ну... коли Павло писав ось таку настанову 4 Радійте в Господі завсіди, і знову кажу: радійте! (Фил.4:4) видно іноді люди впадають у крайнощі... або радуються щодня і то запойно... (а для такої "радості" приходиться пити щораз то більше) або радість просто вважають ледь чи не смертним гріхом... +100!!! якщо щодня істи ананаси і бутери з ікрою а раз в рік бульбу... тобудеш чекати тої бульби як найнайкращого дня у році люди - не роботи... ми звикаємо до одноманітності... нам час від часу потрібні вибухи... і знаєте? якщо ви без задоволення готуєтесь до того ж Нового Року... тіки й чути... ой скількиж то на той стіл піде... а нашо воно здалося... - тоді дійсно немає сенсу витрачати ті гроші...краще підіть і на них зуби полікуйте (також на них завжди коштів не вистачає) або ще щось... а є люди які з радістю чекають, готуються) роюблять один-одному приємні сюрпризи та подарунки... влаштовують собі відрив! а то уявляєте якби у нас не було взагалі свят, вихідних.... ми б зглузду позїзджали!
один єдиний раз у житті? ого... видно у нього мало друзів та знайомих було чи Бог змінився хоч на крапельку? чи люди змінилися з того часу? нам так само час від часу потрібно нагадувати що відбулося на хресті і що для нас означає Воскресіння.. навіщо прийшов Ісус у цей світ... ми співаємо та радіємо проголошуючи - "Христос народився!" ... хоча з того часу вже пройшли тисячі років... що до наших особистих Днів Народження... ви кажете що увага потрібна щодня - так і амінь! але чи ми це робимо щодня? ні... (а хто скаже я ЗАВЖДИ роблю і НІКОЛИ не забуваю - той нехай перший камінь кине) день народження - це привід покликати друзів (усіх), привід поспілкуватися з родичами... які можливо цілий рік про тебе не згадують але все одно приємно це можливість щось подарувати (я люблю дарувати подарунки! мені це подобається! а тут ще й такий класний привід) можливість щось отримати... все це можна звичайно і протягом року робити... але все рівно так класно що є цей день! http://www.youtube.com/watch?v=blypORq3HMc
ну для чого підмінювати терміни. Хіба я казав що люди мають бути одягнені в чорні сутани і весь час дивитись на чорну стіну, без жодних емоцій. Радіти і святкувати якусь певну подію це не ідентичні поняття. До того ж треба хоть знати що святкуєш. Чи у вас всіх викликає радість лише святковий стіл, який прогинається. Треба просто жити і радіти кожній хвилині свого життя. Ось це і буде справжнє свято.
ні.. іноді на свято у нас крім бульби і тюльки ніц не було))) але все рівно було добре! було свято... святковий настрій))) а стіл - це діло десяте чи тридцяте... ---------- Додано в 13:55 ---------- Попередній допис був написаний в 13:52 ---------- а хто сказав що пити на свято треба? чи обжиратися? це вже кодна людина сама вирішує... і декому взагалі для того щоб нажертися (у всіх смислах) навіть свята не треба...
в тому і проблема, що кожна людина вирішує, але як звикло жодне свято не обходиться без випивки. Такий у нас менталітет...
А що, люди зараз ходять через день? І ще, мені здається, що не варто рівняти нас до Ісуса. Якби я була на його місці, то навряд би мала час ходити по весіллях та інших забавах, в нього була важливіша місія.
Всілякі перегини (в будьякий бік) не є нормальні. Святкувати також треба вміти, не забороняти свята, а виховувати в собі та інших вміння святкувати. Люди повинні зустрічатися, ходити вгості, приємно проводити час. У цьому нічого злого немає. Виховуйте в собі вміння святкувати, або змініть середовище, якщо у вашому всі безпробудно п"ють та їдять.
Ісус то приклад для наслідування. А ви думаєте як поширювалася Добра Новина? Учні і послідовники Месії повторювали Його життєвий шлях: проповідували, навчали, їх переслідували і вбивали за віру. Приклад Христа не може застаріти... Ми мусимо чинити так же. ---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ---------- Интиресно, интиресно, а як мені його змінити? Документи з універу забрати чи палатку в парку поставити?
Я вже писала - не свято в тому винне. Той хто звик напиватись - йому ніякого свята не треба. А ви все ставите з ніг на голову. Неначе Новий рік винен, що люди щодня "після зміни" собі чаркуються.
дуже гарний аргумент... загалом, я вже відповіла вам отут http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=573956&postcount=173 але ви мій допис проігнорували, оскільки не маєте чого заперечити. Повторю Вам ще раз - свята жодним чином не є причиною алкоголізму. Навіть у країнах, де алкоголю споживається зовсім мало, свята все рівно є.
Можливо свята не є причиною алкоголізму, але пиятики то є безсумнівно... Мусульмани дійсно навідміну від християн не вживають алкоголь... І правильно роблять!
І я вчилась, навіть у гуртожитку жила, але якось не спилась. І друзів від того у мене менше не стало, просто треба їх вміти вибирати. А якщо ви така слабкодуха людина, що на вас так легко вплинути і втягнути в пиятику, то працюйте над собою.
Ні, на мене важко вплинути. Якщо я щось собі сказав, я йду до кінця незважаючи ні на що і ні на кого. Думка маси для мене нічого не значить.
Вам доля Сысоева відома? рекомендую все ж обережніше висловлюватись про мусульман яких в ибачили напевно лише по телевізору.