куди дінешся. Як св"ято сприймаю хіба дні народження своїх дітей. Дати типу річниці весілля і т.п. це швидше привід побути вдвох з чоловіком, озирнутись назад, подумати про майбутнє.
До цього моменту згоден. На Різдво святкуємо народженн Ісуса. І взагалі, важливо зміст свята, чим воно наповнене, а не до чого воно похоже, чи співпадає по даті - то бджоли. Ну а коли кажуть День сонця.... то гм.... язичництво, однозначно.
Какие ещё Стефки? *** По теме: я люблю праздники. Они хоть как-то украшают нашу серую жизнь. И украинцы тоже. Это всемирный праздник, я не понимаю, при чём тут москали.
а на Великдень - воскресіння. та я знаю а звідки свята беруться варто поцікавитися, можна багато іншого з*ясувати історія кожного свята цікава, але не унікальна а яке на яке свято 12-літній Ісус ходив з батьками в Єрусалим? на Пасху, бо то давнє свято, його потім переробили для християнства " Примерно 5 тысяч лет назад иудейские племена отмечали ее весной как праздник отела скота, затем Пасху связывали с началом жатвы, позднее - с уходом евреев из Египта. Христиане же вложили в этот день иной смысл и отмечают его в связи с воскресением Христа."