чому я не святкую!..

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 1 січ 2009.

?

чи святкуєте ви (новий рік та інші свята)?

1. так!!!

50,0%
  2. ні...

6,0%
  3. частково...

42,0%
  4. просто не знаю, що сказати, :pardon:

2,0%
  1. nadir

nadir Member

Поясніть будь ласка:
    1. який зміст ВИ вкладаєте у "святкування чийогось ДН", що ВИ ОСОБИСТО під цим розумієте?
    2. чому не можна радіти щодня тому, що хороша людина, яку ви любите з'явилася на світ?

---------- Додано в 02:07 ---------- Попередній допис був написаний в 02:02 ----------

Звідки ви взяли що не проповідують? Згідно записаного в Мт. 24:14 вони проповідують по усьому світу, всім народам по племенам. Просто це не афішується.

---------- Додано в 02:48 ---------- Попередній допис був написаний в 02:07 ----------

Розмова двох українок. Та що вдома на Україні питає сестру з Італії: "як провела різдво?" - "Прала та прасувала" - відповідає сестра. "Як, таке велике свято ж???" не може зрозуміти сестра. "То для тебе, вдома, свято. А тут, мушу робити те, що господиня звеліла" - відповіла сестра. Як бачите свято поняття відносне. Якщо вважати святкуванням те, що людина добре поїсть, чи вип'є вина, то я святкую кожен день. Хоча п'ю дуже зрідка, але пляшка доброго вина на столі є завжди.

Але по-правді кажучи не в цьому проблема. Хочу звернути увагу на те що каже Слово Боже Римлян 14:16—18: .*.*.Тож не дозволяйте ганьбити все те добре, що ви робите. 17*Бо царство Боже*— не їжа чи напої, а праведність, мир і*радість, які дає святий дух. 18*І той, хто так живе та служить Христу як раб, є до вподоби Богові та має схвалення від людей.

Для чого люди святкують? Хто для чого. Хто для того, щоб виділити час для спілкування з Богом, для навчання доброму дітей, а хто для того, щоб просто відпочити, розважитися. Є і такі, котрим будь яка нагода добра тільки для того, щоб поїсти на напитися. А є такі, що в цей спосіб хочуть ну хоча б на якийсь час втікти від повсякденної дійсності. Сьогодні нікому не легко, але останнім особливо важко.

Боже ж Слово дає наступну пораду:
    1 Петра 3:10—15: 10*Адже «хто хоче насолоджуватися життям і*побачити добрі дні, нехай стримує свого язика від зла, а уста*— від омани, 11*нехай відвертається від зла і*робить добро, шукає миру та з*усіх сил підтримує його. 12*Бо очі Єгови дивляться на праведних, і*вуха його прислухаються до їхніх благань, а від тих, хто чинить зло, Єгова відвертає своє обличчя». 13*Та й хіба може якась людина заподіяти вам шкоду, коли ви ревні до добрих учинків? 14*Навіть якщо вам і*доведеться постраждати за праведність, то ви будете щасливі. Не бійтеся того, чого бояться вони, і*не турбуйтесь. 15*Натомість у*своїх серцях освячуйте Христа як Господа і*завжди будьте готовими виступити на захист своєї надії перед кожним, хто вимагатиме її обґрунтування. Тільки робіть це з*лагідністю та глибокою повагою.

2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

На ДН іменинник запрошує найближчих людей. Святкуючи з ним цей день, я показую взаємну симпатію до цієї людини і радість за те, що вона є. Символічним символом святкування є подарунок, який матеріально відображує духовне відчуття радості за цю людину, за те, що вона існує в моєму житті.
    Таких людей в мене багато. На жаль, зараз я живу далеко від своїх рідних та близьких і не можу провідувати їх саме в дні народження. І спілкуюсь з ними не тільки в ті дні, але і в інші. Але в цей такий важливий для них день, вважаю за необхідне привітати їх зі святом, щоб таким чином показати, що я радію тому, що вони є. В собі я щодня радію тому, що в мене є так багато друзів і ще більше просто знайомих. Але не можу ж їм щодня показувати цю радість, дарувати подарунки і вітати їх з тим, що вони є. Це було б безглуздо.
    І якщо я святкую чиєсь ДН, то не означає, що в інші дні я не думаю про цю людину і не радію тому, що вона є.

• Подобається Подобається x 8
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

УРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Здав сесію...
    І це дійсно свято...
    Яке буває лише двіччі на рік...:preved:

• Подобається Подобається x 3
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вітаю!
    А це можна святкувати?

---------- Додано в 18:32 ---------- Попередній допис був написаний в 18:26 ----------

• Подобається Подобається x 5
  5. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Можна!
    В книжечці про це нічого не сказано...
    :haha:

• Подобається Подобається x 6
  6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

8. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  9. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Я знаю, що німці в цей день прикрашають стрічечками і кульками психлікарні, оскільки Валентин в них ще й покровитель божевільних. Отак йдеш по вулиці, бачиш прикрашений дім - і розумієш, що це дурдом...
    Та й що таке любов, як не тихе божевілля...

• Подобається Подобається x 7
  10. Я не святкую. Це свято вважаю чужим для України.

11. Полковник

Полковник миється в бані

Рыбка, а при чём тут Украина?
    А если появится Принц с ОГРОМНЫМ агрегатом и полюбит Вас?
    Не будете всё-равно праздновать?

12. А без празднования не так сильно полюбит? Это так принципиально - открыточки подписывать?

13. Summer

Summer Well-Known Member

абсолютно правильно, то не наше свято!

• Подобається Подобається x 1
  14. І Хелоуін не наш, але вже деякі святкують. :sad: Ну не розумію я, як можна вшановувати нечисту силу?

• Подобається Подобається x 2
  15. Summer

Summer Well-Known Member

для мене 1 листопада, то День всіх померлих - ми ідемо на цвинтар, а той Хелоуін я теж не ррозумію.....

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ага...:sorry:
    І буде сі називав Валєнтін....
    І приїде на білому...томуво....карочє...:scratch_one-s_head:
    тоді буде свєто...:sorry:

17. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

а для мене день народження)))

до речі за... років мого життя тіки останнім часом почали відмічати день померлих...раніш такого не пам)ятаю...

18. Summer

Summer Well-Known Member

ми завжди відмічали, до речі у Польщі це дуже велике свято, а поляки в нас ловили завжди:), то про таке свято я знаю давно :)

19. Зануда

Зануда така зануда

Може ви раніше про нього просто не знали. :)
    Всі мої родичі і знайомі у цей день йдуть на цвинтар, відвідують літургію.

а де твій аватар? :)