Чому Бог мовчить?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем консультант, 12 кві 2011.

1. Locke

Locke невиправний реаліст

Та чому ж? Виясняти в кого більше шансів спастися якраз і свідчить, що людина задумується над своїм життям і вчинками і хоче почути підтвердження чи спростування свого погляду на ці речі і хоче почути думку інших людей, які можливо більш досконало вивчили це питання і більш досконало знають Біблію. При цьому навіть задаючи, на чиюсь думку, каверзні запитаня.
    А якщо людина навіть не цікавиться подібними питаннями, то або самовпевнено вважає що все знає, чи навпаки - ні в що не вірить.

• Подобається Подобається x 2
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Хіба в нас нема точних настанов від Бога, як жити?

3. Locke

Та не всі до кінця вивчили і зрозуміли це питання. Погодьтеся, що в Біблії не все так просто, як здається на перший погляд. Мова не йде про 10 заповідей, де все ніби зрозуміло. Я не один раз перечитував Біблію, і з кожним разом виникає все більше і більше запитань, одні і ті ж речі з кожним разом розумієш по іншому. Деколи те, що здавалося протиріччям, починаєш розуміти чому воно так. А деколи і навпаки - ніби очевидні раніше речі починають здаватися протиріччям.

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хочу сказати, що ні ви, ні я, ні хтось інший не може оцінити хто на скільки грішний, а тим більше, хто кому яка кара за це. Довіряємо Богові і все.

---------- Додано в 17:19 ---------- Попередній допис був написаний в 17:17 ----------

Ага, як ото сказано: "Добре, що я не такий, як отой.....":cools:

5. Un.Known

А що незрозумілого в "Не вбий", "Не вкради", "Не чини перелюбу"?

Виконувати їх - вистачає.

• Подобається Подобається x 1
  6. Locke

В принципі я такої самої думки, але багато вважають що не вистачає. Бо якби вистачало, то Біблія би помістилася на кількох аркушах. Та й не було би стільки християнських церков,конфесій і сект, кожна яких доводить свою монополію на Бога і віру в цілому. Це хіба що від лукавого - іншого пояснення не знаходжу.

7. nixto

nixto Well-Known Member

Можна мені з цих слів посміятись?

8. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Значить, якщо ми читаємо хроніку, то з неї виходить що це Бог втрутився і відвів біду від якоїсь однієї/ще однієї/ще однієї жертви, і зробив так щоб виродок у нас в Києві не зачепив обраних дівчаток, а все-таки вийшов на оцю (крайню)?:

"По информации следователей, 31 августа девочка вышла из квартиры и села в лифт. На 5-ом этаже в лифт вошел мужчина 30-и лет. Угрожая ножом, преступник затащил школьницу за мусорный бак и изнасиловал.
    Девочка выжила, но перенесла несколько операций. "
    http://www.talks.su/news/manyak-pedofil_na_troeshhine/

Чи вибір жертви маньяком - це все-таки сліпий випадок, у який Бог не може втрутитися?
    Я думаю, Бог або не втручається ні у що, або втручається у все. Так не може бути, щоб він вибірково відводив біду від одних, а підставляв інших під ніж чи під зґвалтування, як недостойних Його захисту.. я не Бог, але я б так ніколи не зробила якби мала всемогутність.
    Стою на тому що Бог непричетний до вибору маньяками своїх жертв, це є сліпий випадок, в який Бог не має права втручатися.
    Або щось інше - але не втручання Бога, який переводить погляд того, хто вже вийшов на лови з рішимістю і шукає свою жертву, на когось іншого, не вартого Його захисту..

Думаю, не варто замислюватися над цими питаннями, Земля і земне життя - це не рай і не Суд, де є справедливість і закономірності.
    Тут зараз - справедливості ще немає, тут все змішано докупи - і Бог і диявол, і все..
    Справделивість і справедливе воздаяння кожному буде там. ІМХО.

Останнє редагування: 15 кві 2011
  9. Un.Known

Він має право на все.

Тільки ми всі інструменти в руках його, і нам наше призначення невідоме.

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ні, інструменти в нього є, рубанок, долото, а ми пиломатеріали.

11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

..а як же свобода вибору людини?..
    Цій темі присвячено багато дописів і навіть гілок. Казали що Бог дав свободу вибору Адамові і не відвів від нього біду бо не мав права/бажання втручатися - гідно Його ж задуму.. Кажуть, що людина має вільний вибір і на її вибір впливає тільки вона сама (сама вирішує куди іти і що робити).

..то все-таки інколи замість неї робить вибір Бог? - наприклад, відводячи ту чи іншу біду або випадковість?..( при цьому людина може і не знати про це і думати що то її воля і її вибір іти цією дорогою, вийти з дому на 5хв. раніше чи пізніше)
    Але ж одні пиломатеріали шкодять іншим або допомагають.. вони теж можуть бути інструментами.

12. Un.Known

Я не хотіла тим сказати, що маючи своє право на все, Бог забираєв людини право на вибір.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Її немає. Всі події, які зі мною були, я з часом деколи аналізую і розумію що інакше ніяк не виходило, тільки так і все, не міг я зробити інакше.

14. comanche

comanche знайшовся

добре що ви не Бог :)
    тобто ви вже визначили для себе як Бог повинен діяти :) на що він має чи не має право :)
    а чи не засильні це слова :) казати Богу на що він має право? :)

я просто цікавлюсь...

15. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я б так не казала, якби на сусідній гілці не було 100% доведено, що Бог "не мав права"/не вважав за потрібне втручатися і заважати Адаму скоїти гріх, відвівши від нього біду. Значить, таки на дещо його всемогутність не розповсюджується, себто він-то може - але не хоче так діяти, не так ним задумано.

Бог не може хотіти зла, бо Бог - це Любов. Згодна, слід замінити "не має права" на "не хоче впливати на те що призведе до зла".

16. comanche

comanche знайшовся

дуже цікава думка. Взагалі, Біблія ніде не говорить про свободу вибору, це ми ввели це поняття. Бог дав свободу вибору Адаму, в саду, але чи є вона в нас - я не знаю... після гріхопадіння ми зв'язані гріхом. Тобто в локальній системі в мене є вибір.. викинутись з вікна, чи викинути когось з вікна... чи просто насолоджуватись життям, але я не маю як такої свободи вибору. Тут дуже важке твердження і я ще не до кінця усвідомлюю саме значення слова "свобода вибору". Занадто складне філософсько етичне питання.
    Я дивився фільм "Суд над Богом", дуже сильний фільм, дуже цікавий.. хто не бачив дуже раджу.
    роскажу одну історію з нього:
    В одному єврейському селі гестапо зібрали всіх людей в синагозі та закрили її, а дітей посадили в грузовик та хотіли вивезти... один батько втік: він біг за машиною кричав щоб йому віддали його 3-х хлопців. Офіцер побачив це, зупинив машину, сказав щоб батько показав своїх дітей, коли цей показав офіцер сказав наступне:
    -Вибери одного з них і можеш його залишити собі
    Так от, цілком закономірне питання батька:
    -Який вибір був у мене? яка свобода вибору була тоді у мене? кого я повинен був взяти? коли всі троє тягнули до мене ручки і кричали "візьми мене".

То чи є у нас свобода вибору - я не знаю.

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

але ж не Божою волею...
    Тому я й кажу що до гріха і всього що він за собою тягне, Бог, виходить, не причетний. Вірніше, він через саме от ту "зв'язаність гріхом" і обмеженість можливостей-варіантів, не завжди "має право" втручатися.. якось так.

18. comanche

comanche знайшовся

та я так ніколи і не вважав.
    Але ви заперечуєте будь який факт втручання Бога у випадковості...

таке враження що тут є люди двох крайностей.. ті хто вірять що у всьому є Божа Воля.. дівчинку згвалтували і вбили значить це Бог так повелів.. за гріхи чи з власного капризу і тд і тп
    друга крайність, що Бог не втручається абсолютно ні у що із таких випадків.. залишаючи це все на волю людей.. які відповідальні одне за одного.

але це все дві крайності однієї дороги :)
    маю безліч прикладів які спростують перше і таку ж безліч яка спростує друге...
    тисячі свідчень людей котрих Бог урятував чудесним способом... хоча ці люди не те що в роду мали прокляття.. а самі по ідеї мали б бути проклятими.... і не тільки таких...
    Маємо тисячі прикладів коли Бог, здалось би мав врятувати... наче благочестива людина... може не у всіх випадках... але я підозрюю іноді справді трапляються випадки коли людина справді благочестива.. і в роду нема таких сильних випадків за котрі можна б було людині понести таке покарання... але чомусь сталось... людина мертва... і біда...

не треба бути такими категоричними і вважати, що ми пізнали серце Бога.... тому що, інакше ми почнемо закривати очі на очевидні речі і захищати свого, вималюваного роками бога...

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А Ви знаєте про силу позитивного мислення?.. і які чудеса стаються з людьми, які долають хвороби, яким дивовижним чином щастить..

Є люди, які не допускають негативні думки у свою свідомість, які постійно налаштовані на любов і радість формують навколо себе простір, в якому стаються дива - бо взаємодіють із простором, зі Світом. Незалежно від конфесії і віросповідання.
    Вони можуть уявляти собі Світлу Силу як Бога - але це може не бути образ Ісуса Христа чи іншої боголюдини з інших релігій, вони шукають джерело сили - у собі. І віра їх у свої сили, відчуття світлої радості що їх переповнює - зцілює їх, зцілює кожного хто глибоко вірить, впевнений що зцілюється.
    Пригадуєте слоненятко Джамбо?.. воно боялося літати, і йому ворони дали чарівне перо - яке буцім-то допомагає літати новачкам.. і воно полетіло - бо вірило в силу чарівного пера/повірило у себе і свої можливості. Це що, перо йому допомогло?.. ні, глибочезна переконаність, 100% впевненість у тому що тепер він зможе, віра у себе, в те що все вийде.

Тому не так просто розділити де "Бог зцілив", а де людина активізувала свій контакт з простором і діяла силою позитивного мислення (християни повторюють молитви і кажуть "з Твоєю силою я зможу це здолати, ти мене захистиш Твоєю силою і все буде добре", а позитивно-мислячі: "я знаю що все є і буде добре", різниці в кінцевому переживанні-налаштуванні фактично немає). А діє на простір саме оте останнє налаштування-впевненість у позитиві (або негативі).
    Абсолютно згодна. Треба бути відкритими і мислячими - але все одно налаштованими на любов і світло, бо це єдиний вірний напрямок.

• Подобається Подобається x 4
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

можна я розвину вашу думку?

Ні, краще запитаю. Невже Бог віддав Єдинородного Сина на смерть за пиломатеріали?

а де твій аватар? :)