Чому Бог мовчить?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем консультант, 12 кві 2011.

1. ovod

ovod Well-Known Member

шо тут знати? якщо в нас немає вибору то ми роботи на батарейках....

якщо ж є, то можем робити вибір і за нього відповідати....
    питання в тому що може деколи Бог вирішує за нас... от це можна не знати..

---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ----------

вибір в нього був.... не тре плутати вибір з бажаннями...

• Подобається Подобається x 1
  2. comanche

comanche знайшовся

який вибір?
    якого сина б вибрали ви?
    який тут може бути вибір? уявіть що це ваших дітей так? то чи є у вас вибір?
    і ніхто нічого не плутає... бажання і вибір це різні речі...
    ми зараз не говоримо про вибір в плані який сік я випю на обід... чи кого оберу собі в супутники життя...
    ні... це все локальна система... я говорю про дещо більше...

3. ovod

ovod Well-Known Member

навгад... хоч один би лишився....

вибір є поки в мене є свідомість...тобто свідомо робити свої дії..

так і я також
    роботи ми чи ні?

4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

дуже страшний.
    Але ж був.. або-або-або (навіть вибір спробувати накинутися на німця і завалити його - хоч вірогідність успішного фіналу такого вибору - 0,0001 % ).
    Навіть якби він нічого не робив і заціпенів на місці, не кажучи ні так ні ні - це теж був би вибір.. який би змінив хід подій..

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Виходить, що Бог карає людей приносячи шкоду невинним. Чому ту матір не покарав хворобами чи смертю чи іншими проблемами? А залишив її, грішну, на світі? Богу важливіше, щоб грішник покаявся навіть якщо для цього доведеться звести зі світу невинну людину?
    Якби людині дали вибір кого залишити жити, то сумніваюсь, що хтось би вибрав ту матір. Для нас це логічно, справедливо, правильно. Виходить, що для Бога - ні.
    Якби Бог був звичайною людиною і таке творив, то його б ніхто не слухав, ніхто б не підтримував.
    От такий парадокс.

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

У вас тільки один напрямок думок? Може ще є варіанти? Наприклад чим іще привести людину до тями, як не смертю дитини?

Не хочу бовкати зайвого, але всі ми знаємо про діяльність Ганни Герман. Перше в неї син розбився, потім в самої інфаркт. Може то знаки якісь щоб людина переглянула своє ставлення до світу?

7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Для мене біда з моєю дитиною - найстрашніша кара...

8. talavoda

talavoda Well-Known Member

У цьому випадку ми напевно нічого не знаємо. А що коли мати дівчини не скоїла того у чому її звинувачують?
    Тут повністю погоджуюсь з
    Як народження так і смерть кожній людині приходить по призначенню...

• Подобається Подобається x 3
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

для людини мертва людина - це людина, якої вже нема. а для Бога людина, що вмерла - не зчезла, а ймовірно стала ближчою до Бога. Тому, якщо ми вже намагаємося порозважати на тему "что такоє хорошо і что такоє плохо", то повинні ширше дивитися на речі.

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я просто не бачу сенсу приводити до тями людину таким методом. Чи Бог більш милосерднішого нічого не міг придумати? На то він же і Бог. Тут його називають Всемогутнім. То чому він не знайшов інші способи? Хоча там же інші проби привести людину до тями були. Не помогло. Навіщо було вдаватись в такі крайнощі? Чим дитина завинила?
    Ось цього я не розумію.
    Або може дівчинка скоїла щось, про що ми не знаємо..
    Я от до того і веду, що Бог би не вчив людину такими методами.
    Тоді виходить, що ми тут всі для Бога? Йому важливо, щоб побільше людей було ближчими до нього, а те, що це приносить біль іншим, то менш важливо?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

То важливо не лише Йому, а й людині.

Біль тимчасова і біль вічна. Є різниця...

12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Люди якісь самі кровожадні і Бога таким роблять. Фу! Противно читати!

13. Saszko

Saszko Well-Known Member

Якраз навпаки. Нірванкина думка цілком гуманна. Думаю, більшість людей, котрих знаю, погодилися б з нею і категорично не погодилися б, наприклад, з пані Олею. Якраз Бог описаний пані Олею, вірніше процитований зі Строго Завіту, видається мені кровожерним і жорстоким. Такий світогляд мій. Я не виховувався в християнстві. Можливо мої слова — богохульство, але інакше думки так би і залишаться — неспростовані, необговорені.
    Хотів би висловитись щодо першого посту пані Олі в цій темі. Її версія "чому ж так" грунтується на твердженнях Старого Завіту

Але є книга Єзекііля має твердження протилежні.

Якщо християни відкуплені від прокляття Закону Христом, котрий став за нас прокляттям (Гал. 3:13), то що це значить в контексті обговорюваного випадку?

