На даному етапі бесіда про те, що твереза нація і має бути правилом...а не пяниці...що ж погане у такому правилі????
При виьорі чи святкувати чи ні бажано керуватись принципами а нейти сліпо за загальною масою. принципи не складні 1 походження свята 2 чи не суперечать звичаї біблійній моралі і сумлінню 3 що прославляють ці свята
Але як вони до того відносилися? Їм дали то вони їли, не дали б то не їли. Вони не сиділи в одному домі цілий рік і не зажерались. Вони ходили по Ізраїлі і проповідували Добру Новину, і з собою мали гроші лише на саме найнеобхідніше.
До слова...Ви не в курсі,чому СЄ не проповідують в ісламських країнах? Особливо там,де суворо дотримуються шаріату? Адже там люди навіть не здогадуються,що Бог не Аллах,а Єгова... Може візьмете на себе таку місію? Бруклін зафундує....
Нє... Ромко... ото ти видав... головне - справедливо!!!! Уявляю... дві особи, гарно причесані з вигладженими шнурівками та журнальчиком "Вартова Башта" привалюють в ісламську сім"ю і починають втирати.... Це просто триллер.... а який спокійний початок!!!! ---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ---------- Мало того, Ісус сам був на весіллі, де зробив перше чудо.
Чекайте. То ви кажете, що не святкували, бо були аскетами, а тепер вже поміняли пластинку на їхнє відношення. Християнство не є понурою, сумною релігією. В основі християнства любов і радість. Вміти святкувати і відмовитись від цього взагалі, то дві великі різниці. Ісус ходив на весілля, його запрошували на гостини, разом з учнями він святкував Пасху.
Хай цю місію поширення Доброї Новини виконує церква. В час середньовіччя в неї добре виходило Її поширювати серед Невірних. ---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:46 ---------- вони були запрошені на него бо то були якісь родичі. Перетворив воду на вино бо Йому надокучила мати зі своїм багатослів'ям. Ісус не збирався проводити там ніяких чуд. А пригадайте хоч раз щоб Ісус і Його учні Самі влаштовували якісь бенкети чи святкування. Те що їх запрошували заможні люди щоб послухати їхньої науки, малоби означати що хазяїн мав поховати всі свої пожитки і дати їм хліб з водою. Що було то і їли.
В церкви і своїх проблєм досить... А у Вас є шанс стати правдивим а не надуманим мучеником за віру... Може і в СЄ появляться свої святі...Бруклін цеу даст...:english_en: І будут святкувати... Но без гурівки,єстєствєнно...
Ті хто не хоче пізнати істину, то ніколи її нд пі3нає. Ну що тут поробиш ЗАЗОМБУВАЛИ їх з небаченою силою. Тут вже місіонери не всилі щось зробити.
Невже святкування ДН автоматично означає неробіння добра в інші дні?? Якщо це так по-Вашому, то не значить, що для інших теж так. Особисто для мене святкування чийогось ДН - це радість за те, що на світ з'явилась ця людина, яку я люблю. Що в цьому погано - не пійму.
Я лиш єдного не можу зрозуміти: Для чого цілий місяць чи два економити, недоїдати недопивати щоб потім за один раз всьо зжерти, що аж через верх піде? Стародавня польська приказка говорить: Чо занадто то не здраво.
ги... ви на хрестові походи натякаєте? у сенсі - нехай християни вогнем і мечем розчистять дорогу а ми вже потім прилаштуємось... ))) якось так не цікаво... о! згадався анекдот почему на Сицилии нет СЕ? - потому что мафия не любит свидетелей не сприйміть як особисту образу... просто в тему та будь-ласка... та ж сама Пасха єврейська думаєте це хліб та вода на подачку від добрих людей? вони там повноцінне ціле ягня їли... а на 13 чоловік можливо ї не одне Бог НАКАЗАВ радісно святкувати наприклад свято кучок 13 Свято Кучок будеш справляти собі сім день, коли збереш з току свого та з кадки чавила свого. 14 І будеш радіти в святі своїм ти, і син твій, і дочка твоя, і раб твій, і невільниця твоя, і Левит, і приходько, і сирота, і вдова, що в брамах твоїх. 15 Сім день будеш святкувати Господеві, Богові своєму, у місці, яке вибере Господь, бо поблагословить тебе Господь, Бог твій, у всім урожаї твоїм, і в усякім чині рук твоїх, і ти будеш тільки радісний. (Повт.16:13-15) Бог встановив спеціальний час не тільки для аскетизму але навіть для реготу і танців! 4 час плакати й час реготати, час ридати і час танцювати, (Екл.3:4)
моє уявлення про святкування є модельним, тобто відповідає переважній більшості варіант у вибірці. 90% пипела вважає так само. І тому я рідко коли щось святкую. Сладок уксус на халяву!
Але Ісус дав нам Його Новий Заповіт в якому не йдеться про те щоб християни відмічали якісь дати в році окрім спомину про Него 14 нісана. Старозавітні святкування і жертвопринесення втратили свою чинність зі смертю Христа. Чесно кажу я не бачив жодної постанови ще щось святкувати. ---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 00:29 ---------- Ісус святкував відповідно до юдейських законів. А вживання вина було звичним явищем під час вечері заможних людей і тому тут не слід прирівнювати вечерю до якогось святкування. Хіба вони зайшовши в один дім святкували петра, в інший ввійшовши - івана, а в третій - якова?
А... шоб радіти/святкувати... тре якусь постанову? Згідно постанови смійтеся.... згідно постанови радійте, святкуйте... мо шо? рОботи? Ну й логіка у вас. Ісус не святкував, він лише ходив на весілля. Так тоді хто святкує? ми всі лиш ходимо в гості і приймаємо гостей, нє? Ісус ходив в гості? Ходив.
Правильно!!!!!!!!! Щоб радіти, сміятися і насолоджуватися життям не треба ні яких постанов, тим більше язичницьких.