• Подобається Подобається x 3
  14. talavoda

Ми не можемо знати що і з якої причини відбувається - це одному Богові відомо.
    Тому, осуджуючи будь-кого у цій ситуації, переступаємо щонайменше восьму заповідь, а разом з тим і другу заповідь Христову.
    Бог вчить перш за все любов'ю. Та ще нікому не вдалося прожити земне життя не пізнавши болю.
    Можливо, що через біль душа очищується, стає добрішою і милосерднішою.

Останнє редагування: 16 кві 2011
    • Подобається Подобається x 7
  15. Saszko

Saszko Well-Known Member

МОжливо, ті так звані перелюбники ними не були. Можливо та дівчина сама мала якісь гріхи. Все можливо...

16. ovod

ovod Well-Known Member

17. talavoda

я Вам бажаю поменше... та кожному своє.

---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:34 ----------

Напевно не в тому справа. Матері, що дитину втратила, можна лише поспівчувати всім серцем і, по можливості, полегшити її тягар... не обговорюючи.

• Подобається Подобається x 5
  18. ovod

ovod Well-Known Member

тобти ви мені не бажаєте щоб

ну що ж... залишуся черствим.....

19. консультант

консультант Дуже важлива персона

Звідки у Вас така впевненість в такому висновку?
    Знаєте, як є в народі: стався нещасний випадок з дитиною алкоголіка, бандита, естрасенса, ворожбита. чи просто злодія, значить його покарав Бог. Якщо це трапилось в богомільній сім"ї - це випробування, а можливо Бог захотів забрати до Себе за заслуги перед Ним. Людина майже завжди старайється щось під щось підтасувати і вважає це за істину. А Бог продовжує мовчати, чи як? :) Ні, він не мовчить, а говорить через наше серце, тільки не всі і не завжди ми чуємо Його. Там де відповідь сповнена любові, там і відповідь Бога, де неприязнь або ненависть, там немає Бога.
    Тепер відносно того, що хтось за когось відповідає.
    http://mykosovskyy.livejournal.com/tag/Біблія
    Між іншим, у наш час можна не раз почути, навіть серед католиків, що, мовляв, Всевишній Бог карає нащадків за гріхи предків аж "до сьомого коліна". Часом з посиланнями на св. Писання тощо. Однак хочу зазначити, так було більше саме у Завіті Старому. Ми ж, натомість, живемо в інших часах. Із приходом Христа на землю, Його доповненнями до закону тощо, тепер більше кожен особисто відповідає за свої гріхи перед Богом. Наслідки від нерозкаяних гріхів наших батьків чи прабатьків можуть на нас поширюватися, проте все з Божого допусту та за певних обставин. Це не догма. Для прикладу, про особисту відповідальність перед Господом надалі є мова у старозавітній книзі Єзекиїла (пор. 18, 1-32). "... Син за провину батькову не буде відповідати, батько за провину сина не буде відповідати. Праведність зостанеться з праведним, а гріховність із грішником", - знаходимо там.

Останнє редагування: 16 кві 2011
    • Подобається Подобається x 2
  20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Можете мене закидати капцями але я не вірю в караючого Бога. Бог це в першу чергу любов. Бог не карає він дає людині вибір а вона сама обирає. Людина не довіряє Богові а надто горда і думає що все в її руках і що вона сама мудра.

---------- Додано в 01:34 ---------- Попередній допис був написаний в 01:24 ----------

О ні. Не погоджуюсь. Вона власне каже що Бог мав би заступитись за ту дівчину лише тому що вона християнка, бо як не заступився то щож то за Бог такий. Ось приклад

Власне що ці слова не є переповнені любові і розуміння а радше особистої гордині - ЯК ВІН МІГ! А ЩЕ НАЗИВАЄТЬСЯ ЛЮБОВ!
    А це не він зробив, це люди зробили. Так само і Він прийшов серед нас і став людиною щоб показати нам що Бог нас розуміє, і хоче бути з нами, і він нас ДУЖЕ ЛЮБИТЬ!!! Так ні! Людям того було замало. Їх гординя переповнила і вони мусіли Його вбити. Адже могли зупинитись і сказати - та слухайте, що ми робимо? НІ! Вони були переповнені злості і замучили і вбили БОЖОГО СИНА!!! САМОГО БОГА!!!
    Люди переповнені злоби а не Бог.

Бог не мовчить. Бог щодня до нас говорить - люди пияцтво це гріх! Перелюб це гріх! Самозакоханість і гординя це гріх! Нам про це говорять всі довкола, але ми їх не хочемо слухати бо або то ті католики, як дехто зневажливо скаже... або знову кажуть - О! праведні знайшлись! Самі Бога відкидаємо а потім плачемо - А ЧОМУ ВІН МОВЧИТЬ! ЯК ВІН МІГ!?

А ЯК ВИ МОГЛИ ЙОГО НЕ ЧУТИ??!?!?!?!?!?!

а де твій аватар? :)